06 oktober 2007

ONS 1E WEEKJE

We hebben ons eerste weekje er bijna opzitten, het lijkt allemaal nog een beetje vakantie, maar daar komt volgende week wel verandering in , want dan begint WJ met werken. Vrijdag is hij even naar zijn werkgever geweest om nog wat dingen door te nemen en toen kreeg hij te horen dat hij 7 uur moet beginnen......dat is wel heeeel erg vroeg. Het grote voordeel is dat hij half 3 of 3 uur vrij is elke dag en dat we 's middags lekker tijd hebben om wat leuks te doen met ons vieren. Ook heeft hij kennisgemaakt met zijn collega's en heeft hij gezien waar hij maandag kan strarten.

Ook Sanne heeft vrijdag proefgedraaid op haar school. Heeeeel spannend !! Ze heeft van half 10 tot half 12 in de klas gezeten en ik mocht achterin zitten om mee te kijken. Ze heeft wel heel erg veel geluk, want er is een Nederlandse lerares op deze school. Zij heeft zelf geen klas, maar ze helpt leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben. Ze kan veel tijd vrijmaken voor Sanne om haar snel de noorse taal bij te brengen. Sanne kan meedraaien in groepjes die wat achterstand hebben en ondertussen veel met haar juf oefenen. Voor haar is het ook wel heel erg prettig dat ze gewoon in het Nederlands dingen kan vragen en dat er veel voor haar vertaald wordt. De school is wel heel anders dan in Nederland !! Ze heeft 3 juffen voor 51 leerlingen, soms zijn de klassen in 3 groepen verdeeld en hebben ze allemaal 1 juf en soms zitten ze samen en hebben ze 3 juffen. Ze zijn verbaasd over het nivieau van Sanne, in haar klas kennen ze het alfabeth en oefenen ze nog de losse letters, terwijl Sanne uit zichzelf al hele verhalen kan schrijven. Wel prettig dat ze voorligt op taalgebied, dan kan ze alle tijd gebruiken voor Noors.

Verder genieten we veel van het mooie Noorwegen. Dozen worden pas volgende week verder uitgepakt, want deze week genieten we nog dat we allemaal vrij zijn. WJ vist veel samen met Sanne en we hebben al veel gewandeld in de omgeving. Naar de school van Sanne is het ongeveer 20 min. lopen.....ik kan hier mooi aan mijn conditie werken want het is nog een hele tocht over heuvels en dalen met de buggy, gelukkig ligt er nu nog geen sneeuw.....

Florian geniet ook, hij rent door de woonkamer die lekker groot is. Geniet van Sanne die veel met hem voetbalt in huis en is op verkenning in ons nieuwe huis.

Ik sluit maar weer eens af, waarschijnlijk komen we volgende week wel weer bij deze bieb om onze email te checken en de weblog bij te werken. In ieder geval....de groeten speciaal aan onze familie en natuurlijk aan alle anderen die we kennen !!!

Papa en mama....Sanne telt de dagen af dat jullie komen.....nog 20 nachtjes slapen !!!!

liefs Gina

1 opmerking:

Anoniem zei

Hoi WJ Gina en Kids,
Leuk om te lezen dat jullie zo genieten. Fijn dat ales zo meezit en om 7 uur beginnen went ook (vraag maar aan Erik....). Lekker vroeg thuis thuis is heel wat waard hoor!! Lieve mensen tot gauw,
Christina van 't Hof