02 december 2008

Trots op onze dochter......

Ja, we zijn supertrots op onze dochter Sanne !!

Ik had maandag een gesprek op school en daar vertelden ze mij dat het zo goed ging met Sanne op school. Alle kinderen uit haar klas moesten een lees en schrijftest maken. We geloven het zelf nog niet, maar Sanne heeft geen 1 fout gemaakt in deze test en ze was de beste van de klas. Dit betekend de beste van 5o leerlingen....in Noors !!

Ook moest ze een stuk lezen, gemiddeld moeten kinderen uit deze klas tot 75 woorden per minuut kunnen lezen en Sanne haalde 171 woorden per minuut !! De leraren stonden ook versteld dat Sanne na 1 jaar in Noorwegen te hebben gewoond zo´n goed resultaat heeft.

Ze geniet ook van school en ze geniet van haar leventje hier in Noorwegen....


Sint verrassingsdoos van opa en oma


schoen zetten in Noorwegen.....

Sneeuw !! Er is vannacht een pak sneeuw gevallen en de hele dag heeft het doorgesneeuw....wat is de wereld weer mooi met zo´n laagje witte sneeuw !! Het betekend ook dat onze auto´s boven op de berg moeten staan, want het tractormannetje komt niet helemaal tot ons huis omdat hij het te stijl vind....dus ligt er een dikke laag sneeuw op de berg naar ons huis. Dus morgenochtend moet ik met de kinderen eerst een stuk op ons priveweggetje wandelen om bij de auto te komen, ja je moet er wat voor over hebben....

De kinderen hebben in ieder geval op school genoten van het buiten spelen in de sneeuw vandaag.

Van de week hebben de kinderen hun schoen gezet en sint was zo lief om zelfs bij ons in Noorwegen te komen om de schoentjes te vullen, bedankt Sint Ferry en Piet Marijke....en vandaag lag er een pakketje bij de post, ook opa en oma hadden voor sint en piet gespeeld en een doosje vol chocoladegeld, pepernoten, chocoladeletters, marsepijn en een kadootje voor Sanne en Florian verstuurd. Omdat we vrijdag sinterklaas hier vieren samen met anderen, mochten ze vandaag de doos openmaken en lekker snoepen, bedankt opa en oma !! Sommige Nederlandse tradities houden we hier nog wel in ere...zo gezellig om sinterklaas te vieren !!

Zondag was een leuke dag voor de kinderen op Grenland. Sanne en Florian hebben koeken versierd, er draaide 2 kinderfilms en er was een prachtig kerst toneelstuk. Er was een kinderkoor en nog veel meer....


Kerstfeest in Grenland..

We genieten hier van december in Noorwegen, ik denk dat dit wel de leukste en gezelligste maand van het jaar is....en nu ook maar hopen dat de sneeuw blijft liggen tot de kerst...witte kerst....!!
foto´s :

2 opmerkingen:

marijke zei

Hoi Gina,

Kan me voorstellen dat je super trots bent op je grote dochter! Super dat ze zich zo thuis voelt in Norge. Fijne sinterklaas avond!!
Groetjes (piet) Marijke

Ans van Gremberghe zei

Hallo Gina,
Wat een knapperd van een dochter hebben jullie. Sanne, wil je mij ook een beetje Noors komen leren? Ik vind het nog zo moeilijk. Probeer het wel, maar weet soms niet het goede woord.
Wij vieren dit jaar geen Sint. Wel komt de Kerstman. En daar zijn we al druk mee bezig.
Hier sneeuwt het ook al vanaf gisteravond. Hans kan vanavond zijn nieuwe speelgoed, een sneeuwfrees, in gaan wijden.
Ik wens jullie een ontzettend fijn Sinterklaasfeest en een leuk weekend.
Ans