03 maart 2009

ziek gemeld...

We zitten weer als van ouds in de bieb te internetten. Dit keer omdat onze computer gecrasht is en hij op dit moment gerepareerd wordt.
Met de verhuizing gaat het super. Vrijdag kregen we de sleutel om 12 uur, om half 12 heb ik Sanne van school gehaald, zodat ze er ook bij kon zijn. We hadden onze 2 auto's al volgeladen met de 1e dozen en konden gelijk nadat we de sleutel kregen uitpakken. ' s Avonds hebben we er al warm gegeten en we gaan eigenlijk alleen naar ons oude huis om er te slapen of om nieuwe dozen te halen.
Ondertussen is het dinsdag en ons oude huis is zo goed als leeg. WJ heeft enorm lopen slepen met alle spullen, omdat we de auto niet bij ons oude huis kunnen parkeren. Het prive weggetje naar ons huis wordt altijd netjes sneeuwvrij gemaakt door een mannetje met een traktor, maar het laatste stukje naar ons huis durft hij niet aan, omdat dat nogal stijl is. Dit betekend dus dat onze auto's op de berg staan en dat WJ zo'n keer of 40 heen en weer heeft gelopen met zware dozen naar boven. Zelfs verschillende kleine meubels zijn op deze manier al in ons nieuwe huis beland.
Ondertussen ben ik bezig met het uitpakken van alle dozen, ook dit gaat supersnel. We hoeven niets te doen in het huis, het is helemaal af en heel erg schoon. Het is dus alleen een kwestie van uitpakken. Morgen komen een aantal grote meubels uit de winkel. We wonen in ons oude huis gemeubileerd en een deel van onze inboedel hadden we in Ned. al verkocht. Morgen komt de tafel met eetstoelen, vrijdag komt het bankstel en de bedden.
Vanaf zaterdag gaan we er wonen, de laatste grote meubels uit ons oude huis proberen we deze week nog te verhuizen en als dat niet wil wachten we tot de sneeuw gesmolten is, maar er ligt behoorlijk veel, dus dat is maar afwachten wanneer dat kan.
Vanaf afgelopen vrijdag heb ik mij ziek gemeld op mijn werk. Het leek in eerste instantie een superleuke baan, maar sinds ik in januari moet samenwerken met een vrouw is de situatie onhoudbaar geworden. Het is onmogelijk om normaal met haar samen te werken. Ik ging de laatse weken met buikpijn naar mijn werk, sliep slecht en ik liep maar te tobben.....afgelopen dinsdag ging ze weer zo te keer, dat ik toch maar besloten heb om een arts te bezoeken en te vragen wat ik moest gaan doen, deze heeft mij gelijk voor 14 dagen ziek gemeld en nu ben ik in de bieb dan ook hard op zoek naar een nieuwe baan, want ik denk niet dat ik het trek om daar terug te komen....helaas.....al die jaren in Nederland heb ik met zoveel plezier gewerkt bij MailStreet, 10 jaar lang, zonder ook maar 1 probleem....en nu dit.
Gister heb ik gebeld met het meisje dat voor mij hier werkte, zij ging weg, maar had geen andere baan, maar ze vertelde mij eigenlijk niet waarom ze hier niet meer ging werken, maar na het telefoontje ben ik erachter dat ze om dezelfde reden als mij weg is gegaan bij dit bedrijf. Gelukkig maar...je zou toch bijna aan jezelf gaan twijfelen, maar dat hoeft nu niet meer.
Gelukkig hoef ik mij niet te vervelen en kan ik mij storten op het uitpakken van de dozen en kijken of ik zo weer beter in mijn vel kom te zitten, want dat gaat je toch niet in de koude kleren zitten.
Nog even hier internetten en dan weer verder met uitpakken !!
Groetjes uit een wit Noorwegen....
Gina

3 opmerkingen:

Fam van Dijken zei

Heerlijk dat het allemaal al zo opschiet met het uitpakken en inrichten van jullie nieuwe huis. Lastig dat er dan op dit moment sneeuw ligt maar je hebt nog even de tijd gelukkig. Of moet het huis voor een bepaalde tijd leeg zijn?
Jammer dat het zo is gelopen op je werk. Ik hoop dat je snel want vind want met buikpijn etc naar je werk gaan en daardoor niet normaal kunnen functioneren is ook niet goed. De dokter heeft het gelukkig goed ingeschat en ik kan het me voorstellen dat dit wel even een fijne adempauze is.
Ik zou op je werk wel aangeven dat je om die reden bent weggegaan. Wie weet ontslaan ze die vrouw wel of ze zetten haar op een andere plek dan is het voor jou verder geen probleem om daar te blijven toch?

Veel succes met alles.

Groetjes nancy

Gerlinda & Okke Bloem zei

Nou mooi dat jullie al bijna helemaal verhuisd zijn. Ja die sneeuw maakt het wel lastig om van alles te doen. Wij hebben hier ook nog een groot project lopen, maar door de vele sneeuw ( meer dan 60cm ) wil dat ook niet zo vlotten. Maar ja het is nu maart dus we hopen gauw dat het voorjaar begint.

Maar wat een gedoe zeg met je werk. Jammer dat er dan een persoon is die het zo kan verpesten. Wordt het voor jou zo lastig om lekker te kunnen werken. En wat je zegt, altijd in NL fijn gewerkt en nu dit. Hopelijk kun je lekker wel ff van je nieuwe huis genieten en hopelijk komt er een oplossing op het werk of vind je wat anders.

Veel succes met je huis en je werk.

Gerlinda

Nicole zei

Hoi allemaal,

fijn om weer terug te zijn in het witte Noorwegen? Als ik het zo lees, voelt het als thuiskomen, dus dat zit wel snor.

Jammer wel dat je computer gecrasht is, we zijn natuurlijk allemaal erg benieuwd naar plaatjes van jullie nieuwe stulpje (hoewel we al een klein filmpje hebben kunnen bekijken). Ach, je moet maar zo denken, zoveel tijd om te computeren heb je misschien niet met zo'n verhuizing. En dat zal later allemaal wel goedkomen.

Wel jammer dat het werk zo tegenvalt. Nou ja het werk misschien niet maar de samenwerking met die ene collega. Tja, dat 1 persoon het zo voor je kan verpesten, hè. Misschien kan je proberen in een gesprek aan te geven dat het aan die ene persoon ligt. Da's moeilijk, ik weet het maar het is misschien een oplossing. Ik zou zeggen, heel veel succes ermee.

En ook heel veel succes met de verhuizing. Groetjes vanuit Tvedestrand.