30 mei 2010

Druk weekend....

We hebben een gezellig druk weekend achter de rug. Vrijdag zijn we een dagje naar Oslo geweest. WJ draaide middagdiensten afgelopen week en dan is hij altijd vrij op vrijdag. Sanne is een dagje van school weggebleven, want we moesten voor haar een nieuwe identiteitskaart aanvragen bij de NL ambasade in Oslo. Zo kan ze van't zomer misschien naar NL en met anderen mee terug reizen naar Norge

Het was druk in Oslo ivm het eurosongfestival dat daar plaats vond. Veel toeristen en er was veel te doen op straat. Eerst zijn we naar het paleis geweest, Sanne en Florian waren daar nog niet eerder geweest.
Hier trad het koninklijke korps op, met muziek en later marcheerden ze langs met geweren, een indrukwekkend gezicht, ook vond de wissel van de wacht plaats.
Daarna zijn we de stad ingeweest. Bij de Oslofjord, bij Akerbryggen waren er verschillende optredens ivm eurosongfestival en werden er balonnen uitgedeeld. Het was er heel erg gezellig.

Zaterdag was er een kinderdag in de stad van Porsgrunn. Dit is een dag die sinds 1946 wordt georganiseerd in Porsgrunn met als doel een kindertehuis te steunen. Deze traditie is in ere gehouden en tijdens het feest worden er geldbedragen weggeven aan verschillende instanties. Tijdens dit feest is er een optocht van alle kinderdagverblijven. Iedereen loopt mee in prachtige kostuums en alle kinderen zijn verkleed. Daarnaast is een een kinderkermis, optredens en standjes waar je snoep kunt kopen.
Zondag zijn we wezen vissen bij Rakkestad. Een kwartiertje rijden bij ons vandaan. Vanaf de gewone weg heb je soms geen idee hoe mooi het is als je iets verder vanaf de weg een paadje inloopt. Zo ook weer vandaag. We hebben onze auto bij een weggetje geparkeerd, vanaf dat weggetje mochten alleen de eigenaren van vakantiehuisjes verder rijden met hun auto.
Toen we een minuutje of 10 gelopen hadden kwamen we uit bij een prachtige fjord, zo mooi al die inhammen, overal komen rotsen tevoorschijn uit het water en zijn er kleine eilandjes en er zijn 1o tallen vakantiehuisjes overal gebouwd, heel idylisch. Daar zijn we lekker een poos geweest. Florian en Sanne hebben mooie steentjes en schelpen gezocht en gekleurd met krijtstenen op de rotsen, WJ en ik hebben ondertussen gevist. Sanne deed ook 1 poging en haalde er gelijk een makreel uit, WJ heeft er ook 1 gevangen en ik zelfs 2. Superleuk en zooo mooi !!!
De komende week blijft het weer zomers warm hier in het mooi Norge.....wij blijven hier genieten....

1 opmerking:

Karien zei

He leuk, en deze week komt koningin Beatrix op bezoek!