29 december 2007

Kerstvakantie

We hebben lekker vakantie hier. Helaas werkt het weer niet erg mee, want het is regenachtig en bewolkt en de mooie witte wereld om ons heen is even verdwenen. De kinderen hebben onder de kerstboom allemaal nederlandse dvd gekregen, dus die vermaken zich wel...1e kersdag waren we 's avonds uitgenodigd bij Elin & Arjan, ons weggetje was spekglad,omdat het 2 weken flink gevroren had en het was gaan regenen was het een ijsbaan geworden. Na veel moeite had WJ de auto 's middags al boven bij de grote weg neergezet. Maar nu moesten we in onze feestkleding een glibbertocht maken naar de auto. Ik had dikke snowboots aan, maar had totaal geen grip, Sanne vond het allemaal wel lachwekkend...We hebben weer heerlijk gegeten en een gezellige avond gehad.2e kerstdag zijn we weer gaan schaatsen en sleeen, de fjord vlakbij ons huis was nog dichtgevroren en daar waren de Noren aan het vissen. Klein gaatje in het ijs en ze haalden bakken vis uit de fjord. De vis wordt gelijk gefileerd en er was zelfs een groep Noren die met de hele fam. op het ijs zat, kampvuur op het ijs en de vis werd gelijk opgegeten.....WJ en Sanne hebben geschaatst en Florian mocht mee in z'n buggy, prachtig vond hij dat.

De dagen erna zijn we lekker in ons huis aan het rommelen, kinderen dvd kijken, wij om toerbeurt lekker uitslapen, lang ontbijten en genieten van de vakantie. Vandaag gaan we op visite bij Sanne's juf. Ze is Nederlands en is 10 jaar geleden geemigreerd en is nu juf. Ze heeft Sanne heel veel geholpen de afgelopen maanden en Sanne is heel erg gek met haar. Vandaag gaan we even een bakkie bij haar doen. Haar man vist ook veel, dus misschien kan WJ nog wat van hem leren, want als hij vist, beland het visje daarna weer terug in zee, geen idee wat we ermee moeten doen.....Gister , de 28 ste, was mijn moeder jarig. Het is zo super dat we een webcam hebben. Gisterochtend een liedje voor haar gezongen samen met de kinderen en even bijgebabbeld. Gisteravond toen ze visite had hebben we de webcam weer even aangezet, zo leuk om even de sfeer te proeven.....was graag even langs gekomen om een gebakje mee te eten, maar helaas.....ik mis jullie allemaal wel heel erg hoor !!

We zijn ook nog een middagje op bezoek geweeest bij de Nederlandse juf van Sanne. Dat was supergezellig, vooral omdat juf Heleen een hele lieve hond had, waar Sanne helemaal verliefd op was. Ook Florian vond het reuze spannend en zelfs ik vond hem wel lief, normaal heb ik echt helemaal niets met honden, beter gezegd, ik ben doodsbang voor honden. Sanne mag snel nog een keertje terugkomen om bij Heleen te spelen en natuurlijk om de hond Simba weer te zien.

Wij gaan de komende dagen nog genieten van onze vakantie......Morgen richting Brunstad en verder zien we het nog wel. Groeten van ons hier...Gina

1 opmerking:

www.noorsavontuur.punt.nl zei

Heerlijke kerstdagen gehad zo te lezen.
Er zal de komende maanden vast nog wel wat meer sneeuw vallen of niet?
Wat leuk dat Sanne een nederlandse juf heeft. Dan kan die sommige dingen toch wat duidelijker uitleggen.
Johannes vist ook en die weet gelukkig wel wat hij er mee moet doen. Heerlijk is dat. We zullen straks wel wat vaker vis gaan eten.

Leuk zo'n webcam. Dan lijkt het net of je toch een beetje dichter bij elkaar bent of niet?
En voor de kinderen is het leuker dan een foto.

Fijne jaarwisseling.

Groetjes Johannes,Nancy, Denice en Thirza