10 oktober 2008

Tocht naar Siljan


De herfst is hier prachtig !! Alle bomen zijn prachtig gekleurd en de paddestoelen schieten de grond uit....vorige week hebben we een mooie tocht bij het plaatsje Siljan gemaakt, een kwartiertje boven Skien.
Voor de foto´s klik je op de link hieronder....

De afgelopen week was het herfstvakantie. WJ en ik moesten allebij gewoon werken, Florian kon gewoon naar de barnahage, maar Sanne moest deze week naar de naschoolse opvang, als er vakantie is kun je daar de hele week naartoe. Maar eigenlijk had ze er niet zoveel zin in en gelukkig mocht ze een dagje naar Heleen en een dagje naar Denise, de dochter van Luc en Jelly.

Ze mocht zondagmiddag al mee met Heleen en een nachtje blijven slapen...feest dus ! Samen hebben ze een overheerlijke taart gebakken, spelletjes gedaan en buiten gewandeld met Bella. Ook bij Denise heeft ze spelletjes gedaan, naar de bieb geweest en lekker buiten gespeeld.

Uiteindelijk ging ze nog maar 2 dagen naar de naschoolse opvang en op 1 van die dagen gingen ze met alle kids en begeleiding met de bus naar Porsgrunn, daar mochten ze in de bioscoop de kinderfilm Wally kijken....Ook Florian is 1 dag naar de bios geweest...ongelooflijk...dat ze met kleintjes van 2 daar helemaal naartoe gaan, maar hij heeft er wel van genoten.

Sinds hij naar de barnahage (kinderdagverblijf) gaat slaapt hij beter en de afgelopen week heeft hij bijna elke nacht doorgeslapen....heerlijk !!!!!!!!!!!
Hopelijk blijft het zo goed gaan.

We tellen de nachtjes alweer af...want we krijgen visite uit Nederland. Mijn zusje Lianne komt een lang weekend samen met haar man en 2 kids. De jongste, Martin is nog maar 2 maandjes oud en ik kan niet wachten om hem in het echt te zien. Sanne kan ook niet wachten om haar nichtje Jessica eindelijk weer te zien...nog 13 nachtjes.....

Vanmiddag is Sanne aan het spelen bij Britt, een Nederlands meisje die vlak bij ons woont. Ze is hier met haar ouders in augustus naar toe verhuisd. Leuk voor Sanne om weer met een Nederlands vriendinnetje te spelen, hoewel het qua taal niet meer zoveel uitmaakt of een vriendinnetje Nederlands of Noors spreekt.

We zien dat veel mensen onze weblog lezen....en zijn ook wel nieuwsgierig wie er meeleest met onze verhalen uit Noorwegen, dus als je het leuk vind; laat eens een berichtje achter in ons gastenboek of een reactie onder een verhaal !!!!

Bijna weekend....wij gaan hier weer genieten van het mooie Noorwegen.....

5 opmerkingen:

Anoniem zei

test...

Fam van Dijken zei

Leuk hoor die dagjes uit!
Fijn dat het met Florian een stuk beter gaat.
Heerlijk als je al zo lang geen hele nacht zelf doorgeslapen hebt....
Want je moet er wel elke keer uit!

Geniet er van als je zusje er met haar gezin is!

Groetjes nancy

Gerlinda & Okke zei

Hallo,

Nog gefeliciteerd met jullie 1 jarig verblijf in Noorwegen. Volgens mij komen daar nog wel wat jaartjes bij denk ik als ik jullie verhalen lees. Bevalt goed dus in Brevik. Al wat gemist in het jaar? Familie en vrienden mis je altijd wel maar heb je nog andere dingen ontdekt die je mist. Of is het helemaal goed zo hier.
Vorige week nog ons oude stadje bekeken. Deventer lijkt wel drukker dan voorheen. We waren op zaterdagmiddag even op winkelcentrum de Flora, maar wat een drukte. Alle parkeerplaatsen vol, veel mensen in de winkels en lange wachtrijen. Dat was wel even omschakelen. Hier hoef je bijna nooit te wachten en een parkeerplaats is er altijd wel.
Ook ons oude huis op Colmschate bekeken. Toch raar dat je daar dan 10 jaar hebt gewoond en het voelde nu heel krap aan en zo op elkaar gebouwd. Als je er jaren in zit merk je het eigenlijk niet zo, maar nu viel het wel heel erg op. Ook de A1 leek veel drukker dan eerst.
Zijn jullie al eens terug geweest?
Wij vonden het leuk om weer eens terug te zien na ruim 10 mnd. Dan kun je de verschillen pas goed zien.
Maar we zijn blij om weer terug tekomen. Alles is hier heel mooi herfstachtig. Ben benieuwd wanneer de eerste sneeuw valt. Vorige jaar begon het half november te sneeuwen en de sneeuw was pas in April weer weg. Iets langer dan jullie sneeuw hebben denk ik. De kuststrook is toch wat anders dan het binnenland.

Nou nog veel plezier in Brevik en ik blijf jullie verhalen lezen.

Gerlinda

Jiska zei

Hoi Gina (en fam.),
Ik heb ook weer s jullie foto's bekeken. Heerlijk! Geniet ervan!Groetjes Jiska (en fam ;-)

Anoniem zei

Hej, je vraagt wie er mee leest. Af en toe kom ik viavia op jullie weblog terecht en vind het leuk om wat over jullie leven in NO te lezen. Wij zijn 5 mnd geleden naar Zweden verhuisd en houden ook een weblog bij: http://hemma.punt.nl.
groetnis (dit is geen zweeds, maar fries), Anna