24 februari 2012

De eerste maanden in 2012

Jaaaa...we leven nog in Noorwegen, maar we hebben het veeeel te druk gehad met skien, schaatsen en heel veel andere leuke dingen. Ik zal toch maar weer even tijd maken om een stukje te schrijven op mijn blog. We hebben de kerst in NL gevierd dit jaar, superleuk, maar super druk...de hele week stond volgepland met bezoek en feestjes.

 We hebben de verjaardag van Florian gevierd, de verjaardag van mijn moeder, kerstavond met Ferry, Marijke, Arno, Ruby, Nelleke, Roy en Johan, kerst op de Kadijk, 2e kerstdag bij de ouders van WJ, afgesproken met mijn (ex)collega Evelien in Twello en uiteindelijk hielden we 1 dag over om zelf nog wat te doen en toen werd Sanne ziek...maar we hebben ontzettend genoten van het weekje NL in het huis van mijn moeder. Het was ook heerlijk om mijn zusjes weer te zien en lekker bij te kletsen met ze !! Ik mis ze alweer enorm !!


"bowlen" met de verjaardag van Sanne, Florian mocht zijn vriendje Phillip meenemen, omdat hij ziek was geworden op z'n eigen verjaardag in dec.



Terug in Noorwegen werden we allemaal ziek en zo werd de maand januari maar een saaie maand en  viel er dan gelukkig eindelijk sneeuw aan het eind van de maand, daar hadden we al zolang op gewacht !!






Sanne was eind januari jarig en we missen op zo'n moment toch wel heel erg de familie en daarom doen we sinds we hier in Norge wonen iets leuks met z'n viertjes op zo'n avond, want familie bezoek komt er natuurlijk niet. Sanne koos ervoor om te eten bij de Mac en daarna te gaan bowlen, natuurlijk heeft ze wel een feestje gegeven voor de meiden uit haar klas een weekje later...daar heeft ze geld gekregen en daar hebben wij wat bij gedaan zodat ze samen met Florian de Wii fit plus met een balance board kon kopen.



1 van de daken achter ons is ons huis met daarachter de zee...


Op weg naar een heuveltje vlak achter ons huis, langlaufen en sleeen.



Florian staat elke dag op z'n langlaufjes bij de kinderopvang en de brandweer heeft naast de kinderopvang een voetbalveld vol laten lopen met water, zodat ze daar kunnen schaatsen.
Florian doet ook grappige dingen buiten bij de kinderopvang, ze spelen uren buiten en eten alleen even snel binnen en dan is hij ook vaak verontwaardigd dat z'n skietjes even uitmoeten, maar de mogen ook buiten verfen in de sneeuw...met als gevolg dat ik z'n skipak en handschoenen terug krijg in 4 verschillende kleuren. Ook vullen ze "doktershandschoenen" met water en glitter en een kleurtje, die word in de boom gehangen en de volgende dag ijshanden hebben, zo grappig...


Bezoek van de "beer" van de kinderopvang





Ook was hij 1 week "het kind van de week" en werd hij "speciaal" behandelt die week op de kinderopvang, helpen van volwassene, liedjes kiezen enz. en daarna mocht de beer een weekend bij hem logeren...die heeft het volgens mij wel gezellig gehad bij ons !!
En in de weekenden gaan we vaak naar Siljan, daar kan Florian alleen oefenen op zijn slalom ski's en gaan wij om ste beurten van de grote helling af met Sanne. Florian gaat ook af en toe mee, maar dan nog met een band tussen hem en WJ in omdat hij het remmen nog niet helemaal onder de knie heeft, en dan stuiter je natuurlijk als een gek de berg af wat niet de bedoeling is. Ook hebben ze allebij nieuwe schaatsen gekregen zodat we tussendoor naar allemaal ondergelopen veldjes kunnen in de buurt om lekker te gaan schaatsen.






WJ en Florian aan het langlaufen






Er komt heel wat bij kijken als je hier in Noorwegen woont. De kids moeten goede winterkleding aan, speciale onderkleding, goede mutsen en handschoenen, snowboots, maar ook langlaufski's en schoenen, slalom ski's en schoenen, sleetjes, schaatsen, het liefst nog een ijshockeystick met puck...maar die staat nog op het verlanglijstje.....daar sta je eigenlijk helemaal niet bij stil voordat je emigreert. We waren gewend om "goedkope" spullen te kopen bij een Zeeman of een andere kledingzaak, maar dat heeft hier gewoon geen zin.


WJ en ik...





De ski's kunnen we hier ook goed 2e hands kopen via finn.no, een soort marktplaats, want omdat elk jaar nieuw aan te schaffen voor kids die hard groeien is natuurlijk ook grote onzin, hoewel de noren eerder geneigd zijn om alles steeds nieuw te kopen en daardoor het aanbod op finn niet altijd zo groot is...hebben we nog steeds alles daar kunnen kopen. Noren en geld...dat is weer een verhaal apart, zo te zien om ons heen hebben ze genoeg of ze laten het in ieder geval flink rollen....en wij als "zuinige hollanders" denken soms zo anders over dingen...
dat levert af en toe wel leuke discussies op op mijn werk.


Siljan, skien






Ondertussen trainen WJ en ik nog zo ongeveer 3 a 4x in de week en werken we natuurlijk allebij, dus vervelen is er niet bij hier in Norge. Wel is het lekker dat de dagen weer langer worden, want naar je werk gaan in het donker valt niet altijd mee. Helaas is de dooi ook hier ingezet vanaf deze week en haal ik Florian elke dag op met een berg natte kleren... 



"doketershandschoenen" vullen met water, glitters en een kleurtje



 

Sanne en Florian springen op de piste...



WJ en Florian op de piste....


Eind maart hebben we een huisje geboekt midden op de piste van Trysil en kunnen we zo vanuit ons bed de ski's onderbinden en gaan skien....daar verheugen we ons ontzettend op !! Vooral omdat Florian nu al zo goed mee kan komen op z'n ski's kunnen we daar met z'n 4 tjes skien !!   http://www.skistar.com/no/Trysil/Om-Trysil/

Voorlopig zitten wij hier nog midden in de winterstemming en willen we nog even niet aan het voorjaar denken...hoewel de noren daar heel anders over denken....wij gaan nog genieten hier de komende weken...tot blogs.

Geen opmerkingen: