07 november 2007

På tur...

På tur....een echte noorse uitdrukking....vertaling zoiets als een tocht maken.

Wij hebben het ondertussen ook ontdekt en genieten er heel erg van. Sanne is al 2x met school på tur geweest....worstjes mee, houtblok mee, stokken zoeken, vuurtje maken, worstje prikken en lekker opeten...

Zaterdag was het weer prachtig weer....(wanneer niet .....) en hebben we een mooie tocht gemaakt. Vlakbij ons huis is er een weggetje door een bos en helemaal bovenaan de top heb je een geweldig uitzicht over Stathelle. Vanaf de bergtop zie je de 2 bruggen van Brevik, je staat tussen de oude en de nieuwe brug in...een adembenemend uitzicht. Foto's volgen als we weer online zijn (zit weer eens in de bieb)

Zondag hebben we ook een prachtige tocht gemaakt. Het eerste stuk met de auto....we waren al een poosje nieuwsgierig hoe de overkant eruit zou zien van dichtbij, dus die zijn we maar eens op gaan zoeken. We hebben de auto geparkeerd en hebben onze picknickspullen meegenomen. Beneden aangekomen was er een prachtig strand, leuke schommels en aan de overkant zagen we een wit stipje....ons huis. WJ heeft een mooi vuurtje gemaakt en we hebben, als goed ingeburgerde mensen , een worstje geprikt en warm gemaakt boven ons eigen vuurtje....prachtig !!

Ons bevalt het På tur gaan wel.....

Toen we terug kwamen stonden er mensen bij ons huis te wachten op ons. Het was de juf van Sanne samen met 2 nederlanders. Deze waren op bezoek bij haar en 1 heeft ook emigratieplannen en wilde graag even met ons babbelen...dus van Noorse worstjes over op Nederlandse Senseo.....dat was wel gezellig !!

Jullie horen weer snel wat van ons.....hadde !!!
Gina

Geen opmerkingen: