19 november 2010

November 2010


Sanne & Laurie
Alweer meer dan 5 weken geleden dat ik voor het laatst mijn blog heb bijgewerkt....wat vliegt de tijd !! Het zijn hier ook drukke weken geweest voor mij met cursussen, bezoek, werk en nog veel meer dingen. Normaal gesproken vinden wij de maand november de saaiste maand van het jaar, de winter begint, maar er ligt nog geen sneeuw, het is vaak bewolkt en het kan af en toe regenen en dat zijn we na al die maanden met zon niet meer gewend. Maar dit jaar is de maand november voorbijgevlogen en zitten we nu al weer bijna in de feestmaand december. Even een kort verslagje van onze novermaand:

HJ Floor kwam met de auto naar Noorwegen om een weekend naar Brunstad te gaan en hij nam zijn dochter Laurie mee. Laurie en Sanne zijn dikke vriendinnen, ondanks de grote afstand en Laurie heeft gezellig een lang weekend bij ons gelogeerd. Ze had cadeau's meegenomen voor Sanne en Florian en wij zijn ook verwend met stroopwafels, hagelslag, jodekoeken, port en bailyes. De meiden hebben genoten samen....en zondag hebben we haar weer in Larvik bij de boot afgezet waar HJ weer op haar stond te wachten.

Vroeger had ik een heel lief vriendinnetje Janne Weitkamp...vooral in de zomervakanties als we op de KD waren samen gingen we veel met elkaar om. En nu is ze samen met haar man Timo en haar 2 leuke kids ook geemigreerd naar Noorwegen en woont ze in Heistad, zo'n 10 minuten bij mij vandaan en dat is wel heeel erg gezellig !! Ze is al een paar keer bij mij geweest en ik bij haar en we hebben het supergezellig samen, toch wel heel leuk om zo'n NL vriendin in de buurt te hebben!! Ik denk dat we nog wel veel aan elkaar kunnen hebben de komende tijd !!

De week erna had ik cursus in Oslo waar ik 2 dagen ben geweest. Dat was ook weer heel intressant en ik heb er weer veel geleerd. Want de jaarafsluiting komt er weer aan en dat is niet makkelijk hier in Noorwegen. Ik was daar samen met andere collega's die op de boekhouding van verschillende afdelingen van AOF werken en dus hetzelfde doen als ik moet doen. Ook heb ik een gesprek gehad met diegene die het hoofd is van onze afdeling en zij was gelukkig supertevreden over hoe het nu ging en ik krijg de mogelijkheid om veel meer verantwoording te nemen en veel meer te gaan doen dan dat ik nu doe en daar ben ik wel blij mee....deze baan is al veel meer dan ik ooit in NL heb gedaan en nu krijg ik ook nog de mogelijkheid om mij nog verder te ontwikkelen. Jullie lezen het ik ben meer een type die graag werkt dan die thuis zit en de huishouding moet doen. Gelukkig heb ik WJ en doen we alles thuis alles samen zodat ik ook meer kan werken.

Hier in Norge werken veel vrouwen 100% en is de kinderopvang
supergoed geregeld, heel anders dan in NL, maar je hebt hier wel korte dagen, dus je bent zeker om 4 uur thuis en in de zomer nog een half uurtje eerder. Ik werk nu 75% en ze hebben gevraagd of ik ook meer wilde werken, maar die uren mag ik vanuit huis werken, dus dat is wel heel aantrekkelijk !!

Een week later kwamen WJ's ouders samen met mijn moeder van woensdag tot zondag bij ons op visite en dat was feest, maar ik vond het ook heel emotioneel. Het was voor het eerst dat ze zonder mijn vader kwam en dat was toch duidelijk merkbaar, zowel voor haar als voor ons. En voor mijn moeder was het ook even moeilijk om haar plekje weer te vinden, want ik zei ook tegen haar, u kunt en u mag papa niet vervangen, dat kan niet, maar wat missen we die man toch verschrikkelijk. Maar ondanks het grote gemis hebben we toch een heerlijke dagen gehad samen. Vrijdag was ik jarig en op die dag waren we allemaal vrij. WJ had middagdiensten gedraait die week en daarom ook vrij op vrijdag en voor Sanne hadden we vrij gevraagd op school, dat is hier nooit een probleem. Mijn moeder en ik hebben geprobeerd om een appeltaart en een budapesttaart te maken en die mislukte allebij. Volgens mijn moeder lag het ook aan mijn oven, maar ik weet wel dat ik geen held ben in het maken van eten, taarten en de huishouding doen, dus het zal ook echt wel aan mij liggen :-)  Vandaag komt Heleen, een vriendin van mij die al heel lang in NL woont en zij gaat mij proberen te leren hoe ik een appeltaart maak...hahaha....ja, mijn kwaliteiten liggen ergens anders moet ik maar denken.....

Voor mijn verjaardag heb ik een mooie nieuwe mobiel gekregen, een Desire HTC met alles erop en eraan....en verder heb ik een gezellige middag gehad met bezoek van Janne en Timo, Zefanja, Elin en Elmer en natuurlijk mijn moeder en schoonouders.
Samen met mijn moeder zijn we nog gezellig wezen shoppen in Down Town in Porsgrunn en met mijn schoonouders zijn we in Langesund naar de zee geweest. Sanne heeft weer een schildercursus gekregen van mijn moeder en verder was het vooral veel spelletjes doen en bijkletsen.

Dus...november zat vol en nu kijken we uit naar de gezellige maand december. De noren zijn al hard bezig om alle cadeau's in de slaan die ze voor alle tantes, neefjes, nichten, ooms enz. moeten kopen en daar hoeven we gelukkig niet aan mee te doen. Maar aan alle andere gezellige activiteiten doen we natuurlijk wel gezellig mee. Komende vrijdag heb ik "julebord" een vaste traditie op het werk. We gaan uit eten en blijven daarna een nachtje slapen in een hotel. Ik hoop dat het gezellig wordt, want als de noren de kans krijgen om alcohol te drinken dan grijpen ze dat met beide handen aan en is het niet heel erg raar als er hier en daar een paar te diep in het glaasje hebben gekeken....maar dat zal bij mijn werk wel meevallen. Ik ga in ieder geval genieten van een nacht slaap zonder tig keer gewekt te worden door Florian.

Nu gaan we weekend vieren....tot blogs.....Gina

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Hei Gina.
Leuk om je blogg te lezen. Het ziet eruit dat je je niet verveeld in Noorwegen. Je hebt heel wat Nl.ers om je heen daar he. Gezellig. Fijne kersttijd toegewenst. Die kerstvoorbereidingen hier zijn wat anders dan wij gewend zijn maar ik vind het ook wel heel gezellig.

Groetjes van Rikie.

Sabia zei

Nog gefeliciteerd met je verjaardag. Lijkt me wel fijn, een nederlandse vriendin in de buurt te hebben.

Ans zei

Hallo Gina en verdere familie,
Allereerst vind ik het geweldig dat je de draad weer hebt opgepakt. Ook een dikke pluim voor je moeder om zo kort na het overlijden van haar man naar je toe te komen. Goed dat ze die stap heeft gezet en ik hoop dat ze nog heel vaak het vliegtuig neemt om jullie te bezoeken.
Het is wel een hele drukke maand geweest, maar hier ook hoor. Ik ben in oktober een weekje naar mijn zus geweest en afgelopen weekend met twee Noorse dames naar de Kreadoe in Utrecht. Nu blijf ik voorlopig even in Noorwegen.
Geweldig ook dat er een vriendin uit Nederland nu zo dichtbij je woont. Vriendschap is zo belangrijk in het leven. Door mijn hobby, kaarten maken, heb ik intussen ook al heel wat vrienden gekregen hier.
Gina, ik wens jullie een fijn weekend. Zag net dat er hier vannacht sneeuw gaat vallen, dus de winter gaat ook hier beginnen denk ik.
Groetjes Ans

Ans zei

Vergeet ik helemaal om je te feliciteren met je verjaardag. Dus nog maar even een kort berichtje.
Gratulerer med dagen Gina.
Groetjes Ans