05 juli 2010

Bijna vakantie

Nystrand

Bijna vakantie....nog 2 weken werken en dan hebben wij ook eindelijk vakantie. De maand juli is echt een vakantiemaand voor de noren. Het is dan ook niet heel erg leuk om te moeten werken als de meeste collega's met vakantie zijn en je al een poos een echt vakantie gevoel hebt.

Sanne heeft ook al 2 weekjes vrij en heeft een nachtje gelogeerd bij Heleen, haar NL juf van haar oude school en ze is af en toe een dagje mee met ons op ons werk. Verder is ze ook een dagje alleen thuis geweest en dat vond ze ook wel relaxed. Een beetje computeren, tv kijken, kast opruimen en geld verdienen en met een vriendinnetje spelen.Volgende week mag ze 2 dagen logeren bij Sabine Nilsen op Brunstad tijdens de kinderconferentie en ze mag nog een dagje naar Heleen.
WJ en Florian

Verder doen wij net of we vakantie hebben na ons werk, mooie tochtjes maken, ijsjes eten, bbq en lekker slenteren door verschillende dorpjes hier in de buurt. Vorig weekend hebben we een prachtige tocht gemaakt met de auto van Stathelle, Heistad, Nystrand, Langangen, Helgerøya, Nevlunghavn, Stavern en Larvik. Je komt langs allemaal leuke kleine zomerdorpjes die allemaal aan de kust liggen en we hebben in Stavern zelf een kraampje gevonden die loempia's verkocht....dat waren we hier in Norge nog niet tegengekomen.

Het blijft ook mooi weer in Noorwegen, sinds april hebben we lekker weer gehad, heel af en toe een dipdagje, maar die zijn op 1 hand te tellen. Omdat we hier zo dicht bij de zee wonen, komt het best vaak voor dat er iets verder landinwaarts wolken zijn, bijvoorbeeld bij mijn werk in Skien en als ik dan naar huis rij is het strak blauw. We hebben 2 lekkere ligstoelen en genieten elke avond van het zonnetje en de kids spelen veel op de trampoline buiten.

Op de trampo met de sproeier eronder...

Over 2 weekjes vlieg ik voor een lang weekend naar NL om Sanne af te leveren, zij blijft daar 3 weken. Ik mis mijn ouders ook wel heel erg, vooral nu mijn vader zo ziek is, dus het is wel heel erg fijn om even bij ze te kunnen zijn. Mijn vader heeft een kuur van 3 weken gevolgd met tabletten, maar de bijwerken waren zo heftig dat hij besloten heeft om te stoppen met de kuur en dat vinden wij ook allemaal een moeilijk maar een goed besluit. Vandaag heeft hij een gesprek gehad in Amsterdam en n.a.v. dat gesprek gaat hij toch proberen de kuur te blijven volgen, maar dan een kwart tablet. Kwaliteit van het leven is ook zo belangrijk en als je door al die bijwerkingen zo veel last en pijn hebt, is dat ook niet goed. Het kost ook weer even tijd voordat al die bijwerkingen weer verdwijnen uit zijn lichaam, maar we hopen dat hij zich weer snel een beetje beter gaat voelen. Maar het blijft heel erg moeilijk om het zo op afstand mee te maken en het voelt ook wel heel erg frustrerend dat ik niets voor ze kan doen, maar zo is het nu eenmaal....

Vorige week maandag reed ik naar huis in de spits over een drukke brug in Skien en ineens begeeft mijn auto het. Hij doet niets meer en gelukkig kan ik hem langzaam nog een beetje aan de kant zetten, hoewel er niet veel ruimte was voor de rest van het verkeer om langs mijn auto te rijden. Gelukkig zijn we lid van een soort ANWB, dat heet hier Falck en kon ik hun bellen. Terwijl ik op ze sta te wachten komt er politie en duwen 2 politieagenten mijn auto van de brug af zodat ik niet meer al het verkeer hinder en even later komt de Falck aanrijden....distributieriem kapot....en hij brengt mij en mijn auto thuis.

Afgelopen week kon ik af en toe meerijden met een collega naar mijn werk of ik kon de bus pakken. Maar eigenlijk moet ik Florian ook naar de kinderopvang brengen, omdat WJ altijd heel erg vroeg begint. Gelukkig kon WJ deze week Florian brengen en halen....Nu weer hard op zoek naar een ander wagentje op finn.no, want zonder auto zijn we nergen hier in Norge.

Het is toch weer een heel verhaal geworden, ik dacht dat ik niets te melden had....wij gaan hier nog even aan het werk en hopen dat we snel van onze vakantie kunnen genieten...tot blogs....Gina2 opmerkingen:

Judith zei

ha, ik volg jullie nog niet zo lang maar t lijkt me heerlijk om in Noorwegen te wonen!ik ben er geweest toen ik 15 (27 jaar geleden dus)was en ik zou er graag weer naar toe willen op vakantie met man en kind.. heerlijk land. prachtige natuur.

Ans zei

Kan me voorstellen Gina dat je verlangt naar vakantie. Er is de laatste tijd ook zoveel gebeurd en dan is het fijn als je er even tussen uit kunt en weer op kunt laden. Fijn voor je dat je je ouders en speciaal je vader weer even ziet als je Sanne naar NL brengt. Nu maar weer snel een auto vinden, want je hebt helemaal gelijk, zonder kun je hier niet. Hoewel....ik doe alles met de bus, behalve de boodschappen dan rijd ik snel met Nicole mee.
Fijne vakantie voor jullie allemaal.
Groetjes Ans