04 oktober 2009

Herfst en nog veel meer...
We zijn weer 2 weekjes verder...elke keer als ik aan een nieuw blog begin denk ik vaak dat ik niets te vertellen heb, maar het wordt toch elke keer weer een heel verhaal. Na lang zoeken heeft WJ eindelijk een andere auto gekocht in Sandefjord....dus hij is weer mobiel. Daar zijn we de afgelopen 2 weken en vorig weekend vooral mee druk geweest, maar dat is gelukkig weer gelukt.
Het was vorig weekend zo'n mooi weer dat we de bbq nog een keertje aangestoken hebben.

Vorige week donderdag mocht Sanne met haar hele klas wafels bakken en dat vond ze zo leuk , dat ze het gelijk thuis ook weer wilde proberen...en zoals je ziet op de foto is het goed gelukt. Ook Florian vond het spannend om te zien hoe Sanne het voor elkaar kreeg en stond er met z'n neus bovenop.
Donderdagavond heb ik geholpen met het versieren van de zaal op Grasmyr voor een bruiloft en vrijdag heb ik tijdens de bruiloft meegeholpen om alle 15 taarten te versieren en de taartentafel, zoals ze dat hier noemen, klaar te maken met heel veel taarten, ijs en andere lekkere dingen. Na de bruiloft was ik ook aan de beurt om te helpen met het opruimen van alle versiering, dus ik lag laat in mijn bed. Zaterdag heb ik heerlijk uitgeslapen tot 11 uur !!Afgelopen 4 weken hebben we prachtig weer gehad, de laatste 2 weken werd het wel ineens een heel stuk kouder en 's nachts vroor het zelfs iets. Maar het zonnetje scheen lekker overdag, dus we zijn weer veel buiten geweest. Afgelopen zaterdag was het een regenachtige herfstdag en vandaag scheen het zonnetje gelukkig weer.


Zaterdag zijn we gezellig bij Heleen en Per op visite geweest, Heleen is de Ned. juf die Sanne had op haar 1e school hier in Noorwegen. We hebben weer bladen uitgewisseld...dus Johanna, de Libelle gaat van je schoonmoeder, naar jou en dan naar mama dan naar mij en dan nog naar Heleen...Heleen had een overheerlijke appeltaart gebakken en ik heb een stapel Ned. boeken van haar geleend. Per liet ons nog een mega kreeft zien die hij gevangen had in Langesund.

WJ heeft vandaag hout gehakt en de voorraad in de schuur aangevuld samen met Florian en ik heb de dozen met winterkleding tevoorschijn gehaald en de zomerkleding ingepakt, de herfst is echt begonnen.... Denise kwam 's middags nog even voor Sanne en Luc en Jelly, de ouders van Denise, kwamen ook nog even langs om een bakkie te doen, daarna zijn we nog even bij hun op bezoek geweest en hebben we hun boot bewonderd die ze gekocht hebben....echt een droomboot en het is hier ook geweldig om een boot te hebben als je zo dicht bij de zee woont !! Hij staat ook bovenaan op ons verlanglijstje....


WJ draait de komende week weer middagdiensten, een beetje eerder dan hij eigenlijk moet, maar het is hier herfstvakantie en dan is Sanne de hele week thuis en dan is het wel gezellig als hij pas om 3 uur hoeft te werken, zodat we geen oppas voor Sanne hoeven te regelen. Hierdoor is hij a.s. vrijdag ook vrij en dan gaan we samen met Peter en Ingrid Havekes en de kids een lang weekend naar Gaustafjell, daar hebben we een huisje gehuurd.


Vanaf 1 okt. heb ik een nieuw contract voor 75%, dat betekend dat ik 4 dagen in de week werk, 7 uur per dag en daar ben ik wel blij mee !! Komende dinsdag ga ik naar een andere vestiging van mijn werk om te kijken hoe ze daar de boekhouding en het loon regelen, zodat ik misschien nog iets extra kan leren, want van de dame die hiervoor mij werkte kon ik vooral leren hoe het niet moest...dus dat wordt een lange dag, ik pak om half 7 's ochtends de bus richting het centrum van Oslo.


Je leest het, het is toch weer een heel verhaal geworden...tot het volgende blog en als je een keer een berichtje achterlaat in ons gastenboek dan stellen we dat heel erg op prijs...we zijn wel benieuwd wie er allemaal meeleest.....liefs Gina

1 opmerking:

Karien zei

Ja, al die meelezers die geen reacties plaatsen... dat noem je lurkers geloof ik. Zelf lurk ik ook zo hier en daar, maar omdat ik weet hoe leuk het is een reactie te krijgen, probeer ik dat op mijn vaste blogadresjes toch wel regelmatig te doen. Wat een verhaal heb je erop gezet! En wat is je dochter een echte Olthuis! Grappig dat je Nederlandse boeken leent, ik leen Noorse... Zo leer ik de taal spelenderwijs op een gemakkelijke manier gebruiken, en ik kan er echt van genieten. Nu elke dag verplicht een half uurtje lezen in de infraroodcabine.
En hier vriest het sinds deze week ook 's nachts hoor, we moeten krabben voordat de kinderen naar school gebracht kunnen worden. (Lees: ik moet krabben...). Tot de volgende keer! Groetjes, Karien