19 juni 2008

We wonen in ons appartementje


Ja, we wonen nu alweer 5 dagen in ons appartementje en het bevalt prima. En we waren zelfs met 1 dag alweer online. Het appartement ligt rechts onder het huis. Natuurlijk was het veel leuker en makkelijker geweest als we gewoon in ons eigen huis konden blijven wonen. Maar de eigenaar verhuurt het gewoon voor een periode van 10 maand en in de zomermaanden heeft hij vaste vakantiegangers die het voor heel veel geld per week huren....

Het appartement is nog maar 2 jaar oud, dus alles is lekker nieuw en schoon. We hebben hier 2 slaapkamers en een ruime badkamer en een leuke woonkamer met open keuken. Vanuit de woonkamer is er een extra deur naar buiten en daar kunnen de kinderen lekker op een pleintje spelen. Ook mogen we gebruik maken van hun tuin en gelijk achter hun huis loopt een paadje door een bos.

Op deze manier kunnen we gelijk eens kijken hoe we het zouden vinden om midden in een woonwijk te wonen. Want dit huis staat in zo´n woonwijk. Alleen is het een heel andere woonwijk dan wij in Nederland gewend zijn. Het ligt op een berg en het zijn alleen maar vrijstaande huizen, geen huis lijkt op een ander en iedereen bepaald zelf hoe hij zijn huis neerzet. Het ziet er heel erg mooi uit en bijna alle huizen hebben uitzicht op het water.

Onze vrienden waar we dit huis van huren, hebben zelf ook kinderen in de leeftijd van Sanne. Gister mocht ze mee de hond uitlaten en ´s avonds kwamen ze aan Sanne en Florian vragen of ze zin hadden om mee te gaan voetballen. Voor Sanne is het natuurlijk wel heel erg leuk om in een buurt te wonen met andere kinderen om zich heen. In het andere huis woonden we alleen, de kinderen uit haar klas wonen ongeveer 5 min. rijden bij ons vandaan, maar dat is natuurlijk toch anders dan dat je bij elkaar in de straat woont.

Sanne moet nog 1 dag naar school en dan heeft ze al zomervakantie !! Morgen hebben ze een korte dag en ze mag snoep en cola meenemen....Willem-Jan heeft 2 weken verplicht vakantie, jammer genoeg is dit niet in de periode dat mijn ouders komen en we naar Brunstad gaan, maar hij kan gewoon vanaf Brunstad naar zijn werk. In die 2 weken gaan we nog wel een weekendje weg en af en toe een dagje uit, er is een dierentuin in Kristiansand en er opent hier in juni een kinderspeelparadijs in het plaatsje Skien, ongeveer 20 minuutjes hier vandaan.

Woensdag heeft Sanne een middagje proefgedraait op de SFO, de naschoolse opvang en ze vond het gelukkig heel erg leuk. Afgelopen week ben ik ook naar een info avond geweest van het kinderdagverblijf van Florian. Ook dat zag er allemaal heel erg leuk uit. Het is een open kinderopvang, dat betekend dat ze samen met hun leeftijdgenootjes starten ´s ochtends, maar dat ze vanaf half 10 zelf mogen kiezen naar welk lokaal ze willen, een muzieklokaal, gymlokaal, speelgoedlokaal, knutsellokaal of een computerlokaal. Doordat alle kinderen zelf mogen kiezen, komen ze met alle leeftijden door elkaar in zo´n lokaal waar ze samen spelen.

Daarna is het eten en rusten .....2 problemen voor Florian. Want hij eet nog steeds erg slecht en hij eet helemaal geen brood. Maar ik denk dat als hij zo samen is met de anderen en ziet dat ze allemaal brood eten, hij ook vanzelf wel een keer mee gaat eten. Slapen doen de kids tot 3 jaar buiten in hun kinderwagen. Een kinderwagen heb al een jaar niet meer en slapen in de kinderwagen buiten heeft Florian nog nooit gedaan....dus we moeten maar zien hoe het gaat. Hij is ondertussen groot genoeg om duidelijk te maken wat hij wil, dus dat zal allemaal wel gaan lopen...(hoop ik....)

Ik heb net een telefoontje gehad van een school in Porsgrunn omdat ze een naschoolse opvang assistent nodig hebben. Ik heb op die functie gesolliciteerd omdat er toch niet zoveel werk als boekhouder is en als het er is is het vaak een 100% functie en ik wil toch niet meer dan 3 dagen werken, omdat ik ook nog graag bij de kinderen thuis ben.

Het is niet alleen naschoolse opvang, zoals in Nederland, maar het is ook voorschoolse opvang en tijdens de lange pauze ´s ochtends help je ook mee, dus het is toch iets anders dan in Nederland. Ik mag Sanne en Florian gewoon meenemen naar het gesprek en ze kunnen daar spelen terwijl ik daar praat.....ik ben benieuwd !!

1 opmerking:

fam van dijken zei

Zo dat is een heel verhaal zeg.
Het apartement ziet er echt heel mooi uit. Dus jullie zitten daar de komende tijd wel goed.
Is de zaak dicht waar WJ werkt dat hij verplicht vakantie neemt?
Johannes mag het helemaal zelf weten maar die is elektriker.
Wat een vorderingen zeg.
Sanne naar de buitenschoolseopvang.
en Florian naar de barnehage.
Wel leuk zeg.
En het klinkt allemaal erg mooi zoals het daar aan toe gaat.
Tja ze hebben niet als in Nederland een slaapzaal met allerlei bedjes.
Maar hij zal van al die indrukken en spelen wel erg moe zijn dat het denk ik geen probleem met slapen.
en eten zal er dan op den duur ook wel in gaan.
Wij hebben op het moment (sinds 2 weken) problemen met Thirza. Overdag eet ze normaal maar het avondeten wil ze niet.
Af en toe wil ze wat vlees en een toetje gaat er ook wel in maar aardappelen,groente niet. Zelfs als we patat eten wil ze niets.
Dat is heel lastig maar we hebben de strijd op gegeven. Als ze niet wil eten nu dan niet.
Tja je kunt er niet zo veel aan doen denk ik.
Ik neem aan dat jullie ook vanalles hebben geprobeerd.

Moet je trouwens nu een kinderwagen halen? voor de barnehage? Of hebben ze die daar staan?

Wat leuk dat je een baan aangeboden krijgt van die school.
Het zou dan helemaal super zijn.
Tuurlijk heb je anders en meer werk misschien. Mag je Florian dan ook mee nemen denk je naar je werk of gaat hij dan naar de barnehage?
Hoeveel dagen gaat hij straks?
Veel succes met het gesprek.

Groetjes Nancy