14 januari 2008

dooi en regen

Jammer genoeg is het gaan dooien en regenen en is onze prachtige sneeuw veranderd in een soppige witte massa en onder die soppige massa ligt ijs...... Het prive weggetje naar ons huis was een ijsbaan. Willem-Jan heeft een auto met spijkerbanden en kwam de berg nog wel op naar zijn werk, maar mijn auto heeft alleen winterbanden en ik kwam met geen mogelijkheid de berg op. Toen ik Sanne naar school wilde brengen hebben we het dus lopend en met de buggy geprobeerd. Maar 1 dag kwam ik zelfs lopend de berg niet op door alle ijs. Nu schijn je hier zelfs voor je schoenen iets te kunnen kopen zodat je wel de berg op kunt....gaan we daar maar eens naar op zoek deze week, want we kunnen haar daarom natuurlijk niet steeds thuis houden.

Verder hebben we een rustig weekje gehad. Het weer was niet optimaal en daarom konden we ook niet veel buiten doen. Omdat de onderlaag bevroren is kan Florian hier op dit moment niet lekker rondstruinen, hij glijd elke keer onderuit . De Nederlandse juf van Sanne is nog bij ons op de koffie geweest. Ze had haar hond Simba bij zich en Sanne is helemaal weg van haar....geweldig vond ze het dat Heleen haar meenam.

Willem-Jan moet alleen deze week nog werken bij zijn oude werkgever en dan heeft hij 2 weken vrij. 4 Februari begint hij bij zijn nieuwe baan in Larvik. Half februari komen Ferry, Marijke en Sanne-Frederique hier een weekje, hopelijk kan WJ dan nog een dagje vrij krijgen van zijn nieuwe werkgever. Jullie horen het...het is een rustig weekje geweest, misschien hebben we bij het volgende blog wat meer te vertellen......

1 opmerking:

www.noorsavontuur.punt.nl zei

Jammer dat het aan het dooien is. Wie weet komt er nog meer sneeuw binnenkort.

Er bestaan wel dingen voor onder je schoenen. Dat loopt wel wat makkelijker denk ik.
Hebben ze dat op school niet gezegt?

jammer dat ze nu niet buiten kunnen spelen.

Dus volgende week heef WJ lekker twee weken vrij. Dat is ook leuk voor de kinderen.

En jullie krijgen bezoek uit Nederland neem ik aan?
Gezellig.

Hebben jullie trouwens nog tips of zo over de emigratie en het begin dat we daar wonen. Ik vindt het wel leuk om ervaringen van andere mensen te horen.

Groetjes Johannes,Nancy,Denice en Thirza