14 augustus 2010

Vervolg...vakantie !!

BBQ op het Ivarsand met Judith, Harm, Justin & Marthilde

Ons laatste vakantieweekendje is nu aangebroken en dan begint het gewone leven weer !! We hebben zoo genoten van onze vakantie en we hebben ook zoveel leuke dingen gedaan en leuke mensen ontmoet. De laastse week van onze vakantie zijn we veel op Brunstad geweest. 

Ons appartementje voor 3 dagen


Van zondag tot dinsdag hadden we ook een appartementje daar. De kinderen genoten van alle activiteiten zoals een trein die over het terrein reed, de kinderdag met heel veel attracties, een 4D film en nog veel meer en natuurlijk vriendinnetjes voor Sanne uit Nederland die ook naar Brunstad op vakantie kwamen.
Florians favoriet....het treintje.
Vriendinnen uit NL

Donderdag kwamen Justin en Marthilde, Judith en Harm en hun kinderen bij ons. Eerst hebben we geluncht bij ons thuis en daarna zijn we naar het Ivarsand gegaan. Daar bleek het zo lekker weer, dat we besloten om onze grote bbq op te halen en alle vlees, salades en drinken zodat we daar konden bbq en dat was zooo gezellig. De kinderen vermaakten zich de hele dag met zwemmen, krabbetjes en kwallen vangen en spelen in het zand terwijl wij konden genieten van het zonnetje. Een geslaagde dag dus !!

Marlou bleef die nacht bij Sanne logeren, die meiden hadden het zo leuk samen....en de volgende dag hebben we Marlou weer naar haar ouders op Brunstad gebracht.

Vandaag een rommeldagje thuis en morgen weer genieten van de zon, volgens de weersverwachtingen wordt het  24 graden, dus gaan we weer een mooi strandje hier in de buurt opzoeken.

Ivarsand
Maandag begint Florian op een nieuw kinderdagverblijf. Hier in Noorwegen krijg je als ouders 3 dagen betaald verlof omdat je kind 3 dagen kan wennen en je 3 dagen mee kan gaan naar de kinderopvang, de 1e dag 3 uurtjes en de dagen erna steeds langer.
Kwallen en krabbetjes zoeken...

Vandaag is mijn vader jarig, 62 wordt hij vandaag !! Sanne was gister in tranen omdat ze zoo graag op zijn verjaardag wilde zijn, maar helaas, dat kan natuurlijk niet. Eigenlijk was het ook de bedoeling dat mijn ouders hier de afgelopen 2 weken zouden zijn en dus zouden wij zijn verjaardag hier in Noorwegen vieren, dus het is voor ons allemaal even slikken....maar zo is het nu eenmaal en daar veranderen we allemaal niets aan, hoe graag we dat ook zouden willen !!! Het gaat redelijk met hem nu, het wisselt een beetje van dag tot dag, soms heeft hij een goede dag, dat betekend nog niet dat hij dan veel kan, hij is wat in huis aan het rondlopen en rust tussendoor steeds op zijn ligstoel en soms heeft hij wat meer pijn en een minder goede dag. We hopen dat hij de tijd die hij nog heeft vooral bestaat uit de goede dagen, zodat hij geen pijn heeft en af en toe wat kan computeren of wat in de tuin kan zijn......het blijft een beetje onvoorspelbaar voor hem en ons allemaal.....
Florian op Brunstad, genieten van het mooie weer...

Maar we zijn blij dat hij het nog steeds goed neemt en als we hem bellen horen we een blije man, die gelukkig is met zijn vrouw en met zijn kinderen en met zijn leven, heel bijzonder !! We wensen hem dan ook een goede dag toe vandaag !!! En zijn met ons hart bij hem en mijn moeder.....en ik denk dat we vandaag ook maar een gebakje kopen en het meevieren vanuit Noorwegen !!

Nog even genieten van ons weekendje en dan......
Gina

1 opmerking:

Ans zei

Wat een gezellig verhaal weer. Fijn dat de vakantie ook bij jullie zo fijn is geweest. Altijd leuk natuurlijk om Nederlandse vriendinnen te ontvangen. Is hier ook gebeurd en dan worden er natuurlijk weer veel lekkere Nederlandse dingen meegebracht.
Kan me voorstellen dat jullie vandaag, de 15e augustus, even in NL hadden willen zijn. Begrijp helemaal dat zo'n verjaardag dan moeilijk is. Vandaag is het ook mijn verjaardag en dan mis ik iemand ook weer heel erg.
Maar Gina, we moeten verder en jullie ook. Probeer er toch een mooie dag van te maken. En vanavond wordt dat vast en zeker even skypen met NL.
Groetjes uit Tvedestrand
Ans