21 september 2009

De tijd vliegt....

Ongelooflijk, bijna zonder dat we het door hebben was het alweer weekend !! De tijd vliegt als je het leuk hebt geloof ik...We hebben heerlijk weer gehad de afgelopen 2 weken. Vorige week was alles nog groen buiten en de afgelopen week is het 's nachts kouder geworden en zien we in 1x de herfst binnen wandelen hier bij ons in Stathelle. Langzamerhand komen alle prachtige kleuren weer tevoorschijn. We zijn voor onze emigratie vaak in Noorwegen geweest, alleen nooit in de herfst en we vinden het echt een prachtig seizoen !! De afgelopen 2 weken heeft de zon ook volop geschenen elke dag en hebben we nog vaak 's avonds buiten gegeten.
Op vrijdag ben ik samen met Florian naar een boerderij hier vlakbij ons huis geweest, een soort open boerderij, het lijkt een beetje op de Ned. kinderboerderij alleen een stuk minder, ik had een zak brood bij mij en Florian vond alleen de 20 loslopende kippen al geweldig. De appartementen die bij de zaal van Grenland zijn gebouwd kijken uit over deze boerderij, het is maar 5 min. bij ons vandaan.


Vorig weekend hebben we een mooie autotocht gemaakt naar Lifjell, dat ligt iets boven Bø. Op een mooie plek aan een meertje hebben we gegrild.
Afgelopen weekend stond in het teken van een andere auto kopen voor WJ. Toen we hier bijna 2 jaar geleden kwamen wonen heeft hij een oude auto gekocht, we hadden allebij een auto nodig voor ons werk. Deze heeft het 2 jaar volgehouden, maar nu kwam hij echt niet door de keuring heen, er moest zoveel aan gerepareerd worden......zaterdag zijn we naar Drammen gereden om een auto te bekijken, maar helaas...die was teveel uitgeleefd van binnen.

Vandaag heb ik te horen gekregen dat mijn contract van 50% per direkt omgezet wordt in een 70 of 80% contract. En daar ben ik wel blij mee. Florian moet voor zijn taalachterstand minimaal 4 dagen naar de kinderopvang en ik kan dan net zo goed al die dagen werken.


Sanne is vanavond weer naar haar wekelijkse meidenclub en geniet weer veel van spelen met haar vriendinnen na schooltijd en de verjaardagspartijtjes. Florian mocht vandaag met de kinderopvang met de bus naar een speelcentrum in Porsgrunn, hij begint steeds meer te babbelen, soms meer noors dan nederlands...morgen heb ik een gesprek op de kinderopvang over z'n taalontwikkeling en gaan ze hopelijk starten met extra ondersteuning voor hem.
WJ draaid de komende week middagdienst. Dat betekend dat hij 3 uur begint tot 11 uur....wel heel erg saai als ik uit mijn werk kom en hij komt niet thuis, maar is net ervoor vertrokken naar zn werk, gelukkig is hij dan op vrijdag de hele dag vrij en zijn Florian en ik ook thuis en maakt Sanne altijd een korte dag tot half 1.


Jullie lezen het....we genieten nog steeds en gaan maar weer eens beginnen met de weken af te tellen dat opa en oma, Lianne, GJ en Martin en Jessica komen....nog 5 weken !!

Geen opmerkingen: