05 april 2009

PaasvakantieGenieten in de tuin van het mooie weer en alle speelgoed die na anderhalf jaar weer uit de dozen tevoorschijn kwam !!

Sanne heeft 2 weekjes paasvakantie. Afgelopen vrijdag was haar laatste dag op haar oude school in Heistad. Hier in Noorwegen kun je eigenlijk niet kiezen op welke school je je kind wilt hebben, elke school is gekoppeld aan de plek waar je woont. Er zijn hier ook geen christelijke of openbare, montesori enz. scholen, er is 1 soort school en daar gaat je kind gewoon naar toe. Wel kun je kiezen voor een internationale school, maar dit is een priveschool waar je dan ook zelf voor betaald. In ieder geval heeft Sanne dus afscheid genomen en begint ze een week na de pasen op haar nieuwe school. Ze heeft er gelukkig heel veel zin in en kent al 1 meisje van de meisjesclub die bij haar in de klas komt.

Florian gaat maandag en dinsdag nog wel 2 korte dagen naar de kinderopvang. Daarna heeft hij ook een weekje vrij. Als ik hem er te lang af houd moet hij weer zo wennen als hij terugkomt....er komt nu een "team" van buitenaf de kinderopvang om hem een dagje te observeren en daarna gaan ze een plan maken hoe ze hem het beste kunnen helpen met zijn praatachterstand. Door de praatachterstand speelt hij nu veel alleen omdat hij niet kan communiseren met andere kinderen. Dit heeft natuurlijk ook te maken met de noorse taal, maar ook de nederlandse beheerst hij nog lang niet goed. Hij kan ons nu wel steeds meer duidelijk maken, maar dat is nog niet in zinnen maar in 1 of 2 woordjes, maar in het noors tegen kinderen op de kinderopvang is natuurlijk nog heel wat anders. We zijn benieuwd, het is in ieder geval geweldig hoeveel moeite en hoeveel mensen er bezig zijn om het hem naar z'n zin te maken daar en hoe ze zijn ontwikkeling in de gaten houden.

Gister en vandaag zijn we nog bezig om de laatste grote meubels uit ons oude huis te halen en uit de schuur die boven staat. Luc heeft gister met WJ de laatste meubels met de aanhanger naar ons huis gebracht. De sidetable is weer uit het plastic na anderhalf jaar en staat leuk in onze gang en ook nog meer verrassingen komen ons huis binnen.

Vandaag de laatste verflaag op de muur van Sanne en dan kunnen we haar kamertje ook weer inrichten. Donderdag komen mijn ouders voor een weekje bij ons. Vanuit ons huis kunnen we op en neer rijden om het weekend naar Brunstad te gaan. Vanaf begin januari hebben we geen druppel regen meer gehad hier bij ons, maar nu kijk ik voor het weer van de komende week en ja hoor.....als mijn ouders komen staat er regen voorspeld. Ze waren hier een keer eerder een weekend en toen hadden we van te voren ook weken geen regen gehad en net toen zij kwamen kwam het met bakken uit de hemel....hopelijk draaien de voorspellingen nog bij en kunnen ze de regen voor Nederland bewaren.

Vandaag schijnt in ieder geval het zonnetje hier weer in Stathelle en gaan we genieten van onze rommelzondag....nog wat dingen ophalen, verfen en dozen van Sanne uitpakken....en vanavond zijn we bij Arjan en Elin uitgenodigd om te komen eten, dus daar hoef ik niet aan te denken vandaag...heerlijk...

3 opmerkingen:

Karien zei

Je kinderen boffen met die lange paasvakantie! Hier een armzalige vrijdag en maandag...

Karien zei

En wat een verschil met een weekje geleden bij jullie buiten! Zo is alles nog wit, en zo is het stralend voorjaar!

Ans zei

Wat leuk zal dat geweest zijn om speelgoed, waar ze soms het bestaan niet meer van wisten, weer te ontdekken. En jullie hebben nu ook een heerlijk terras waar de kids lekker kunnen spelen.
Wens jullie een fijne vakantie en goede Paasdagen.
Ans