22 oktober 2009

Oktober

De afgelopen 3 weken zijn weer voorbijgevlogen. Als we de foto's kijken van 3 weken geleden, zien we dat alle bomen nog groen zijn...ondertussen zijn ze veranderd in gele of kale bomen. Het weer was heerlijk de afgelopen weken. Vorig weekend hebben we nog lang buiten gezeten in de tuin, in het zonnetje. Toch merken we dat de dagen al iets korter worden, rond een uurtje of 7, half 8 begint het te schemeren en dan is het ook snel donker.

De winterbanden zitten weer onder de auto, dus wat ons betreft mag de winter weer komen, hoewel de herfst hier ook weer prachtig is !! Er is hier niet zoveel bijzonders gebeurd de afgelopen 3 weken. We hadden een huisje gehuurd samen met Peter en Ingrid in Gautefall, maar Florian en ik werden in dat weekend ziek, dus helaas....hopelijk kunnen we het in de winter nog een keertje overdoen.

Sinds afgelopen week is er een extra begeleider op de kinderopvang om Florian te helpen om beter noors te spreken, hij krijgt 6 uur extra hulp en vind het helemaal geweldig als ze komt. Samen met 1 ander jochie spelen ze met haar en probeerd ze spelenderwijs hem aan het praten te krijgen.


gemaakt, een overheerlijke noorse taart en Arjan en Elin kwamen op visite, we vieren onze verjaardagen nog een keer echt, als ik jarig ben in november, maar dat neemt niet weg dat het een gezellig avondje was. Sanne had een schatkaart gemaakt en zo moest WJ zijn tekeningen zoeken.


Morgen komen mijn ouders, Lianne, GJ en de kids naar Noorwegen...daar hebben we lang naar uitgekeken en morgen om 13.oo landen ze op Torp en gaan we ze halen...eindelijk !! We gaan genieten van een gezellig weekendje met elkaar hier in Stathelle....

Tot blogs...Gina

1 opmerking:

Arjan zei

een pracht verhaal waar in Nederlands en Noors hand in hand gaan.Noorse en Nederlands woord gebruik in 1. Als je langzamerhand de Nederlandse woorden vervangt voor de Noorse,is dit een makkelijke manier voor Nederlanders om Noors te leren.