23 januari 2008

Weer thuis....in Noorwegen

Sanne en ik zijn weer veilig geland in Noorwegen en genieten alweer van de eerste sneeuw die uit de lucht komt dwarrelen. We hebben echt een superleuk lang weekend gehad in Nederland. In de 3 dagen dat we er waren hebben we zoveel kunnen doen en zoveel vrienden en familie gezien, heel gezellig.
Sanne heeft het heel erg leuk gehad op haar oude school maandag. Ze mocht trakteren en ze mocht ook nog alle klassen langs. Daarna heeft ze 's middags met Nathalie gespeeld en ze mocht blijven eten. Ondertussen heb ik inkopen gedaan; hagelslag, koffie creamer, satesaus, ketjapsaus, drop en majo voor Sanne's Nederlandse juf in Noorwegen, lekkere kindertandpasta enz. enz. gelukkig paste alles in onze koffers, want ik ben met 1 gekomen en mocht er 2 mee terug nemen. Daarna heerlijk bami gegeten bij mijn ouders, want dat kun je hier bij ons niet afhalen bij een Chinees...nog geen Chinees restaurant tegengekomen hier in Noorwegen. Toen het nieuwe appartement van mijn zusje Denise bewonderd en daarna afwachten op 1 van mijn vriendinnen nog tijd hadden om langs te komen. Voor dat ik het doorhad zat de woonkamer vol en waren er een stuk of 12 vriendinnen op bezoek. Supergezellig om weer bij te praten en bedankt Astrid voor de hagelslag, drop en de Margriet ! Doet het altijd goed als je in Noorwegen woont.
Dinsdag was onze vertrekdag. 's Ochtens lekker uitgeslapen en daarna de koffers ingepakt.....het paste allemaal net. Om 12 uur werden we door mijn vader naar Schiphol gebracht. Als verrassing stond Arjan Derks op Schiphol. Hij werkt in het hotel vlak naast het vliegveld en had een kadootje voor Sanne bij zich, zo aardig !!

De vlucht ging gelukkig een stuk rustiger dan de heenweg, hoewel we wel de hele reis onze gordel om moesten houden ivm erge turbulentie. Maar in vergelijking met de heenweg vond ik het een hele rustig reis. We hadden helder weer...na 3 dagen storm en regen...en konden Nederland prachtig zien liggen. De afsluitdijk, de eilanden en natuurlijk alle mooie vakjes van alle weilanden. In Noorwegen was het al schemerig, maar ook dat konden we goed zien. En toen zagen we eindelijk WJ en Florian weer. We hebben genoten van ons onverwachte reisje naar Nederland, we hebben het geweldig naar onze zin gehad bij mijn ouders thuis, maar we zijn ook weer blij dat we thuis in Noorwegen zijn, want dat voelt toch echt al als thuiskomen !!
Bedankt voor alle gezelligheid in Nederland, dat doen we vast nog wel een keertje over !! Gina

2 opmerkingen:

www.noorsavontuur.punt.nl zei

Wat leuk dat jullie naar Nederland zijn geweest voor een weekend.
Je kunt aan Sanne's gezicht zien dat ze het super vindt.
Heerlijk zeker weer even naar de stad? Hoeveel kilo bagage mag je eingelijk per kind meenemen?
Wat leuk dat ze zo verwend is.
Gelukkig kon je alles meenemen anders was dat ook niet zo leuk.
Heerlijk om op terug te kijken.
In noorwegen is ook alles goed gegaan zeker?

Groetjes Johannes,Nancy,Denice en Thirza

nancy zei

Hei,

Ik heb een vraagje.
Volgens mij hebben jullie alle inboedel ook zelf naar noorwegen vervoerd of niet?
Wij gaan dat ook doen maar nu hebben we ook gehoord dat je 3 keer langs de douane moet.
De eerste keer in Nederland en daarna als ze van de boot komen in Oslo. En de 3e keer is het zo dat ze blijkbaar nog bij de douane langs moeten in de buurt van de plaats waar wij gaan wonen. Wij gaan wonen in Svelgen.(song og fjordane) Wij weten niet of het klopt en waar het zou zijn.
Weten jullie of het klopt?

Alvast bedankt.

Groetjes Johannes,Nancy,Denice en Thirza
www.noorsavontuur.punt.nl