18 september 2008

Werk

Ondertussen zijn we alweer een weekje verder, de tijd vliegt !! Vorige week donderdag ben ik met mijn werk weggeweest naar een Spa Hotel in het plaatsje Kragero. Het is een prachtig nieuw hotel met mooie kamers en heerlijk eten. Ik heb daar mijn buitenlandse collega´s ontmoet (uit Amerika, Frankrijk, Denemarken, Zweden en Finland) en ´s middags hebben we een boottocht gemaakt tussen de eilanden van Kragero. Alle noorse collega´s zaten in de boot garnalen te pellen en te eten en witte wijn te drinken en de "buitenlanders" zaten buiten op de boot te genieten van de prachtige omgeving......

Afgelopen maandag en dinsdag heb ik weer cursus over loon en belastingen gehad in Oslo en ik ben blij dat er de komende 4 weken even niets bijzonders meer is....met Florian gaat het steeds beter op de barnahage, alleen komt hij oververmoeid thuis, je zou denken dat hij als een roosje slaapt, maar hij is nog regelmatig onrustig ´s nachts en is helaas elke ochtend al rond half 7 wakker.

Afgelopen zaterdag hebben Luc en zijn vrouw en hun 2 kinderen, Denise en Marco bij ons gegeten. Ze wonen hier nu een dikke maand in Noorwegen. Het blijft toch ook leuk om met Nederlanders te ontmoeten als je in het buitenland woont! Denise en Marco kunnen zich nu nog niet voorstellen dat ze net zo goed Noors als Sanne kunnen over een tijdje.....

Zo langzamerhand wordt het hier ook kouder in Noorwegen. Vanavond is WJ een lading hout an het halen met een aanhanger, zodat we hier weer een gezellig vuurtje kunnen stoken. Laat de winter maar weer komen !!! Wij hebben er weer zin in en hopelijk is krijgen we deze winter wat meer sneeuw dan vorig jaar, want toen hebben we maar 2 weekjes sneeuw gehad.3 opmerkingen:

fam van Dijken zei

Zo kun je nu lekker genieten van het weekend.
Lekker hoor in zon hotel. Hebben jullie er ook overnacht of niet?
Fijn dat het met Florian beter gaat op de barnehage. Hij moet waarschijnlijk nog even in het ritme komen. En ze spelen natuurlijk veel buiten waar je ook moe van wordt. Eet hij inmiddels al wel wat meer? Buitenlucht maakt hongerig zeggen ze altijd.
Hoe koud is het bij jullie nu?
Hier is het zo'n tien graden maar nu de zon weg is lijkt het wel frisser. Lijkt me leuk hoor die sneeuw. Wij moeten de eerste winter nog hebben en zijn erg benieuwd hoe die hier is.

Groetjes en fijn weekend. Nancy

Nicole zei

Hallo Gina,

Ik kan me voorstellen dat het vermoeiend is om steeds cursus te hebben. Fijn dat je even op adem kunt komen.

Enne, half 7 is vroeg zeg. En dan nog onrustige nachten, dat gaat op een gegeven moment echt opbreken, nietwaar?

Leuk is dat hè, als de kinderen noors gaan praten. Onze oudste 2 pikken heel wat op van de barnehage. Soms praten ze al noors tegen elkaar als ze gewoon thuis zijn. En we zijn hier nog maar 2 maanden!!

Wij hebben ook net een voorraadje hout aangelegd en gisteren is onze nieuwe kachel in huis gezet. Op zo'n manier krijg je al echt zin in de winter.

Groetjes vanuit Tvedestrand
Nicole

marijke zei

Hoi Gina,
Leuk weer even te lezen hoe het met jullie gaat!
Groetjes vanuit Deventer!
Liefs, Marijke