31 januari 2008

Genieten in Noorwegen


Het is weer bijna 2 weken geleden sinds mijn laatste blog. Willem-Jan is de afgelopen 2 weken vrij geweest omdat hij wisselt van werk. We hebben leuke dingen gedaan. Sanne moest natuurlijk wel de ochtenden naar school, maar daarna en in de weekenden hebben we prachtige tochten gemaakt. Vorige week hebben we een tocht gemaakt recht tegenover ons huis, aan de andere kant van de fjord. Nadat we de auto geparkeerd hadden hebben we een mooie wandeltocht gemaakt. In dit gebied staan vooral veel vakantiehuisjes.

Ook zijn we naar Siljan geweest, een klein skigebied. Dit is ruim een half uur rijden. We hebben een pas gekocht voor 5x en WJ en ik zijn allebij een paar keer naar beneden geskied. Sanne en Florian hebben lekker gesleed. Van't weekend gaan we 2e hands ski's kopen voor Sanne, want het leek haar helemaal geweldig om te gaan skien. Bij Siljan was ook een mooi oefenheuveltje en daar kan ze mooi skien leren.

Arjan, Elin & Unni zijn nog op visite geweest voor Sanne's verjaardag. We hebben een heerlijke pizza besteld aangezien ik nog steeds geen taarten kan bakken.....
Maandag is WJ alleen naar Gautafall gereden, het grootste skigebied van Telemark. Dat is 1,5 uur rijden. Hij had nieuwe ski's gekocht en heeft deze mooi een dagje uit kunnen proberen. Wij konden af en toe naar hem kijken, omdat er een webcam stond.

Deze week hebben we visite gehad van Luc. Een Nederlander die ook samen met zijn gezin wil emigreren naar Noorwegen. Hij had een sollicitatiegesprek in ons dorp en we hebben hem uitgenodigd om bij ons te eten, zodat we onze ervaring van het emigreren met hem konden delen. Dat was een gezellige avond.

WJ heeft ook nog gevist deze week samen met Sanne in onze tuin en ze hebben een hele dikke vis gevangen. Helaas kunnen we hem nog steeds niet fileren, dus hij mocht weer terug in de zee. Van de Nederlands juf van Sanne hebben we wel 2 heerlijke verse visjes, gefileerd en al, gekregen en gebakken. Heerlijk !!

Sanne heeft haar 1e kinderfeestje gehad. Die houden ze hier van 5 tot 7. Dan wordt er vooral veel gegeten en daarna worden de kinderen alweer opgehaald. Sanne heeft genoten.


Sinds ik terug ben uit Nederland hebben we hier eigenlijk alleen maar mooi weer gehad, maar vandaag stormt het hier in Noorwegen en het is echt "nederlands" weer, zoals wij het noemen.


Jullie lezen het, we hebben weer veel gedaan de afgelopen 2 weken en we genieten van Noorwegen !!

4 opmerkingen:

www.noorsavontuur.punt.nl zei

Gezellig dat WJ een paar weken vrij was. Al moest Sanne dan naar school dan leek het vast toch een beetje vakantie.
Heerlijk van die tochten maken.

Heb je geen oven dat je geen taarten kunt bakken?
Offe geen taartblikken?

Lekker hoor vis. Ik zou dan maar gauw leren fileren.
Hier stormde het ook vandaag. Tjonge wat een wind en dat zit je nog tussen de huizen. Bij jullie is alles open natuurlijk en dan spookt het veel meer.

Fijn dat jullie het naar de zin hebben in Noorwegen.
Prettig zeker voor die Luc om wat te delen met jullie.
Wij hebben dat ook als heel prettig ervaren toen wij in Noorwegen waren bij nederlanders.

Groetjes Van ons

Wouter zei

tipje voor de vis: gewoon in
moten snijden en dan in de oven!

half uur - 40 minuten in een
ovenschaal ingesmeert met boter,
folie er over, en dan valt het zo
van de graat!

Ans zei

Wat een gezellig verhaal staat er weer. Heb het weer met veel plezier gelezen.
Eind van de maand gaan Nicole en Hans ook naar Noorwegen. Ze hebben een aantal sollicitatiegesprekken en nu maar hopen dat er iets uitkomt. We krijgen er echt zin in om naar Noorwegen te verhuizen.
Hoe bevalt de nieuwe baan? Wel fijner dat Willem Jan nu meer binnen is, want de hele dag buiten is misschien niet zo'n pretje.
Kom gauw weer eens bij je kijken. O ja, Nicole heeft nu ook een weblog. Ga daar maar eens kijken. Het adres is: hannicsgard.blogspot.com
Groetjes uit een winderig en koud Nederland
Ans van Gremberghe

Hans en Nicole zei

Hoi familie,

wat is het toch leuk om jullie verhaal te lezen. En wat onze meiden zo leuk vinden (en wat ik telkens moet opzoeken als ik op jullie site ben), is het filmpje van het sleetje rijden. Ik denk dat ze heimelijk een beetje jaloers zijn. Maar goed, wellicht volgende winter ook voor hen weggelegd!!

Ik ben nog een beetje aan het goochelen met onze blogspot. Ik weet nog niet zo goed hoe alles werkt. Want foto's en filmpjes zeggen veel meer dan een verhaaltje, toch? Ik moet me er gewoon eens goed in verdiepen. Maar ja, druk druk druk hè. Met vanalles en nog wat.

Ik kijk weer uit naar jullie volgende verhaaltje (en misschien mooie foto's).

Tot dan.

Nicole