27 juni 2009

Ongeluk

Afgelopen week hebben we veel aan onze vrienden Lydia en Steinar Auke en hun gezin gedacht. Lydia is ook Nederlandse en woont met haar gezin in Røyken, in de buurt van Drammen. Hun dochter Susanne van 13 heeft vorige week donderdag een ernstig ongeluk gehad. Ze fietste samen met haar vriendinnen naar huis na haar laatste schooldag voor de zomer en ze stak een weg over voor een stilstaande vrachtauto.
Deze vrachtauto begon net met optrekken en had Susanne niet gezien, ze kwam onder de vrachtauto en daarna ook nog onder de auto die achter de vrachtwagen aanreed. Hier is ze klem komen te zitten onder de auto en is ze meer dan 4 km. meegesleurd onder deze auto. Beide chauffeurs hebben niets gemerkt dat ze eronder was gekomen. Pas na 50 min. is ze teruggevonden en hebben ze haar onder de auto kunnen halen. Ze was ernstig verbrand aan haar onderlichaam en is overgebracht naar een ziekenhuis in Bergen. Het is echt een wonder hoe ze er onder uit tevoorschijn is gekomen en dat ze nog leeft !! Harald Kronstad houd een blog bij over haar namens haar familie, zodat iedereen op de hoogte kan blijven hoe het met haar gaat; http://susannemirakelet.blogspot.com/.
Gister heeft ze haar eerste huidtransplantatie gehad en na omstandigheden gaat het goed met haar en gaat ze elke dag iets vooruit. Het heeft ons de hele week wel bezig gehouden en we hopen dat het vanaf nu elke dag iets beter met haar gaat, maar ze heeft nog een lange weg te gaan met veel operaties. Haar ongeluk heeft ook de hele week in de kranten gestaan hier in Noorwegen.

Verder valt er te melden dat het hier echt zomer is in Noorwegen, volgende week wordt het zelfs 30 graden. Gelukkig is het hier nooit zo benauwd als in Nederland, maar toch is 30 graden voor mij echt teveel van het goede, we wonen boven op een berg, vlakbij de zee, dus grote kans dat het lekker koel waait in onze tuin.

Vorig weekend zijn we naar Nystrand geweest, een strandje in de buurt en 's avonds na werktijd gaan we ook regelmatig richting zee, even uitwaaien, voetballen en genieten van het mooie weer. Vandaag gaan we ook weer richting Nystrand, het wordt daar langzaam diep, zodat Florian daar lekker kan badderen...

Geen opmerkingen: