17 mei 2011

Nederland Thuis bij Lianne..
 We zijn ondertussen weer terug in Noorwegen, maar samen met Florian en Sanne heb ik een mooie week in Nederland gehad. Van te voren zag ik er als een berg tegenop. In mijn verwerking met betrekking tot het overlijden van mijn vader zat ik nog op 9 maand geleden, de dag na de begravanis.....daarna vertrok ik weer naar Noorwegen en kon ik mijn hoofd in het zand steken, wat ik eigenlijk ook altijd gedaan heb. Maar door dit bezoek aan NL moest ik toch echt de waarheid onder ogen komen, mijn vader is overleden en daar zag ik erg tegenop.

               Mijn zus Johanna met Seline                 & Denise met Luna                  
De week voordat we zouden vertrekken kwam mijn ome Wijnand hier nog een avond op visite, zijn vrouw Jaqueline is ook pas geleden overleden en hij heeft mij alle foto's van de begravenis laten zien, ook had hij allemaal oude dia's ingescand van hem en mijn vader. Hij lijkt in zijn doen en laten als 2 druppels water op mijn vader. Het is een mooie avond geweest met veel mooie herinneringen en verhalen, we zijn met hem naar Langesund geweest en zijn naar het huis gereden waar Jaqueline als klein kind vroeger had gewoond op Heistad.


Florian mocht mee op de scooter van mijn broer Willem, helemaal stoer !!

 

Gelukkig was de week in Nederland juist super leuk, super gezellig en was het lang zo moeilijk niet als dat ik dacht. Ik heb mijn 2 nieuwe kleine nichtjes ontmoet. Luna was ondertussen 2 maand oud, dochtertje van mijn zusje Johanna en Seline was 2 weken oud, dochtertje van mijn zusje Lianne. Dat was wel heel speciaal en ook de nieuwe vriend van mijn jongste zusje Denise kwam kennismaken met onze familie en dat was ook heel erg leuk !!

 Op de begraafplaatsDe zondag dat wij er waren was het moederdag en die dag zijn we samen met mijn moeder en broer, zusjes, aanhang en kids naar de begraafplaats gegaan om bloemen bij mijn vader te brengen en voor mij was het de 1e keer dat ik het graf zou zien. Sanne had een mooie kleurplaat gemaakt en we hebben een kaarsje gebrand. Een vreemde gedachte dat hij daar nu ligt, maar doordat ik daar ook ben geweest kan ik het denk ik wat beter een plekje geven. Nu heb ik in huis dan ook eindelijk een mooie foto van hem op de kast staan en kan ik blij worden als ik hem daarop zie ipv alleen maar verdrietig te zijn dat hij er niet meer is.

Alle nichtjes en neefjes op een rij...

 Oma leest voor...aan Florian en Indy
Met Yannick en Indy naar de speeltuin

Verder heeft Sanne gelogeerd bij haar vriendinnetje Nathalie in Deventer, hebben we de kinderboerderij 3x bezocht, kidsplayground 2x en hebben we gestadt en veel gefietst. Veel op bezoek geweest bij mijn zussen en heb ik samen met Sanne een avondje gewokt met Ferry, Marijke, Arno en Rubiey in Schalkaar. Ook heb ik op een terasje koffie gedronken met mijn oud collegaatje Evelien en heb ik mijn oude werk weer opgezocht. Samen met mijn zusje Johanna ben ik naar Gooische Vrouwen in Deventer geweest en zijn we nog een avondje bij Denise op visite geweest.

 Martin en Florian
De kinderboerderij...Florian kreeg er geen genoeg van.

Na een week bracht Willem ons weer naar het vliegveld en kunnen we terugkijken op een gezellige week Nederland. Toch ben ik blij dat we de stap hebben genomen om te emigreren naar Noorwegen, dat was weer echt thuiskomen bij WJ !!

Ondertussen zijn we weer aan het werk en zijn de kids weer naar school en de kinderopvang geweest. Vandaag is het 17 mei, de nationale feestdag in Noorwegen. Dit jaar hebben we maar besloten om nergens aan mee te doen. Er zijn optochten van school en van de kinderopvang en op Grasmyr is er een optocht en spelletjes. We hebben de afgelopen 3 jaar toegekeken hoe de noren 17 mei vieren en hadden er even niet zoveel zin aan dit jaar, het is allemaal erg traditioneel, met nette kleren, toespraken en optochten en we zijn zelf op pad geweest, volgend jaar doen we weer braaf mee !!


Gisteravond ben ik met Sanne en Florian nog naar de bios geweest hier in Porsgrunn. Daar draaide een prachtige 3D film Rio, de kids en ik hebben ervan genoten.

Tot blogs.....Gina

17 mei...genieten van het mooie Norge :
Geen opmerkingen: