02 april 2011

De winter is weer voorbij :-(

De lente is hier in Noorwegen ook begonnen. Maar het kan hier zomaar ook weer plotseling gaan sneeuwen. Dat overkwam ons vorige week, de 2 weken ervoor was de sneeuw hard aan het smelten en het zonnetje voelde regelmatig al echt lekker warm aan en plotseling werden we wakker en was de wereld weer wit.

We zijn nog 2 dagen op de piste geweest in Svarstad, hier een dik uur vandaan. Het is een prachtige piste met een stoetjeslift voor 4 personen en mooie makkelijke pistes voor Florian.

Vorige week hebben we alle skispullen weer opgeborgen en we zijn nu echt klaar met de winter. We hebben er dit jaar wel super van genoten en dat kwam vooral omdat Florian nu zo groot is dat hij meekan op de skipistes.

Ondertussen hebben we gezellig bezoek gehad van de 2 oma's. Wij en vooral ook de kids hebben genoten van ze. De tassen waren weer vol met kadootjes en lekkers uit Nederland en de oma's hadden alle tijd voor spelletjes en knutselen met Sanne en Florian.

Samen met hun heb ik een vrouwenweekend gehad van onze christelijke gemeente op Brunstad. Daar kwamen ook veel vriendinnen van mij uit Nederland en het was weer heerlijk om bij te kletsen. Ondanks dat ik hier een prachtig leven heb in Noorwegen mis ik die vriendschap wel. Die bouw je hier natuurlijk nooit op in 3 jaar wat je in Nederland in 35 jaar hebt opgebouwd. Maar daarom geniet ik er extra van als ze komen.

Sanne heeft een druk programma met al haar vriendinnen, verjaardagen, zwemmen, spelen enz. en Florian geniet nog steeds op de kinderopvang. Hij heeft zijn eerste kinderfeestje achter de rug, zijn grote vriend Philip werd 6 jaar en gaf een feestje. Het feestje begon om 3 uur s' middags en vanaf dat hij opstond tot aan het feestje vroeg hij ongeveer elk kwartier hoe laat het was...


Florian aan een tuigje op de ski's

De ski's weer opruimen...

Geen opmerkingen: