21 juni 2008

Dagje Kragerø
Vandaag zijn we een dagje naar Kragerø geweest, een plaats hier 40 minuutjes vandaan. WJ heeft daar de eerste 3 maanden dat we hier in Noorwegen woonde gewerkt. Het is een prachtig plaatsje aan het water, het is op dit moment het meest populaire zomerplek van Noorwegen. Zomers komen er ook veel toeristen en is het er gezellig druk. Vanaf de kade gaan er verschillende veerponten naar de eilanden om het plaatsje Kragerø heen. Ook daar wonen er veel mensen permanent.


Toevallig was er vandaag een skiwedstrijd. Het was prachtig weer, een graad of 22 en een strak blauwe lucht....heel erg vreemd dat er een skiwedstrijd was. Met vrachtwagens was er sneeuw gehaald uit de bergen. Dwars door het stadje was een parcours aangelegd en daar werden op hoog niveau skiwedstrijden gehouden (langlaufwedstrijden). De toppers uit het hele land waren hier aanwezig om mee te doen aan deze wedstrijd.

We hebben gezellig gepicknickt en rondgelopen....een ijsje gegeten en genoten van het mooie plaatsje. De volgende keer gaan we een keer met 1 van de boten naar een eiland, want dat moet ook prachtig zijn, helaas hadden we daar vandaag te weinig tijd voor.

1 opmerking:

Nicole zei

Hoi Gina (en natuurlijk "gezinnetje"),

't Ziet er gezellig uit in Kragerø. Wat grappig dat er in de zomer sneeuwwedstrijden worden gehouden, zeg! Dan zal de aprèsski ook wel iets aparts zijn, toch?

Wat kan die Florian toch heerlijk dromerig uit zijn oogjes kijken. Dat wordt wat over 15 jaar, zo'n knappe vent!!

Groetjes
Nicole