06 september 2009

Aquarium in Risør

Afgelopen week is er niet zoveel bijzonders gebeurd, ik heb 4 dagen gewerkt, WJ draaide middagdiensten en is dan thuis als Sanne uit school komt en Florian is ook 4 dagen naar de kinderopvang geweest. We wachten met smart dat ze gaan beginnen met extra ondersteuning bij Florian ivm zijn spraakachterstand, maar het ligt ter goedkeuring bij de gemeente....dus het kan nog wel even duren. Wel ben ik deze week bij de huisarts geweest om een doorverwijzing te krijgen voor het ziekenhuis voor controle van zijn neus, oren en mond, om toch uit te sluiten dat daar iets mis zou zijn bij hem waardoor hij zo'n achterstand heeft met praten. Zaterdag hebben we een uitje gemaakt naar Risør, een prachtig plaatsje hier 3 kwartier vandaan. Alle huizen zijn wit geschilderd en het ligt prachtig aan het fjord. We zijn daar naar een leuk aquarium geweest met de meest rare vissen. De kids mochten krabbetjes vangen en vissen eten geven door met een touw en wasknijper garnalen in het water onder te dompelen en verder waren er open en dichte aquariums met verschillende vissen, krabben en andere zeedieren.


Daarna zijn we een hapje wezen eten bij een restaurantje aan het water en toen gingen we richting Tvedestrand. Daar woont nog een Nederlands gezin, familie van de Rijzen-van Gremberghe samen met oma Ans en daar hebben we een kopje koffie gedronken. Ze zijn al een keertje heel kort bij ons geweest toen ze sollicitaties hadden lopen in Brevik en nu zijn we bij hun langs geweest. We volgen elkaars blog en het was leuk om elkaar weer in het echt te zien !


Zondag zijn we naar Grasmyr geweest en hebben we verder aangerommeld in ons huis. De afgelopen week leek het er wel op dat het herfst ging worden, veel regen en soms storm 's avonds, maar gelukkig was het vandaag weer heerlijk weer en staat er weer een zonnetje bij de weersverwachtingen voor de komende week.


Tot blogs...Gina

1 opmerking:

Nicole zei

Hoi Gina,

het was inderdaad erg gezellig. Ik heb nu ook weer wat tijd om te bloggen en andere blogs weer eens te gaan lezen. Alle geplande visite uit Nederland is weer achter de rug. We kunnen nu gaan genieten van de herfst en z'n prachtige kleuren.

Groetjes vanuit Tvedestrand!!