28 augustus 2011

Laatste "zomerbezoek" uit Nederland

We hebben net ons laatste "zomerbezoek" van dit jaar uitgezwaaid. Vanaf donderdag was Sanne's hartsvriendinnetje Nathalie bij ons op bezoek samen met haar ouders, Peter en Linda en haar broer Daniel. Ze hebben een huisje hier in Noorwegen gehuurd en op de terugweg zijn ze 4 dagen bij ons geweest. Sanne heeft daar al zooo lang naar uitgekeken om haar kamertje en haar omgeving aan haar vriendin te laten zien en na 4 jaar is het er toch nog van gekomen.We hebben gezellige dagen samen gehad, we hebben een wandeling gemaakt bij de vuurtoren en de bunkers bij Langesund, ijs gegeten in Brevik, dagje strand bij Ivarsand, film kijken met popcorn, zwemmen in het overdekte zwembad, vissen en geocasching bij Nystrand en typisch noorse pizza eten. Voor ons ook weer helemaal vakantie, terwijl ons "gewone" leventje hier allang weer was begonnen.


Afgelopen 3 weken zijn we allemaal al weer naar school, de kinderopvang en naar ons werk geweest. Sanne is flink ziek uit Nederland teruggekomen, keel en oorontsteking en ze heeft Florian en mij ermee aangestoken...dus we hebben ook nog paar dagen ziekenboeg gehad.


Florian gaat dit jaar naar de "Skogshytte". Dat houd in dat hij het komende jaar bij de kinderopvang in een hut zit. Deze hut staat ongeveer op 6 min. lopen van de gewone kinderopvang en is een buitenhut. Dit betekend dat ze er geen stroom, geen water en geen gewone toilet hebben. We waren heel sceptisch van te voren toen we de vraag kregen of hij daar ook naar toe mocht omdat al zijn leeftijdsgenootjes daar het komende jaar zitten. Maar ze hebben ons kunnen overtuigen dat het een geweldig jaar gaat worden voor Florian. De hut ziet er modern uit met een mooie grote veranda, buiten staan schommels en de kinderen krijgen een groot aanbod aan activiteiten. Ze gaan tochten maken, bergen beklimmen, in de winter krijgen ze skiles, wordt er de hele dag gesleed en in de sneeuw gespeeld. Er word regelmatig een vuur gemaakt waar ze worstjes kunnen grillen. Ook staat er bij de kinderopvang een "grilhut" met allemaal bankjes rondom in de hut en in het midden een grote gril, waar ze ook regelmatig zijn als het koud is buiten. Tot nu toe komt hij ook alleen maar thuis met anthousiaste verhalen dus dat gaat wel goedkomen....

de buitenhut
de grilhut
Sanne geniet weer op school met al haar vriendinnen en wij zijn zo langzamerhand ook weer gewend aan de wekker die (veeeel te vroeg) afgaat.

Ondertussen is mijn moeder en mijn tante nog bij ons op visite geweest. Ze namen Sanne mee uit Nederland en zijn hier zelf ook een aantal dagen gebleven, daarna zijn ze nog een weekje op Brunstad geweest met z'n 2 tjes en daar hebben wij ze regelmatig bezocht. Ook WJ's broer Hendrik-Jan is een paar dagen bij ons geweest en hij had z'n auto vol met NL produkten voor ons.Jullie lezen het, er gebeurd nog steeds een hele boel bij ons...raak toch nog niet uitgeschreven op dit blog, hoewel ik het niet meer ga redden om elke week een verslag te schrijven. Ook van Linda hoorde ik dat nog regelmatig moeders uit Sanne's klas in NL ons blog ook nog steeds volgen en dat is wel heel leuk om te lezen, want soms heb ik geen idee of er mensen zijn die het nog leuk vinden om onze avonturen hier te volgen.

Tot blogs....we maken vast weer wat mee de komende weken om hier te delen.
Liefs Gina

Geen opmerkingen: