09 december 2007

Autopech..

Vorige week zondag reden we van Brunstad naar huis en toen begon een lampje te knipperen in de auto, wij dachten dat de koelvloeistof op was, maar nadat dat aangevuld was bleef de motor te warm. De auto naar een garage gebracht en toen bleek dat de koppakking kapot was. Willem-Jan is tot woensdag thuis gebleven, omdat hij geen vervoer had naar zijn werk. Vanaf donderdag heeft hij een auto gehuurd, want als je het eerste jaar niet werkt, heb je ook geen inkomsten, je hebt het eerste jaar nog geen recht op vrije dagen.
De garage waar de auto stond, bleek heel erg duur te zijn, op z'n werk zeiden ze dat hij hem beter naar een Renaultgarage kon brengen, die repareert hem voor bijna de helft van het geld. Alleen heeft deze volgende week pas tijd.

We waren al een week of 2 bezig om te kijken op finn...een soort marktplaats, naar een 2e goedkope auto voor mij. Ik zit hier toch wel een beetje eenzaam zonder auto, want op de fiets kom je toch niet zover als dat ik gedacht had van te voren.
Zaterdag hebben we er 1 gevonden en de eigenaar komt hem vannavond langsbrengen. De huurauto is alweer terug en vanaf maandag kan WJ in mijn auto naar zijn werk en kan zijn auto naar de garage......

Van de week waren we ook allemaal een beetje ziek, keelpijn, oorpijn. Florian was ook niet lekker en heeft de hele week weer verschrikkelijk slecht geslapen. Je hoorde dat hij keelpijn had als hij slikte, zo zielig. Ook Sanne is met keelpijn een dagje thuisgebleven van school.


Al met al een raar weekje....maar we sluiten het gelukkig leuk af. Zaterdag hebben we de kerstversiering uit de verhuisdozen gehaald en ons huis al een beetje gezellig gemaakt. Zoveel versiering hebben we nog niet, dus we kopen er nog wel wat bij. Komende week gaat WJ samen met Arjan en Karel Boek een kerstboompje omhakken in een bos hier in de buurt.... en vanmiddag gaan we naar Grenland, daar is een julemesse, vast een voorproefje op het kerstfeest. Er zijn allemaal kraampjes te zijn met eten en kerstspullen en er worden activiteiten geregeld voor de kinderen.....en er ligt een heel heel dun wit laagje sneeuw buiten....zal de echte sneeuw dan toch snel komen? Wij hopen het !!! groetjes uit een beetje wit Noorwegen van ons viertjes !! Gina

Ik zal nog even wat foto's toevoegen van vorige week, het was lekker koud met een zonnetje en we hebben nog even buiten gewandeld.
Florian met gloeiende wangen na het wandelen...

1 opmerking:

nancy www.noorsavontuur.punt.nl zei

Hallo,

Wie weet word het wel een witte kerst. Balen van die auto zeg. Dat zul je nu altijd zien he?
Hier is de jongste ook al een paar dagen ziek.
Hopelijk zijn die van jou nu weer beter.

groetjes Johannes,Nancy,Denice en Thirza

www.noorsavontuur.punt.nl