27 maart 2009

De wereld is weer wit....

Ja, vannacht is er weer een dik pak sneeuw gevallen. We wilden graag naar Noorwegen emigreren omdat je hier nog echte winters met sneeuw hebt en lekkere zomers zonder pieken van over de 30 graden....maar nu mag van ons de winter wel overgaan in de lente. We hebben ruim een week kunnen ruiken aan de lente, de sneeuw was hard aan het smelten, het zonnetje scheen lekker en we zaten al af en toe op ons terras, maar vannacht is toch echt de winter weer langsgekomen.
We moeten de laatste grote meubels nog uit ons oude huis halen en de meubels van de eigenaar nog terugzetten, maar door alle sneeuw kunnen we het dit weekend toch niet doen. We kunnen met de auto niet bij de deur komen van ons oude huis.
Sanne gaat de komende week voor het laatst naar haar oude school. Ze heeft heel erg veel zin om op haar nieuwe school te beginnen. Ze komt bij een meisje in de klas van Nilsen, ze kent haar al van de meisjesclub op Grasmyr en ze woont bij ons in de straat. Ze zal haar Ned. juf Heleen wel erg missen zegt ze, ze krijgt nog 4x in de week extra ondersteuning van haar. Gelukkig kan ze nu zo goed Noors dat ze het wel gaat redden op haar nieuwe school. Van de week heeft ze na anderhalf jaar weer voor het eerst gefietst en dat ging haar goed af. Samen met Sabine Nilsen is ze op maandagavond naar de meisjesclub gefietst, 5 min. hier vandaan, ideaal voor ons dus.
Florian begint steeds meer en beter te babbelen, hij heeft een behoorlijke spraakachterstand, natuurlijk ook door de emigratie, maar toen we nog in Ned. woonden begon dat al. Hij praat de hele dag Sanne na en brabbeld zelf ook veel. Het is Noors, Nederlands en z'n eigen taaltje door elkaar, dus toch nog wel vaak lastig om te volgen, maar wel heeel schattig, vooral als hij er af en toe gewoon een hele zin Noors tussengooit. In het filmpje doet hij een poging om visje visje in het water te zingen en een Noors liedje te zingen die hij van Sanne heeft geleerd.
De donderdag voor Pasen komen mijn ouders voor een weekje bij ons. Daar hebben we natuurlijk heel erg veel zin in.
Ik ben nog steeds ziekgemeld. Ik heb 2x een ontslagbrief gehad tijdens mijn ziekmelding, maar dat mag het bedrijf niet doen als je een vaste aanstelling hebt en ziekgemeld bent. Dus we gaan maar eens kijken waar het schip strand. Ondertussen ben ik weer hard aan het solliciteren. Gister heb ik gesolliciteerd bij de gemeente Bamble voor een baan als boekhouder.
Wij gaan genieten van ons weekend hier in het witte Stathelle !! WJ heeft een nachtdienst gedraaid en is vandaag ook lekker vrij. Normaal draait hij alleen maar dagdiensten, maar als het erg druk is komt het heel af en toe voor dat hij een nachtje werkt.....
Groetjes Gina

Geen opmerkingen: