12 mei 2009

EEN NIEUWE BAAN !!


We hebben een rustig weekje achter de rug. Het is hier heerlijk voorjaar en na school vermaken de kids zich heerlijk in de tuin. Elke middag ben ik eerst nog even bezig met Sanne met haar huiswerk, want door de overgang naar haar nieuwe school loopt ze iets achter met rekenen en maken we samen haar huiswerk en dan kan ik haar het een en ander uitleggen.


Arjan en Elin hebben afgelopen vrijdag de sleutel gekregen van hun nieuwe huis, een prachtig huis in Skjelsvik, 2 dorpen verder dan waar wij nu wonen, een minuutje of 10 rijden ongeveer. Zaterdag hebben we het huis bewonderd en zondag hebben we het terras ingewijd met lekkere pizza en dat beviel prima. Nog een laagje verf hier en daar en dan kunnen ze ook over naar hun eerste koophuis hier in Noorwegen.


Dinsdag heb ik mijn CV naar een bedrijf net achter Porsgrunn gestuurd en gelijk werd ik gebeld of ik langs wilde komen. Dinsdag dus mijn 1e sollicitatie weer achter de rug sinds ik ziek ben gemeld. Het is een baan als medewerker boekhouding en het is een bedrijf die verschillende cursussen verzorgt. Het gesprek ging heel goed, de vrouw waar ik het gesprek mee had was heel enthousiast en ik was nog geen 10 min. onderweg of ik werd alweer gebeld of ik de volgende dag weer langs kon komen, dan heb ik een gesprek met 3 man extra erbij. Vandaag dus het 2e gesprek gehad en weer was het een leuk en ontspannen gesprek. Het kwam erop neer dat het een 50% baan is als medewerker boekhouding en dat ik het aan kan vullen met ondersteuning van de cursussen en ondersteuning van andere collega's bij verschillende projecten. Bijvoorbeeld voor een cursus Excel mag ik meedraaien en bij een cursus Noors voor buitenlanders. Ze waren versteld van hoe goed ik de taal al sprak in zo'n korte tijd en ze wilden graag dat ik ook aan de klas ging vertellen hoe je het het beste aan kan pakken, door bijvoorbeeld de noorse tv te volgen, radio te luisteren en vooral niet steeds beginnen met Engels praten....ook ontbreekt het op de administratie aan overzichten in excel en die mag ik gaan proberen te ontwikkelen, echt een baan voor mij. Dus ik was ook wel heel erg blij toen ik na een uurtje alweer gebeld werd dat ik het ben geworden. Ik mag half juni beginnen, misschien zelfs wel eerder en mag mijn eigen dagen en tijden indelen. Heel erg handig natuurlijk, zo kan ik mooi rekening houden met Sanne en Florian.


Ik ben blij dat ik op deze manier weer een nieuwe start kan maken, want thuis zitten, ziekgemeld zijn, terwijl ik helemaal niet ziek ben is niets voor mij. Gelukkig heeft het maar 2 maand geduurd. Nu kan ik het oude werk achter mij laten, wat een drama is dat geweest ...ik heb er in ieder geval wel veel van geleerd en ga lekker opnieuw beginnen, in een betere sfeer en met aardige collega's !!!!!!

Bij WJ op het werk is het ook spannend, hij werkt in Larvik als grafisch afwerker bij een drukkerij en er zijn de laatste tijd veel drukkerijen failliet gegaan. Gelukkig gaat het bij hem wel goed en heeft zijn bedrijf personeel overgenomen uit verschillende andere drukkerijen. Dat betekend misschien wel dat hij in ploegen moet gaan werken en daar zijn we eigenlijk ook niet zo blij mee, maar dat moeten we eerst nog maar afwachten.

Komende zondag is het 17 mei, Nationale feestdag hier in Noorwegen.Voor de kinderen hangen de mooie kleren al klaar en we maken er een gezellige dag van op Brunstad.

5 opmerkingen:

Heleen zei

Hoi,

Van harte gefeliciteerd met je nieuwe baan! Wat het beheersen van taal een verschil kan maken, merken wij ook steeds weer!
Heel veel succes met je baan en geniet van 17. mai!

Groeten uit Henseid,
Edwin en Heleen

Ans zei

Geweldig Gina, van harte gefeliciteerd en veel geluk in deze nieuwe baan. Heerlijk ook dat je zelf de tijden in mag delen. Is wel zo fijn voor de kids.
Groetjes Ans

Gerlinda & Okke Bloem zei

Hallo Gina,

Gefelciteerd met je nieuw baan. Klinkt heel goed zeg.

Veel plezier 17 mei.

Gerlinda

Nancy zei

Van harte gefeliciteerd met je nieuwe baan.
Fijn dat het een baan naar je zin lijkt.
Heel veel succes!

Groetjes nancy

Nicole zei

Gina, hartelijk gefeliciteerd met je nieuwe baan. Ik kan me voorstellen dat je het thuiszitten beu was. Zeker als je eigenlijk net weer gewend was om weer te werken.

Wat fijn ook dat je de dagen en uren zelf in mag vullen, echt ideaal. Ik hoop dat het voor WJ ook mag blijven gaan, zoals jullie willen.

Groetjes vanuit Tvedestrand!