23 december 2009

Veeeeel sneeuw....


Sleeen bij ons voor de deur....

Sanne op haar langlaufen

In mijn vorige blog schreef ik nog dat we anderhalf uur moesten rijden om de sneeuw op te zoeken, maar dat is ondertussen niet meer nodig. Vorige week is het hier begonnen met sneeuwen en er ligt ondertussen een mooi pak sneeuw voor onze deur. Wat ziet alles er weer prachtig uit onder zo'n witte laag sneeuw !! Ondertussen volgen we natuurlijk ook dagelijks het nieuws via internet over NL en over de chaos die daar onstaat door de 1e sneeuw. Dat is natuurlijk wel grappig om te lezen, NL is helemaal niet voorbereid op zo'n pak sneeuw en hier gaat het gewone leven gewoon door, of er nu een pak sneeuw valt of niet....
Florian geniet van de sneeuw, papa helpen sneeuwschuiven

We hebben weer 2 drukke weken achter de rug. Sanne heeft kerstviering gehad op school, Florian en ik zijn samen wezen kijken en afgelopen vrijdag had Florian nissefest op school, iedereen had een kerstmuts op die dag en zelfs de kerstman kwam op bezoek met een zakje snoep en fruit voor iedereen, ze hebben om de kerstboom gedanst en genoten van de sneeuw buiten.

We hebben kerst gevierd op Grenland, daar waren veel leuke activiteiten voor de kids, een voorstelling, kinderkoor, paardrijden, koekjes versieren enz.
paardrijden en koekjes versieren op Grenland

Ook ik heb nog een kerstlunch gehad op mijn werk bij AOF en dat was ook weer heel erg gezellig, maar dat kan ook niet anders, want er werken zulke aardige mensen daar....iedereen is heel erg sociaal ingesteld bij AOF en staan altijd voor anderen klaar, dat ben ik tot nu toe nog niet zo tegen gekomen op mijn werk en dat werkt wel heel erg prettig....

Florian is gister 4 jaar geworden en dat hebben we afgelopen zaterdag samen gevierd. Hij is gek op auto's en hij heeft van Sanne 3 mooie auto's gekregen en van ons een gave racebaan.
Florian 4 jaar !!

Ondertussen genieten we hier van de sneeuw, Sanne heeft gister gelogeerd bij Denise die hier in de buurt bij ons woont. Met haar rugzak met spullen op haar rug en de langlaufjes onder haar voeten is ze naar haar toe gegaan, samen hebben ze ook nog een lange tocht gemaakt met haar hond Kyra in de sneeuw op de langlaufen. Florian vind het geweldig op de slee, we wonen iets op een heuveltje en ze kunnen zo voor ons huis de berg af roetsen, geweldig.

Vandaag en gister bergen wasjes gedraaid, want ik liep door alle drukte even achter....en vandaag inpakken en wegwezen...heerlijk om weer even een weekje naar NL te gaan !! Eindelijk mijn ouders en zussen en broer weer zien en genieten van een vol programma in NL.

Met kerstavond gaat we uit eten in een bbq restaurant in Apeldoorn met de ouders van WJ. http://www.bbqapeldoorn.nl/, 1e kerstdag gaan we naar de KD in Terwolde, 2e kerstdag gaan we een dagje uit met elkaar en de dag erna gaan we uit eten met mijn familie, mijn moeder wordt de 28ste 60 jaar en dat gaan we vieren met elkaar, de dag daarna vieren we haar verjaardag bij haar thuis met de andere familieleden, de dag daarna gaan we uit eten met Ferry, Marijke en misschien nog wel een paar en daarna is het weer richting NL. Jullie lezen het, een vol programma, maar wel heeeel erg gezellig !!! Wij gaan ervan genieten.

Allemaal prettige kerstdagen toegewenst en een heel goed 2010 !!

Liefs Gina

4 opmerkingen:

Huize steen zei

Heerlijk al die sneeuw, helaas is het hier allemaal al weer weg. Gefeliciteerd nog met de 4e verjaardag van Florian !! En heel veel plezier in nederland !! Fijne dagen toegewenst!!

Anoniem zei

smakelijk eten gewenst

Jack

Cynthia zei

Heerlijk jullie blog...ook wij koesteren al een tijdje de droom om naar Noorwegen te emigreren en op een dag komt het er ook van dat weten we zeker! Als ik jullie verhalen lees hebben jullie er nog geen spijt van! Er zijn veel Nederlanders die emigreren naar Noorwegen maar hoe zit het met Belgen? Komen jullie die vaak tegen? Wij wonen nu in Belgie maar we kennen niemand die (wil) emigreren naar Noorwegen.
Je hebt in ieder geval een trouwe volger van je blog bij!
Lieve groeten, Cynthia van de walle

Anoniem zei

heey!
ik ben woon zelf ook sinds 15 maanden in noorwegen.
ik zit zelf nog op school want ik ben 15 jaar.

zou ik jullie email mogen hebben? ik moet een opdracht voor school doen hoe het is voor de nederlanders om noors te leren en ik moet dus woorden schrijven die in het noors en nederlands hetzelfde zijn (dus een soort interview.) en ook woorden die ze in noorwegen hetzelfde schrijven maar een andere betekenis heeft.

bijv. dat STRAKS op zijn noors is nu. en op zijn nederlands later.

ik vind het een erg leuk blog!

eg håper at du kan hjelpe meg!
helsing Nicole.(hoop dat je me kunt helpen groetjes nicole.)