29 juli 2009

Boot gehuurd in Valle

Tussen het werken door deze week proberen we toch nog vakantie te houden. Ik heb afgelopen maandag gewerkt en moet donderdag werken en daarom hebben we gister een bootje gehuurd. Hier 15 min. vandaan ligt het plaatsje Valle aan de zee, hier is een leuke promenade en daar hebben we een bootje gehuurd voor een dagje. Het is prachtig om daar zelf te varen tussen alle eilanden en uitstekende rotspunten door. We zijn eerst richting Kragerø gevaren, maar in de verte zagen we al een mega donkere wolk boven Kragerø hangen en dus zijn we omgekeerd en zijn we richting Stathelle gevaren. We hebben weer genoten !!! Nog 1 dagje werken en dan heb ik 2 weken vakantie....eindelijk weer even naar Nederland, super om al mijn familie weer te zien, mijn kleine neefjes en nichtjes weer te knuffelen en bij te kletsen met mijn zussen....

26 juli 2009

Mooie boottocht


We zouden eigenlijk vanmorgen vroeg vertrekken voor een reisje richting Rosendal, hier 5 uurtjes vandaan richting het westen van Noorwegen. Maar omdat daar veel regen voorspeld is de komende dagen en bij ons hier in Stathelle het zonnetje gaat schijnen, hebben we besloten dat we lekker thuisblijven en de tocht een andere keer gaan maken.
Dus vandaag nieuwe plannen gemaakt. Vanaf het plaatsje Langesund, hier 5 min. vandaan, vertrekt een boot een paar keer per dag richting Helgeroa, dit is een plaatsje hier ongeveer een half uurtje vandaan.

De boot neemt geen snelle route, maar vaart via ontelbare eilandjes naar Helgeroa. Het was prachtig om te zien hoeveel vakantiehuisjes op al die eilandjes zijn gebouwd en hoeveel mensen daar nu vakantie vieren. Vanaf de kant heb je geen idee wat er daar allemaal te zien is en hoeveel leven er is op al die eilandjes. Het was echt een prachtige tocht van een uur. In Helgeroa, een leuk toeristisch plaatsje hebben we een ijsje gegeten en wat rond gelopen, na 2 uur vertrokken we weer richting Langesund.

Florian genoot van de boottocht...en wij natuurlijk ook. Vanavond hebben we weer lang met Sanne geskypd....we missen haar heel erg...gelukkig kunnen we via skype lekker lang bijkletsen. Florian kon al zn nieuwe kadootjes laten zien, een trein, een knuffel, zn nieuwe pet en Sanne kon al haar kadootjes weer aan Florian laten zien.

Sanne geniet in Nederland...gister is ze met opa, Jessica en Lianne naar het Dolfinarium geweest en de komende week staat er ook weer heel wat op het programma voor haar.

Ik werk de komende week nog 2 dagen en heb dan ook eindelijk vakantie. Zondag vlieg ik samen met Florian naar Nederland en dan kom ik die donderdag erna weer samen met mijn ouders, Sanne en Florian naar Noorwegen. Mijn ouders blijven hier dan weer 2 weken....
We genieten hier volop van de zomer in het prachtige Noorwegen...!!!!

23 juli 2009

Ferry, Marijke, Sanne-Frederique en Mick op visite

Vrijdag hebben we Ferry en Marijke en hun 2 kids opgehaald van het vliegveld in Torp. Ze bleven een lang weekend bij ons. Ik mocht een lijstje doormailen met Ned. produkten die ik hier mis, zodat ze die voor mij mee konden nemen, oa. Senseo en lekkere kipkruiden en ik zei voor de grap, neem de Chinees ook maar mee. Wat blijkt, ze hebben een bak bami en nasi gekocht, ingevroren en meegenomen in de handbagage....heerlijk !!!! Vrijdag zijn we gelijk doorgereden naar Brunstad. Het was lekker warm, de kinderen konden op het strand en in de speeltuin spelen en wij konden weer bijkletsen. s' Avonds was de afsluiting van de 1e stevne.

Zaterdag regende het de hele dag en hebben we de middag benut om lekker te shoppen. Als je hier uitverkoop hebt is het ook echt uitverkoop. Heel veel kleding was te koop met 70% korting en dat is natuurlijk wel leuk shoppen.


Zondag hebben we een mooie tocht gemaakt in Langesund, langs de kust is er een wandelpad naar de bunkers. Daar hebben we een vuurtje gemaakt en gebarbequed. Daarna waren we uitgenodigd om een bakje koffie te komen drinken bij Arjan en Elin.


Maandag zijn we weer naar Brunstad gereden, het was supermooi weer en we hebben een boot gehuurd voor de hele dag. We hebben een prachtige route gevaren en bij Tønsberg aan wal gestapt voor een lekker ijsje, ook hebben we onderweg de bbq weer aangestoken en lekkere hamburgers en worstjes gebraden.

De laatste dag, dinsdag hebben we het rustig aan gedaan. Florian en Mick waren flink moe en hebben tussen de middag lang geslapen. Ferry heeft samen met Sanne-Frederique nog een tochtje gemaakt bij ons in de buurt. Marijke heeft mij geleerd hoe ik een overheerlijke aardappelsalade kan maken en toen was het weer inpakken voor de terugreis. We hebben supergezellige dagen gehad samen !!
WJ heeft nu vrij en ik moet volgende week nog 2 dagen werken, maar ik kan zelf bepalen wanneer....dus dat doen we aan het eind van de week, zodat we nu nog even een lang weekend weg kunnen. Vrijdag maken we een dagtocht naar Oslo, even bij de Ikea nog wat kopen voor de kinderkamers en dan door naar Oslo centrum. Zondag gaan we naar Rosendal, een plaatsje richting het westen van Noorwegen. We hebben een hutje gehuurd vlakbij Rosendaal en gaan er 3 dagen naar toe. Misschien kunnen we vanaf Rosendaal een tocht maken naar Bergen.
Beetje rare vakantie dit jaar. We hebben 1 week gezamelijk vakantie en dan zijn mijn ouders hier ook in Noorwegen en zijn we veel op Brunstad. De andere weken moeten we 1 van beide werken, dit komt door mijn nieuwe baan en de verplichte vakantie die WJ dit jaar van zijn werk heeft. Volgend jaar maar weer eens een goede vakantie plannen in Noorwegen....

16 juli 2009

Weer tijd voor een berichtje

De hittegolf is over...het is de afgelopen 2 weken heerlijk weer geweest, beetje bewolkt, beetje zon en rond de 23 graden. Afgelopen zaterdag zijn WJ en Sanne naar Nederland gevlogen. Florian was helemaal overstuur toen ze door de duane gingen. Sanne blijft 4 weken bij mijn ouders en WJ vloog zondagochtend alweer terug naar Noorwegen.
WJ heeft z'n paar uurtjes op Nederlandse bodem goed benut. Mijn ouders kwamen hem halen en zijn ouders kwamen weer bij mijn ouders om samen koffie te drinken en bij te praten, daarna is hij met Ferry en Marijke naar de Wok geweest in Apeldoorn, daarna is hij bij zijn broer Hendrik-Jan langsgeweest en daarna heeft hij nog een toer door Deventer gemaakt. De volgende ochtend vertrok hij weer vroeg richting het Noorden, dit was z'n eerste tripje naar Nederland sinds we zijn geemigreerd !

Ik heb een nieuwe baan en moet 3 dagen per week werken en we hadden geen oppas meer voor Sanne, dus dit vond ze een geweldige oplossing. Ze heeft ondertussen al bij 2 zussen van mij gelogeerd, ze is met mijn andere zus al naar de bios geweest en heeft een kinderfeestje van haar nichtje Sanne-Lin gehad. Ook is ze samen met WJ en Ferry, Marijke en de kids uit eten geweest bij de Wok. Ze is nog geen week weg, maar die vermaakt zich daar wel in Nederland en volgens mij wordt ze zwaar verwend door alle familie.

Deze week heb ik eindelijk alleen gewerkt, heerlijk. Die vrouw die er voor mij werkte heeft er een grote puinhoop van gemaakt en ik ben blij dat ze nu weg is, want ze heeft mij niet zoveel kunnen leren en ik mocht ook niet achter de pc zitten en het liefst had ze dat ik er helemaal niet was...de andere collega's zijn vreselijk aardig, dus dat komt deze keer wel goed. Iedereen is met vakantie, dus ik werk de komende 2 weken alleen. Ik had mijn vakantie de 1e 2 weken van aug. gepland en zit dus lekker alleen te werken.

WJ had vanuit Nederland een koeltas meegenomen met daarin frikadellen, kroketten en bitterballen. Dinsdagavond hebben we Arjan en Elin uitgenodigd en hebben we een heerlijk hollands avondje gehad met veel te veel lekkers...en een goed glas wijn.
Morgen gaan we ons bezoek uit Nederland van het vliegtuig halen. Ferry, Marijke, SF en Mick komen een lang weekend bij ons !! WJ werkt morgen tot half 1 en daarna rijden we samen naar Torp en door naar Brunstad om bij het afsluitingsfeest te zijn morgenavond.

Helaas, helaas.....er is veel regen voorspeld. Noorwegen is juist zo mooi door de vele zonuren en we hebben zo weinig regen en als het dan een keertje regent is het vaak een kort buitje, een hele dag regen kennen we hier niet echt, en net nu we visite krijgen....hopelijk kunnen we tussen de buien door nog leuke dingen doen. We wilden een dagje een boot huren, maar ik denk dat dat plan in het water valt. We zien het wel, het is in ieder geval superleuk om elkaar weer te spreken na zo'n lange tijd !!

Hopelijk meld Sanne zich vanavond nog even voor de webcam....want we missen haar wel heel erg hier !!

06 juli 2009

Hittegolf in Noorwegen

We hebben een superwarm weekje achter de rug !! Niet uit te houden soms met temperaturen tegen de 30 graden. Voor de kinderen hadden we een badje in de tuin en sproeiers onder de trampoline. Florian is naar de kinderopvang geweest, gelukkig hadden ze daar ook badjes om af te koelen. Sanne was thuis, Denise heeft 1 dag opgepast en woensdag en donderdag mocht ze een nachtje logeren bij haar juf Heleen. Sanne heeft genoten daar, want Heleen had als grote verrassing dat ze samen naar de bios gingen, naar de Hannah Montana film. Verder hebben ze nog gezwommen in een meertje en nog veel meer leuke dingen gedaan.

Thuis hebben we niet zo heel veel gedaan, het was eigenlijk gewoon te warm om veel te doen. We hebben ipv verwarming een warmtepomp in ons huis, 's winters wordt alles snel warm in huis en zomers kunnen we hem gebruiken als airco, dat was wel heel lekker afgelopen week, zo konden we allemaal afgekoeld slapen 's nachts.

Afgelopen weekend begon de stevne op Brunstad en daar zijn we ook naar toe geweest. Zaterdag was het nog zo warm, dat we eerst lekker gebadderd hebben op Brunstad en 's avonds zijn we naar het openingsfeest geweest.

De komende week werkt WJ voor het eerst in ploegen. Dat betekend dat hij deze week werkt van 's middags 3 uur tot vanavond 11 uur. 4 dagen achter elkaar en dan is hij op vrijdag vrij. Op vrijdag zijn Florian en ik ook altijd thuis, dus dat is wel gezellig, voor de rest is het even bekijken of het wel werkt...niet echt gezellig, maar het is maar een weekje en dan 2 weken gewoon. Het voordeel is dat hij deze week thuis is voor Sanne, nog 5 dagen en dan gaat WJ samen met Sanne naar Nederland, WJ vliegt zondag weer terug en Sanne blijft daar 4 weken bij opa en oma ....ze kan niet wachten om iedereen weer te zien, haar vriendinnetje Nathalie is de eerste 3 weken zelf op vakantie, maar die ziet ze de laatste week weer. Ze mag ook logeren bij haar tantes en spelen met haar nichtjes en neefjes...In aug. haal ik haar weer op samen met Florian.
We zijn met Florian begonnen om zindelijk te worden, maar dat is nog een hele toer....ik ga vanavond maar weer eens kijken om er wat broeken bij te kopen, want zo zijn we er snel doorheen....vorige week was het nog bloedheet, maar nu loopt hij weer in spijkerbroeken en er zijn er 3 nat geworden vandaag....