21 mei 2012"Ivarsand"
De maand mei vliegt voorbij met alle extra vrije dagen....


 1 mei, de dag van de arbeid hadden we vrij en omdat dit op een dinsdag viel hebben we de maandag vrij genomen en genoten van ons lange weekend vrij. We zijn naar een strandje hier in de buurt geweest en we hebben op het strand gegrild.


Op 2 mei waren we 15 jaar getrouwd en omdat het nog zo lekker weer was hebben we dit bij Sjøloften gevierd, een pizzeria in Brevik die een groot terras op het water heeft. De tijd vliegt, 15 jaar alweer....en we zijn nog super happy met elkaar, dus dat was het vieren waard !!


"Langesund"

De 2 weken erna was het weer een stuk wisselvalliger en hebben we het lekkere zomergevoel gemist. Afgelopen donderdag werd hier in Noorwegen de nationale feestdag gevierd. Tot nu toe zijn we de dans ontsprongen omdat Sanne nooit zin had om mee te doen, maar dit jaar wilde zowel Sanne als Florian meelopen in de optocht en meedoen aan de spelletjes na die tijd.

Het regende behoorlijk...en moest Florian meelopen in z'n regenpak ipv mooie kleertjes en Sanne met een paraplu. Het is een feest waar de noren zich vreselijk op verheugen en wat ze ook helemaal geweldig vinden, wij moeten er zelfs na 4 jaar nog steeds erg aan wennen, al die ouderwetse tradities is toch niets voor ons...geef mij maar koninginnedag met oranje pruiken, rare brillen en gewone kleding ipv muziekkorpsen, mariorettes, toespraken, bunad (klederdracht) en mooie kleertjes....maar goed, we wonen hier en zullen toch mee moeten doen als onze kids dat graag willen en voor hun is het natuurlijk belangrijk om mee te doen en in te burgeren...en wij kijken vanaf de zijlijn nog maar even mee :-)
Het volgende lange weekend staat alweer voor de deur, maar eerst is Sanne nog aan de beurt voor een ziekenhuis bezoekje, samen met mij blijft ze van donderdag op vrijdag een nachtje slapen in het ziekenhuis van Skien en daar wordt gekeken hoe ze slaapt, omdat ze eigenlijk haar hele leventje al moe is. Ze gaat moe naar bed en wordt moe wakker, ondanks dat ze veel uurtjes slaapt...even kijken of dit iets opleverd. Eigenlijk zijn we al jaren aan het zoeken wat het kan zijn zonder resultaat, want ze slaapt gewoon op tijd in, slaapt de hele nacht door en wordt dan toch moe wakker...het blijft vreemd.

Diezelfde nacht mag Florian een nachtje blijven slapen op de kinderopvang. Ze gaan boven in hun hut overnachten, matrasje mee, knuffel mee en hopelijk krijgen ze daar nog wat uurtjes slaap...ik ben benieuwd.

Vanaf afgelopen donderdag is het zonnetje weer gaan schijnen en genieten we hier net als in NL van zomerse temperaturen en volgens de weerberichten blijft dat voorlopig nog wel even !!
Wij gaan hier genieten in de zon...tot blogs....Gina

Geen opmerkingen: