28 november 2008

Drukke week !

Gelukkig....het is weer vrijdag !!
We hadden een drukke week deze week.

Maandag was ik op cursus in Skien en moest WJ overwerken, dus gelijk uit de cursus naar huis rijden, eten kopen, kinderen van de barnahage en naschoolse opvang halen en eten koken...en wachten op WJ die pas laat thuis was. Dinsdag moest WJ ook weer overwerken en dinsdagavond ben ik vertrokken naar Oslo. Daar had ik 2 dagen cursus. Een moeilijke cursus voor mij, het ging over jaarafsluiting en dat heb ik eigelijk nog nooit gedaan. Wel heb ik in Ned. mijn collega erbij geassisteerd. Maar een jaarafsluiting in Noorwegen is toch echt heel wat anders en heeeel wat meer dan een jaarafsluiting in Ned.

Daar kwam nog bij dat beide leraren behoorlijk dialect spraken, dus extra opletten dus !! Het was wel relax om te slapen in hetzelfde hotel als waar de cursus gegeven werd. Dus ´s ochtends ontbijten en een paar verdiepingen hoger naar de cursus.

Tussen de middag was er een uitgebreide lunch, zowel op maandag, als op woensdag en donderdag stond er een kerst menu op de kaart....dat betekend hier ribbe, fiskeboller (visbolletjes) met worstjes, rode kool, aardappels.....niet echt super vind ik...laat ik dat de Noren maar niet zeggen. Maar ik heb het vooral bij alle overheerlijke salades en kake gehouden.

Woensdagavond lekker in Oslo geshopt, een klein eindje van mijn hotel lag Oslo City, een mega overdekt winkelcentrum, waar je heerlijk kunt shoppen !!
Toch vind ik het maar niets die cursussen in Oslo, je moet er een dag van te voren al naartoe, want ´s ochtends in de file in Oslo staan is ook niets en pas 2 dagen later weer thuis, ik heb WJ en de kids weer flink gemist deze dagen en ben dan ook blij dat het voorlopig de laatste cursus was. Nu maar hopen dat ik het in praktijk kan brengen....

Vandaag lekker een dagje thuis met Florian. Hij is altijd doodmoe op vrijdag en zit nu lekker voor de tv te relaxen. Hij heeft de afgelopen weken weer heel slecht geslapen, afgelopen nacht ben ik wel 8x bij hem geweest en WJ is er ook druk mee geweest de dagen dat ik in Oslo was.

Sanne is ook lekker thuis vanmiddag en dan kunnen we mooi de schilderlessen van oma nog een keer uitproberen, Sanne heeft nog verf genoeg en ook Florian vind het heerlijk om te kliederen met water en verf.

Morgen gaat WJ een dagje klussen bij de zwager van Arjan. En zondag gaan we genieten dat we weer een dagje vrij zijn met z´n viertjes !! Zondag is hier alvast een voorproefje van de kerst. In de zaal van Grenland hebben ze alles omgetoverd in kerstsferen en is er veel voor kids te doen, koek versieren, toneelvoorstellingen, koor, taarten verkoop, spelletjes enz. enz. Dat wordt wel gezellig !!

Groetjes weer van ons uit Norge.....

1 opmerking:

Marco, BM, Steven, ELyn and Ryan zei

He Gina!!! Lang niet gesproken. Wat leuk dat jullie een huis hebben gekocht! Gefeliciteerd. En die 4 slaapkamers komt goed uit met al dat bezoek bij je! Leuk hoor. Ziet er mooi uit.
Lekkere kerstsfeer daar? Dat is gezellig. Daar zijn ze lekker vlot mee. Wij ook hoor. We hebben de kerstmuziek al aan staan.
Doei, geniet van de kerst en succes met alles.