08 januari 2010

Skien, langlaufen, sleeen en schaatsenSinds we terug zijn uit NL is het hier lekker koud in Noorwegen, gister was het -16 graden en met een blauwe lucht en een zonnetje is het prachtig weer, maar wel erg koud. Oud en nieuw hebben we dit jaar bij Arjan en Elin gevierd, Elin had heerlijke kalkoen gemaakt en we hebben een gezellige avond gehad samen. De kinderen mochten in het stapelbed beneden in de kelder slapen en dat vonden ze super spannend....zo spannend, dat Florian toch weer uit bed kwam en we hem er weer in hebben gelegd toen Sanne sliep...daarna hebben ze daar heerlijk geslapen tot een uur of half 2 's nachts.

We hebben nog bezoek gehad van Jos Floor en 5 jongens uit Terwolde, vanuit ons hebben ze de boot van Larvik weer richting Denemarken gepakt.


Sanne en WJ hebben nog een dagje geskied in Siljan, ook Jelly, Luc, Denise en Marco waren daar aan het skien. Sanne had de smaak goed te pakken en kon alleen met een liftje naar boven en van een kleine heuvel weer naar beneden, zodat WJ zelf kon skien. Ze heeft hele oude 2e hands skies en de schoenen zitten ook niet echt lekker, dus we gaan morgen op zoek naar andere voor haar.

De dag erna hebben we, 5 min. bij ons huis vandaan een mooie tocht gemaakt over een loipe, geen idee of je dat zo schrijft, het is in ieder geval een weggetje door de sneeuw met sporen erin voor langlaufers en 's avonds is hij ook verlicht. Wij hebben gewandeld en Florian zat op de slee en Sanne op haar langlaufen. Dit is wel heel erg leuk om samen te doen, dus we zijn nu even aan het kijken of we zelf ook langlaufen willen kopen. Er zaten hele stijle stukken bij en Sanne ging rustig overal naar beneden, zo knap !! En zoveel heeft ze dat nog helemaal niet gedaan, ook Florian vond het geweldig om de heuvels af te glijden op de slee.Aan het eind kwamen we bij een ijsbaan en daar zijn Sanne en WJ nog een uurtje gebleven, zodat ze ook nog even kon schaatsen.Sanne op de langlaufen


's Avonds waren we uitgenodigd bij onze buren, 2 oudere lieve mensen en ook dat was heel erg gezellig en daarna....ging onze wekker weer vroeg af deze week en begon het gewone leventje weer, wel even wennen hoor na 2 weken vakantie !!!
Zonsondergang naast ons huis deze week...
Vandaag was Heleen bij ons op visite en morgen gaan we maar weer eens wat doen in huis....dat is onderhand weer hard nodig !! Zondag gaan we weer even kijken of we naar Siljan kunnen om te gaan skien, we lezen hier dat kinderen van 3 of 4 jaar ook al kunnen beginnen met skien, dus misschien gaan we zondag wel ski's voor Florian huren en eens kijken of hij het leuk vind...dat zou wel gaaf zijn als we alle 4 samen kunnen skien hier....

Tot blogs...liefs Gina

4 opmerkingen:

Karien zei

Dat "moet" inderdaad wel als je in Noorwegen woont... Lijkt me ontzettend leuk! Wij hebben deze week voor het eerst in 18 jaar huwelijk schaatsen voor de kinderen aangeschaft... En vandaag zag ik André voor het eerst van mijn leven schaatsen op de slootjes achter ons huis!

Heleen zei

Hoi Gina,
Wat heerlijk he die noorse winter! Wij langlaufen veel, hebben wel een les genomen om de techniek wat onder de knie te krijgen en dan nu, de bossen in! Succes met het zoeken naar langrennski's op finn!
Je vroeg een poosje terug waar die ontbijtkoek uit Stathelle vandaan kwam. Ik heb het nagevraagd: 'bij de bakker onder de brug', kan niet missen, volgens onze info... Het lijkt een beetje op peperkoek, dus niet zoals de ontbijtkoek van bolletje ofzo. Maar wel erg lekker!

Groetjes weer, Heleen

Aritha Vermeulen zei

Prachtige ( en gezellige) foto's. Via via kwam ik even hier terecht.

Succes daar!

Aritha.

Something White zei

Geweldig zeg, zo´n avontuur in het buitenland! Noorwegen staat nog altijd hoog op onze verlanglijst en we hopen er ooit te komen, als de kinderen misschien iets groter zijn. Ik vond je blog via ´Huize Steen´ en die weer via ´Het Lieveheersbeestje´ :)
Ik wens jullie een blij en fijn leven ginds in het verre Noorwegen! Veel plezier in de sneeuw en de kou... :)
Hartelijke groeten uit dooiend België/Westvlaanderen,
Marjolijn