26 juli 2009

Mooie boottocht


We zouden eigenlijk vanmorgen vroeg vertrekken voor een reisje richting Rosendal, hier 5 uurtjes vandaan richting het westen van Noorwegen. Maar omdat daar veel regen voorspeld is de komende dagen en bij ons hier in Stathelle het zonnetje gaat schijnen, hebben we besloten dat we lekker thuisblijven en de tocht een andere keer gaan maken.
Dus vandaag nieuwe plannen gemaakt. Vanaf het plaatsje Langesund, hier 5 min. vandaan, vertrekt een boot een paar keer per dag richting Helgeroa, dit is een plaatsje hier ongeveer een half uurtje vandaan.

De boot neemt geen snelle route, maar vaart via ontelbare eilandjes naar Helgeroa. Het was prachtig om te zien hoeveel vakantiehuisjes op al die eilandjes zijn gebouwd en hoeveel mensen daar nu vakantie vieren. Vanaf de kant heb je geen idee wat er daar allemaal te zien is en hoeveel leven er is op al die eilandjes. Het was echt een prachtige tocht van een uur. In Helgeroa, een leuk toeristisch plaatsje hebben we een ijsje gegeten en wat rond gelopen, na 2 uur vertrokken we weer richting Langesund.

Florian genoot van de boottocht...en wij natuurlijk ook. Vanavond hebben we weer lang met Sanne geskypd....we missen haar heel erg...gelukkig kunnen we via skype lekker lang bijkletsen. Florian kon al zn nieuwe kadootjes laten zien, een trein, een knuffel, zn nieuwe pet en Sanne kon al haar kadootjes weer aan Florian laten zien.

Sanne geniet in Nederland...gister is ze met opa, Jessica en Lianne naar het Dolfinarium geweest en de komende week staat er ook weer heel wat op het programma voor haar.

Ik werk de komende week nog 2 dagen en heb dan ook eindelijk vakantie. Zondag vlieg ik samen met Florian naar Nederland en dan kom ik die donderdag erna weer samen met mijn ouders, Sanne en Florian naar Noorwegen. Mijn ouders blijven hier dan weer 2 weken....
We genieten hier volop van de zomer in het prachtige Noorwegen...!!!!

1 opmerking:

Karien zei

Leuk, die boottocht! Wij kennen het een beetje daar, want we hebben vorig jaar de boot vanuit Langesund naar Hirtshals genomen. Mooi, mooi, mooi! Als het 's winters niet zo donker was daar bij jullie, dan hadden we daar vast ook gezeten voor een paar jaar (of langer)!