09 december 2009

Veel bezoek...

Mirthe-Mei als pietje...
Ik was eigenlijk gewend om elke week een blog te schrijven...maar dat gaat de laatste tijd niet echt meer lukken, veeeeel te druk !! Maar goed, hoog tijd om hem toch weer even bij te werken. Het weer werkt sinds november niet echt mee hier in Stathelle, veel regen in november en begin december, toch hebben we ook een beetje sneeuw gehad vorige week, maar jammer genoeg was dat ook weer snel verdwenen. Meestal valt de echte sneeuw begin januari...dus daar moeten we nog even geduld voor hebben...volgende week komt het zonnetje gelukkig weer tevoorschijn en ik zag op internet dat het rond -9 gaat worden met een blauwe lucht volgende week...heerlijk....
Speculaaspoppen versieren....
Het leven is hier druk momenteel, we hebben veel visite gehad, we werken veel en Sanne heeft door de week ook een vol programma met meidenclubs, voetbal en huiswerk. Florian begint lekker te babbelen en zelfs veel te zingen de laatste tijd. Dat kon hij natuurlijk niet omdat hij het ook niet voor elkaar kreeg om goed te praten. Hij praat bijna alleen nog noors tegen ons, we antwoorden hem gewoon in het NL maar omdat hij nu zoveel extra ondersteuning krijgt in het noors kan hij beter noors dan NL praten momenteel....

Vorige week woensdag kwamen HJ en Joke voor een paar dagen bij ons, HJ is de broer van WJ (ja..snappen we het nog?) Ze kwamen woensdagavond aan en WJ kon ze gelijk uit z'n werk oppikken bij Torp. Ze hadden allemaal lekkere dingen meegenomen, speculaasbrokken, gevulde koek, pepernoten, choco pepernoten, senseo....Donderdag moesten WJ en ik gewoon werken en hebben ze hier in de buurt een tocht gemaakt. Vrijdag hebben we lekker geshopt in Herkules, een groot overdekt winkelcentrum en zaterdag hebben we tussen de buien door ook nog een mooie tocht gemaakt.
Sanne-Lin als sint en Mirthe-Mei als pietje...
Vrijdagavond kwamen ook Ben en Wilma ( zus van WJ) , met Sanne-Lin en Mirthe-Mei op visite. We deden dit jaar eigenlijk niet aan sinterklaas, maar opeens stond er een klein sinterklaasje en zwarte pietje in onze woonkamer met een koffer vol kadootjes en chocolade letters....dat was toch wel heel erg leuk !! Sanne-Lin heeft een nachtje bij Sanne gelogeerd en dat was natuurlijk geweldig !

Zaterdag zijn we naar een prachtig julekonsert geweest, een kerstconcert op Brunstad. Denise heeft bij ons thuis opgepast en het was heeel lang geleden dat we gezellig samen iets leuks gingen doen zonder de kids. Ze bleef bij ons slapen en had leuke kadootjes mee voor Florian en Sanne...en wij konden het lekker laat maken zonder ons zorgen te maken over de kids. Het concert was prachtig, kippevel af en toe...GJ en Lianne, bedankt voor de kaartjes !!

Zondag kwamen Janne en Timo, Ove en Merethe nog bij ons op de koffie, ook dat was weer supergezellig. En zo gaat het meestal ook sinds we hier in Noorwegen wonen, soms hebben we tijden geen visite en soms zit ons huis dagen achter elkaar vol met gasten....zo gezellig !!

Alles staat hier volop in het teken van kerst, de huizen zijn prachtig versierd, de kerstmuziek klinkt door de radio en de winkels worden leeggekocht...Noren hebben de gewoonte om voor iedereen die familie is en voor een heleboel vrienden kado's te kopen, het is echt ongelooflijk hoeveel geld er hier in Noorwegen wordt uitgegeven aan kerstkado's. Ook betalen we maar half skatt in desember op ons loon zodat we nog meer uit kunnen geven aan kerstkado's. Wij doen er dit jaar maar even niet aan mee...

Dit jaar gaan we lekker een weekje naar NL met kerst, we vliegen woensdag 23 dec. en komen de 30 ste weer terug. Mijn moeder wordt in die week ook 60 en dan kunnen we daar ook bij zijn. We zijn de dagen weer aan het aftellen, voor WJ wordt dit zijn 1e vakantie naar NL na ruim 2 jaar dat we hier in Noorwegen wonen. Hij is 1x een nacht in NL geweest, hij heeft Sanne van't zomer gebracht op zaterdagavond en vloog zondagochtend weer terug. We hebben er zin in !!!

1 opmerking:

loesje zei

het ziet er allemaal erg leuk uit, gezellig als je familie komt he, maar het lijkt me ook erg moeilijk om weer afscheid te nemen.
groetjes Gerlinde