03 januari 2010

Weekje NL

De Brink, Deventer

We hebben genoten van ons weekje in NL !!

We zijn woensdag 23 dec. vertrokken vanaf Torp en toen we aankwamen in Weeze was onze koffer onvindbaar...met daarin al mijn kleding, de broeken van Sanne, WJ en Florian, alle kerstkleding, opladers en toiletspullen van ons allemaal. Dus de 1e dag in NL konden we gaan shoppen, normaal is dat nooit zo'n probleem voor mij, maar als het moet...en als heel Apeldoorn in de stad is...hoeft het van mij niet echt. Gelukkig zijn we goed geslaagd. Nu maar hopen dat we iets terug krijgen van onze verzekering...want dat kost toch onverwachts weer een hoop geld.

Sanne met Martin op het kerstfeest

De 24 ste 's avonds zijn we gezellig uit eten geweest met de ouders van WJ in het bbq restaurant in Apeldoorn, http://www.bbqapeldoorn.nl/ . Het was een heel gezellig restaurant !! De 25 ste hadden we kerstfeest op de Kadijk, het was een kinderkerstfeest en Sanne en Florian hebben genoten die dag en gingen naar huis met een leuk kado. Ook voor ons was het weer leuk om iedereen weer te zien !!
Sanne en Indy
Sanne mocht na het kerstfeest met Laurie mee naar huis, daar heeft ze 2 nachtjes geslapen, geweldig vond ze dat.

De 26 ste hebben we met mijn ouders een mooie tocht gemaakt naar Olst en Deventer, in de prachtige binnenstad van Deventer hebben we lekker geluncht bij Hans en Grietje, een restaurant waar we, toen we nog in Deventer woonden, ook wel een kwamen. Daarna nog even door de Dickens straatjes gewandeld en 's avonds hebben we gegeten bij mijn ouders thuis.

Lunchen bij Hans en Grietje in D'ter

De 27 ste zijn we bij Justin en Marthilde op visite geweest, Marthilde is bijna uitgerekend en we dachten...misschien wordt het wel een kraamvisite, maar dat ging nog even niet door. Wel heel erg gezellig om weer even bij ze te zijn !! 's Avonds zijn we uit eten geweest met al mijn zussen, ouders en aanhang omdat mijn moeder de dag erna 60 jaar werd. Ook dit was weer heel erg gezellig, alleen Sanne was zooo moe dat ze na haar patatjes op de grond in slaap viel en pas weer wakker werd toen we weggingen.Sanne en Denise...

De 28 ste zijn we op bezoek geweest bij Peter en Mirjam Floor en Sanne mocht daar ook weer blijven spelen, Bente werd 10 jaar en had die middag haar feestje. Sanne, WJ en Denise zijn 's avonds naar het kerstcircus in Apeldoorn geweest en ik ben thuis gebleven, Florian kon dan op tijd in bed en mijn moeder vierde haar verjaardag voor haar familie.

Florian wacht met oma op de bus...zo spannend !

De 29 ste hebben we Sanne naar Deventer gebracht, naar haar beste vriendin Nathalie, ze hebben bij elkaar in de klas gezeten in Deventer en hebben altijd contact gehouden via de webcam en brieven. Elke keer als we in NL zijn, proberen we dat die 2 weer samen kunnen zijn. Sanne heeft genoten van haar logeerpartij bij Nathalie en wij hebben weer even bijgekletst met Linda, de moeder van Nathalie.

Daarna hebben we de laaste NL inkopen gedaan in ons oude winkelcentrum Colmschate in Deventer...wat een drukte, wat een rijen voor de kassa en hoe onmogelijk kan het zijn om je auto kwijt te kunnen...dat zijn we toch echt niet meer gewend, hoewel we hier vlakbij 2 grote steden wonen waar we regelmatig komen. Maar de boodschappen zijn gelukt, satesaus, senseo, curry, championnensoep....

's Middags zijn we bij Ferry en Marijke, mijn neef en WJ's zus, op de koffie geweest en daarna zin we samen met hun, Nelleke en Roy, Arnold en Ruby uit eten geweest in een wokrestaurant in Schalkhaar....ook daar hebben we weer zooo lekker gegeten. Na het eten zijn we naar de Worp in Deventer gereden en daar hebben we nog anderhalf uur gebowld. Ook dit was weer een supergezellige avond.
Uit eten bij de wok met WJ's broer en 2 zussen en aanhang...


Ondertussen pasten mijn ouders op Florian, zodat hij gewoon op tijd naar bed kon en is hij samen met hun met de bus naar de stad geweest, want de auto van mijn vader had hij de hele week aan ons uitgeleend.
En dan onze laaste dag in NL, de 30 ste reden we rond 11 uur weer weg uit Apeldoorn om op tijd in Weeze te zijn, zodat we tijd hadden om onze koffer weer op te halen, want 2 dagen ervoor hadden we een tlf gehad dat hij weer gevonden was...Marthilde belde nog om 9 uur om te vertellen dat haar dochter Febe geboren was die nacht, maar ik ging het niet meer redden om nog even langs te gaan in Deventer, dat was wel jammer...gelukkig hebben we facebook nog.


In een korte vlucht met prachtig uitzicht op een wit Denemarken en Noorwegen landen we rond 5 uur weer op Torp. WJ kon daarna met een bus meerijden naar de auto die 5 min. rijden verderop bij een winkelcentrum stond en kon daarna op zn gympen de auto uitgraven die ondertussen bedolven was onder een dik laag sneeuw en ijs...verkleumd heeft hij daarna ons opgehaald en daarna konden we bij Luc en Jelly aanschuiven voor een lekkere warme maaltijd. Dat is wel luxe thuis komen !! Toen we daarna thuiskwamen bleek dat ze ook nog een paadje hadden gemaakt in de sneeuw naar ons huis toe !!

2 opmerkingen:

Karien zei

Zo kijk je toch met andere ogen weer naar Nederland! Gezellig hoor.

Ans van Gremberghe zei

Nou dat is een druk weekje geweest, maar wel leuk om weer veel familie en vrienden te zien. Nicole en Hans gaan eind februari ook een weekje, ben dus wel benieuwd hoe zij het ervaren. En ik.............ik pas op het huis en ga eind maart weer.
Zou het bijna vergeten. De allerbeste wensen voor 2010 natuurlijk.