22 juli 2010

Nederland

Mijn vader & ik

Weer even een nieuw blog, ik ben weer terug uit Nederland. Het was fijn om een lang weekend bij mijn ouders te zijn. Ik zag er best tegenop, want het is heel dubbel, ik wil graag mijn vader weer zien en spreken, maar het doet ook zoveel pijn om te zien dat hij ziek is. De reis ging goed, WJ bracht ons naar de boot in Moss, daar gingen Sanne en ik mee naar Horten, daar stond een taxi klaar die ons naar het vliegveld in Rygge bracht, een ritje van 10 min. In Nederland werden we opgehaald door mijn broer Willem. 


Vrijdagavond had mijn moeder Chinees gehaald en hebben we bijgepraat. Mijn vader had net 4 hele slechte dagen gehad en dat was die vrijdag ook nog goed te merken. Het is elke keer weer opnieuw zoeken naar de juiste hoeveel pijnstillers en hij was ontzettend misselijk geworden van alle morfine. Gelukkig ging het zaterdag en zondag ietsje beter, maar hij kwam niet meer uit zijn ligstoel die hij in de woonkamer heeft staan. Zaterdagmiddag zijn we bij mijn jongste zusje Denise geweest met mijn broer en mijn andere zus, fijn om ook met hun even bij te kletsten, want je bent toch ver weg en maakt de dingen anders mee dan hun. 
Uit eten met Willem, Lianne en Denise bij de Brugwachter

Zaterdagavond ben ik samen met mijn broer en zussen uit eten geweest in de Brugwachter in Apeldoorn, Johanna was ziek, dus die kon er niet veel bij zijn het afgelopen weekend. Gelukkig kon ik zondag even bij haar op visite, zodat ik Yannick en Indy ook nog even kon zien, dat was, ondanks dat ze zich ziek voelde, toch heeeel gezellig !!! Zondag ben ik bij mijn ouders geweest de hele dag, af en toe nog wat dingen bespreken met mijn vader, maar vooral gewoon bij hem zijn....dat was zo goed. 


Hij is wel heel ernstig ziek, maar hij is ondanks alle pijn  en narigheid blij en optimistisch en blij met ons en dat het goed gaat met zijn kinderen en blij dat hij zoveel goede vrienden heeft en blij dat hij zijn geloof in God heeft en dat hij geloofd dat God dicht bij hem is in deze moeilijke tijd en blij met alle 450 kaarten die hij heeft gehad en blij met alle mensen die aan hem en mijn moeder denken . En omdat hij zo in het leven staat nu is het voor ons een stuk makkelijker om ook blij en positief te zijn en er hangt zo'n goede sfeer in zijn huis, dat is heel bijzonder !! Je gaat er soms verdrietig heen en je komt er blij vandaan, zo apart en dat ervaren anderen ook die bij hem en mijn moeder komen. Mijn moeder is ook zo sterkt en zorgt zo goed voor mijn vader !! 


Terwolde...bbq
Zondag werd Sanne opgehaald door Linda, de moeder van haar hartsvriendinnetje Nathalie. Ze mag tot donderdag bij Nathalie logeren en daar heeft ze al zooo lang naar uitgekeken. Daarna blijft ze nog ruim 2 weken in Apeldoorn. Afwisselend bij mijn 3 zussen en af en toe tussendoor naar opa en oma. Voor haar is het ook goed om op deze manier nog even dicht bij opa te kunnen zijn !!! Zondagmiddag waren een heel stel op de Kadijk om te bbq en ik ben daar ook even geweest, even Joke haar nieuwe stekkie bewonderd en weer even bijgekletst met vriendinnen. Ik mis Terwolde toch wel enorm....super om weer even daar te zijn !!!


Maandag heb ik weer afscheid moeten nemen en dat vond ik wel heeeel erg moeilijk !!!! Het is natuurlijk erg onduidelijk hoe het nu verder gaat met mijn vader, maar dat hij ernstig ziek is nu dat is zeker en we gaan maar even afwachten wanneer ik weer snel een weekendje naar NL kan......
Indy, dochtertje van Johanna en Yannick....zo lief....

Onderweg naar NL kwam ik naast een NL echtpaar te zitten die ook op weg waren naar Noorwegen. Ze waren op weg naar hun dochter, die net als wij met man en kids geemigreerd waren naar Noorwegen. Voor mij was dat wel heel aangename afleiding, want ik zat met een steen op mijn maag in het vliegtuig....Vanaf het vliegtuig huurden zij een auto om naar hun dochter te rijden en zij moesten ook de boot Horten-Moss halen en ik kon met ze meerijden, dat was natuurlijk super aardig !! Vanaf de boot stond WJ mij alweer op te wachten samen met Florian.....ook heerlijk om weer thuis te komen in Noorwegen bij hun 2 !!!!
Sanne met de kids van Lianne en GJ, Jessica & Martin

Ondertussen zijn we weer plannen aan het maken voor een korte trip richting Bergen. We hebben dinsdag een andere auto gekocht en gaan zaterdagochtend naar Rosendal, daar blijven we 2 nachtjes in een kleine hut op een camping en daarna rijden we door naar Bergen. Daar hebben we een hotel geboekt voor 2 nachten en dan via Eidsfjord, waar we een nachtje een pension hebben geboekt weer richting Stathelle.


Ondertussen zijn Ferry en Marijke op Brunstad en gaan we samen met hun nog wat leuke dingen ondernemen als wij ook weer terug zijn , als ze een week daar zijn geweest komen ze nog bij ons logeren....dus dat wordt wel gezellig !!!
In de huiskamer van mijn ouders

Ondertussen is het weer een heel verhaal geworden....ik weet dat er ook steeds meer onbekenden met mijn blog meelezen, maar daar houd ik niet echt rekening mee tijdens al het getyp..........het is maar dat jullie het weten en dat ik dit vooral begonnen ben om te bloggen zodat ik niet elke keer naar al mijn familie hetzelfde mailtje aan het typen ben....maar het is natuurlijk altijd leuk om te lezen dat er meer mensen zijn die mijn blog volgen.....
Voor alle foto's van het afgelopen weekend...klik op de link:    FOTO'S

3 opmerkingen:

Gerlinda & Okke Bloem zei

Hallo Gina,

Fijn dat je weer even in NL bent geweest. Ook fijn om je vader en je familie weer te zien. Gelukkig is het geen wereldreis die je moet maken, maar kan me toch voorstellen dat je wat vaker even langs zou willen gaan. Wat goed dat je vader zo positief blijft. Knap hoor.

En nu weer terug in Noorwegen. Hoe is het weer tot nu toe bij jullie geweest? Hier niet slecht, maar ook niet volop zomer. De afgelopen dagen zelfs een beetje regen.

Geniet van de zomer.

Groetjes Gerlinda

Anoniem zei

Hoi Gina, het was echt leuk je even gezien te hebben op de kadijk. Heel veel succes en natuurlijk fijne vakantiedagen. Groetjes Hannah L.

Ans zei

Vind het zo ongelooflijk knap van je vader dat hij blij en positief is. En dat hij dat overbrengt op iedereen die hem bezoekt. Dat heeft me erg aangesproken in je blogverhaal. Natuurlijk ook heel fijn dat je weer een bezoek hebt gebracht aan Nederland en tussen de bedrijven door nog wat familie en vrienden hebt gezien. Een druk weekend, maar ik denk dat het je goed gedaan heeft.
Wens jullie een paar fijne dagen in Bergen.
Groetjes Ans