23 november 2007

Florian

Florian slaapt al vanaf zijn geboorte slecht. En niet zomaar slecht, maar heel slecht. Vanaf zijn geboorte heeft hij nog nooit doorgeslapen en gemiddeld moeten we er een keer of 6 of 7 uit 's nachts. Hij valt wel gewoon lekker in slaap als we hem in bed leggen...maar rond een uur of 11 begint hij met spoken. De laaste 2 weken was het zo erg, dat hij elk uur wakker werd en huilde. Natuurlijk hebben we alles al uit de kast getrokken om te kijken of er iets is wat helpt...lampjes aan, laten huilen, later naar bed enz. enz. enz.

Sinds 2 weken geven we hem rustgevende homeopatische tabletjes Kindival....en .....hij slaapt !! Ik wil het eigenlijk nog niet geloven dat we nu eindelijk iets gevonden hebben dat helpt, maar sinds de dag dat hij ze slikt slaapt hij stukken beter. Gemiddeld ga ik er nu nog maar 1x per nacht uit en hij slaapt tot 7 uur de volgende ochtend. Ook overdag slaapt hij nu langer, normaal had hij een slaaptje van 3 kwartier...maar nu slaapt hij bijna 2 uur op een dag, echt ongelooflijk !! Nu maar hopen dat dat zo blijft. Overdag is hij ook een heel ander ventje, lekker gezellig en grappig. Door al het slechte slapen de afgelopen 2 jaar van z;n leventje was hij regelmatig overdag ook niet te genieten.

Even nog over het weer...we hebben de afgelopen 7 weken prachtig weer gehad, heel erg veel zon en nog bijna geen regen (behalve het weekend dat mijn ouders hier waren...) Maar deze week is het voor het eerst slecht weer. De hele week hangt er een dikke witte wolk boven ons en soms om ons heen..dikke mist en gister heeft het ook veel geregend. Voor het eerst Sanne in regenkleding naar school gebracht. Helaas begeeft mijn fietsband het steeds door de slechte weg van ons huis naar de grote weg en brengen we haar met de buggy....we zijn hard op zoek naar een autootje voor mij , want het is toch wel lekker om haar af en toe met de auto te brengen, want met de byggy en Sanne ben ik bijna een uur onderweg om haar naar school te brengen.

Bijna weekend !! Sanne mag logeren bij Elin, de vrouw van Arjan en daar heeft ze heel veel zin in, ze mag Elin heel erg graag en Elin nodigd ook nog 3 meiden van haar leeftijd uit, waaronder Naomi, de dochter van Zefanja en daar heeft Sanne ook al zo leuk mee gespeeld. In Nederland was ze echt een verlegen meisje, maar hier in Noorwegen is ze zo anders geworden. Ze durft te spelen met meiden die alleen maar Noors spreken en ze vind het leuk als we ergens op bezoek gaan, terwijl ze de mensen soms helemaal niet kent en nu zelfs logeren !!

Wij gaan genieten van ons weekend hier, groeten aan iedereen die ik ken !!

Geen opmerkingen: