26 juni 2008

Sankt Hans
Midzomernacht...dat wordt hier in Noorwegen ook gevierd, het is de langste dag van het jaar. Hier werd het 23 juni gevierd. We waren uitgenodigd om met een groot aantal vrienden naar een het eiland Risøya te gaan, hier 5 min. vandaan.....we konden daar grillen en er wordt een groot vuur aangestoken.

Helaas ben je dan wel afhankelijk van een boot terug naar het vasteland en de eerst boot zou pas na negen uur terug gaan. Florian was zo moe en vervelend die dag, dat we toch maar besloten hadden om thuis te blijven...gelukkig werden we door Ove en Merethe uitgenodigd om bij hun te komen grillen. Ove en Merethe wonen boven ons en wij huren het appartement van hun. Florian kon zo lekker in de tuin spelen en Sanne heeft met hun jongste zoon gespeelt.

We hebben heerlijk gegrild op hun veranda....dus toch nog Sankt Hans gevierd.

Florian is deze week niet echt goed te pas, hij is moe en maakt een hoop herrie...dus we dachten woensdagavond, we gaan maar even ergens lekker uitwaaien met hem. 15 min. hier vandaan was een mooi strand waar we lekker hebben gezeten, gevist en de kids konden met zand spelen.

Daarna rolden Sanne en Florian uitgeput in hun bedje...wat natuurlijk ook de bedoeling was.

2 opmerkingen:

fam van Dijken zei

Gezellig hoor toch nog een leuk avondje gehad.
Hier noemen ze het (tenminste op de barnehage) Jonsokfeiring.
Ook met allemaal vuren en gezellig samen zitten en grillen.
Ze zijn hier wel gezelligheidsmensen geloof ik of het moet alleen met die dagen zijn?

Heerlijk zo'n strandje in de buurt.
Hier zijn alleen stenen en daar kun je niet veel mee.

Fijn weekend

Groetjes Nancy

Nicole zei

Hoi allemaal,

Jammer dat jullie niet naar het eiland konden, maar ja, met een moe en hangerig kind is er ook niks aan, toch?!

Bij ons is onze Annika ook een enigzins van slag. Kan alleen maar jengelen en zo. En ik heb nog zoveel te doen. Alsof ze het erom doet... Nee alle gekheid op een stokje, ze voelen allemaal dat mama ook een beetje zenuwachtig gaat worden: als alles maar gaat lukken vóór de deadline. Ik zal blij zijn als we ook op ons Noorse stekkie zitten!

Groetjes en geniet ervan,
Nicole