11 februari 2008

Werken en relaxen

Deze week is WJ begonnen aan zijn nieuwe baan. Het is hetzelfde werk in een drukkerij wat hij in Nederland ook heeft gedaan alleen werkt hij hier met de modernste apperatuur.Het bevalt hem tot nu toe erg goed ,het is relax werken en hij kan zijn eigen gang gaan en zijn eigen werktijden bepalen.Tussen de middag krijgen ze lunch dus hij hoeft geen brood meer mee te nemen.

Mijn eerste sollicitaties zijn ook de deur uit. De meeste functies waar ik op gesolliciteerd heb, zijn 100% functies, wat ik niet wil, ik wil een dag of 3 werken, maar we zien wel of er iets uitkomt.

Deze week ben ik ook naar een visning geweest. Als je in Ned. je huis te koop zet, dan maken mensen afspraken om te komen kijken en eventueel doe je een open huis, maar hier in Noorwegen komt een huis in de verkoop en vlak daarna kun je allemaal tegelijk het huis bekijken, ook wordt er dan gelijk geboden, soms hoor je het nieuwe bod terwijl je door het huis loopt. Ik ben naar deze visning geweest voor een stel dat wil emigreren naar Noorwegen. Helaas voor hun is dit huis ver boven de vraagprijs verkocht, want iedereen mag hier tegen elkaar op bieden, maar de komende week ga ik naar een ander huis voor hun kijken.

Sanne heeft ook weer veel plezier gehad de afgelopen week op school. Het was een soort leesweek, de kinderen mochten zelf lezen in de klas, ze zijn naar de bibliotheek geweest en Sanne heeft een boekverslagje van een paar regels gemaakt van het boek dat ze had gelezen. Zo knap !! Ook heeft deze week voor het eerst een vriendinnetje van de klas bij Sanne gespeeld.

Vrijdag mocht ze uit school met haar Juf Heleen mee, ze gingen samen naar de Mc Donald en daarna mocht Sanne blijven logeren. Een groot feest vond ze dat, de hond uitlaten, spelletjes doen enz.

Vrijdagavond kwamen Arjan, Gert-Jan & Carolien Derks en hun 2 kinderen, Floortje en Nanna op bezoek. Zaterdagmiddag zijn we samen met hun naar Siljan geweest, een kleine skipiste hier in de buurt. De kinderen hebben zich vermaakt met sleetjes en de mannen met hun ski's. We hebben worstjes gebraden en vooral heel erg genoten !! Zondag heeft Sanne nog de hele dag bij Arjan met Floortje gespeelt en ze mocht mee om Floortje en haar zusje en ouders weer naar het vliegtuig te brengen. Sanne zei vandaag, mam dit was het leukste weekend van mijn leven !! Floortje heeft net als haar Ned. vriendinnetje Nathalie een webcam, dus ze kunnen elkaar weer snel spreken.
4 opmerkingen:

www.noorsavontuur.punt.nl zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
www.noorsavontuur.punt.nl zei

Fijn dat zijn nieuwe werk hem goed bevalt. Hopelijk vindt jij ook wat werk dat bij je past.

Heerlijk zo'n weekend. Als de kinderen genieten dan geniet je zelf ook toch?

Groetjes van ons

Anoniem zei

Weer een gezellig babbeltje Gina. De kinderen genieten, papa heeft een fijne baan en dan is het voor mama ook heerlijk hé? Nicole en Hans gaan volgende week naar Noorwegen. We zijn heel benieuwd wat er allemaal (liefst positief natuurlijk) uit de bus gaat komen. Ik ga alle dagen duimen (heb toch niets te doen met 2 beweeglijke meisjes) voor hen en voor ons. We hebben hier al een beetje voorjaar in de bol, maar vandaag komt de kou uit Noorwegen. Het is echt zuur buiten.
Kom gauw weer eens even bij je langs.
Fijne dag.
Groetjes Ans

Anoniem zei

Beste Gina e Willem Jan,

Hier even een berichtje uit nederland.Heel leuk om te lezen wat jullie beleven in Noorwegen. Mijn man en ik gaan voor 4 maanden naar Noorwegen wil graag wat meer informatie over tijdelijk werk in Noorwegen? Is het ook mogelijk om jullie een mailtje te sturen.Wil niet mijn mail adres hier achter laten. groetjes uit Nederland