13 oktober 2007

de 2e week in Noorwegen

Hallo allemaal, hier zijn we weer even online in de noorse bieb. Waarschijnlijk zijn we over een week of 2 thuis online, dat zou wel handig zijn, want om elke keer naar de bieb te moeten kost ook zoveel tijd. We hebben het nog steeds vreselijk naar onze zin hier in Brevik. Het huis is geweldig, elke keer als je naar buiten kijkt is het prachtig !! Ook is er veel leven om ons huis, op het plaatje lijkt het een eenzame plek, maar dat is niet zo. Voor ons huis komen grote zeeschepen met containers, ze leggen aan naast ons huis en alle containers worden er met hijskragen uitgetakeld. Dit zien en horen we net niet, want er is een grote wal voorgemaakt. Maar als ze weer vertrekken keren ze voor ons huis en gaan ze weer terug richting zee en dat is een prachtig gezicht. Ook komen er veel bootjes langs en komt er elke dag een palingvisser vlak voor ons huis zijn netten leeghalen. Ons huis ligt naast een natuurreservaat en er zijn veel wandelaars die langskomen.

WJ heeft afgelopen week voor het eerst gewerkt en dat was toch wel even wennen. Ten eerste moet hij er vroeg uit, want om kwart over 6 moet hij in de auto zitten. En ook is het werk heel anders dan in Noorwegen en moet hij alle noorse termen nog leren, maar dat komt allemaal wel goed..... De herfstvakantie van Sanne zit erop en maandag gaat ze voor het eerst echt naar school, ze heeft er wel heel erg veel zin in !! Gelukkig maar....want ze had er natuurlijk net zo goed vreselijk tegen op kunnen zien.

Florian slaapt sommige nachten behoorlijk goed, dan hoeven we er maar 3 x naartoe, maar afgelopen week waren er ook nachten bij ...... gelukkig heb ik nog geen werk en is het niet zo erg om maar weinig uurtjes 's nachts te slapen. (nou ja...)

Het gaat dus goed hier met ons in Noorwegen !! We genieten van elkaar en van de prachtige omgeving en het prachtige huis waar we nu in wonen.

Groeten weer aan iedereen
Tot de volgende keer.....Gina

Geen opmerkingen: