22 november 2011

Winter

Mijn lieve nichtje Luna, dochter van Johanna

Het vorige blogje schreef ik nog over de herfst...maar ondertussen is het toch ook echt winter geworden hier in Noorwegen, het is alweer 6 weken geleden sinds ik voor het laatst iets geschreven heb....we raken na 4 jaar aardig gewend aan ons leventje hier en soms is er niet zoveel nieuws te melden, hoewel we genoeg meemaken.

nog een lief nichtje...dochter van Lianne

Ik ben in oktober een weekendje naar NL geweest en dat was super. Een keertje zonder kids, zodat ik alle tijd had om bij te kletsen met mijn moeder en zusjes en alle tijd had voor mijn 5 lieve kleine neefjes en nichtjes. Elke nacht heb ik bij een andere zus geslapen en dat was super gezellig !!Een middagje naar de kinderboerderij, shoppen in Apeldoorn, shoppen in Arnhem, avondje uit met mijn 3 zusjes in Apeldoorn en verder vooral veel bijkletsen en knuffelen Mijn zusje Denise woont ondertussen samen met haar vriend Franklin en ik heb haar nieuwe stekkie in Arnhem bekeken...

Muffins gemaakt door de kids voor WJ's verjaardag

Hier in Noorwegen is ondertussen de winter begonnen, de winterbanden zitten onder onze auto's en de winterjassen zijn tevoorschijn gehaald. Vorig jaar was het flink koud in november en lag er al flink wat sneeuw in de bergen, maar dit jaar is het allemaal wat milder. Voor echte sneeuw moeten we een heel eind rijden...hopelijk valt er snel sneeuw in de skiegebieden hier in de buurt, want wij zijn weer klaar voor een nieuw skieseizoen !!

De hut van de kinderopvang van Florian, hij mocht ons op een zaterdag alles laten zien.

Florian demonstreerd hoe ze hier een vuurtje maken overdag...

Ondertussen zijn WJ en ik allebij een jaartje ouder geworden. Omdat we hier zonder familie wonen hebben we hier de traditie dat we die dag wat leuks doen met de kids...op WJ verjaardag zijn we wezen bowlen en met mijn verjaardag zijn we naar "eventyrfabriken" geweest, een soort kidsplayground. De kids hebben genoten en wij natuurlijk ook.

We hebben een zaterdag een mooie tocht gemaakt naar Skotfoss en na die tijd hebben we warme chocomelk gedronken in de stad in Skien en mochten de kids een pompoen uitsnijden.

Warme choco en pompoen maken in Skien
WJ en ik zijn in september begonnen met lijnen en fanatiek sporten. Voor mijn verjaardag heb ik sportschoenen en spinningsschoenen gekregen en ondertussen train ik 4 tot 6 x in de week. 3x in de week spinning, aqua aerobic en gewone aerobic en het is geweldig. Ondertussen ben ik 8 kg kwijt...en is mijn conditie er flink op vooruit gegaan....op naar de volgende 16 kilo, 1/3 deel van mijn doel nu bereikt.

Kadootje van Sanne...adventkaarsen...voor elke week in dec. 1

sport en spinningschoenen...


De komende tijd wordt het weer druk op mijn werk, jaar afsluiten, budgetten maken, cursus loon volgen in Larvik, 3 dagen op cursus in Oslo voor een nieuw cursusprogramma die we op ons werk krijgen en 2 dec. hebben we van ons werk een "julebord". We gaan naar een spa hotel in de buurt van Drammen, http://www.holmsbuspa.no/ en daar gaan we met de dames eerst badderen, daarna borrelen en dineren en een nachtje blijven slapen en de volgende dag weer richting huis. De avond daarna gaan we naar een kerstconcert op Brunstad. Genoeg te doen de komende maand....

Skottfoss


En dan duurt het niet lang meer en dan stappen we 23 dec. op het vliegtuig richting NL We kijken uit naar een weekje vakantie in Nederland !! Heerlijk om mijn familie weer te zien.

Tot blogs...

Geen opmerkingen: