16 november 2009

Alweer half november



Het word weer hoog tijd voor een berichtje hier.....het leven is druk, druk, druk....dus het was er even bij ingeschoten. Rechts zie je een google gadget, als je daar een andere taal kiest, bv noors, wordt mijn blog vertaald naar het noors, het is geen correcte vertaling, maar volgens mij lijkt het er aardig op.
Vorig weekend hebben we een reisje naar NL geboekt, we vliegen 23 dec. en 30 dec. weer terug. Even gezellig kerst vieren in NL. Ondertussen hebben we al een aantal vrienden hier in Noorwegen, maar kerst blijft een familiegebeuren hier in Noorwegen en ik ben verplicht een week vrij, dus was het wel een mooie aanleiding om het dit jaar in NL te vieren. Voor WJ is dit eigenlijk z'n eerste vakantie weer in NL sinds we hier in Noorwegen wonen, hij is 1 keer terug geweest om Sanne te brengen, maar dat was zateravond aankomen in Weeze en zondagochtend weer terug naar Noorwegen...

Afgelopen vrijdag kwamen de eerste echte sneeuwvlokken hier naar beneden dwarrelen. Na een dagje licht sneeuwen lag er aan het eind van de dag bij ons toch een pakje plaksneeuw. Na het avondeten hebben we een lange wandeling gemaakt in de sneeuw, Florian en Sanne genoten er weer van, toch wel weer heel erg leuk !! Zaterdag was de meeste sneeuw weer weggesmolten, maar we hebben toch weer even kunnen ruiken aan de winter en aan de sneeuw...en we hopen dat er snel weer een dik pak valt hier bij ons...zo gezellig !!

We waren op 2 nov. 12,5 jaar getrouwd en we zouden gezellig uit eten gaan en bowlen met z'n 4 tjes, maar WJ gooide roet in het eten door ziek te worden. Hij is een dikke week ziek geweest, volgens ons niet de mex. griep, maar erge hoofdpijn en last van z'n buik. We hebben het een weekje later gevierd, je kan hier bowlen met van die zijschotten, zodat Florian zelfs mee kon doen, geweldig vond hij dat.

Sommige kinderen uit de klas van Sanne namen een deeg mee naar school als ze op tur gingen en die rolden ze dan om een stok heen en dan in het vuur, zodat het een lekker broodje werd, pinnebrød heet dat en ik heb mij er ook aan gewaagd om een lekker deegje te maken. WJ had de kachel aangestoken en zo kon Sanne het thuis even uitproberen .De volgende keer kan ze ook deeg meenemen en een heerlijk broodje bakken in het vuur.
Afgelopen weekend zijn we naar Brunstad geweest, het was weer super om bekenden uit NL te zien en te spreken. We hebben bij Harm en Juud in het huisje koffie gedronken en weer gezellig bijgepraat, ook hebben we weer veel anderen ontmoet. Toch blijft het een goed gevoel dat wij niet terug hoeven met het vliegtuig naar NL maar lekker hier in Noorwegen kunnen blijven !!

Afgelopen nacht is Sanne ziek geworden, volgens mij ook de gewone griep, niet benauwd, geen erge koorts....hopelijk is ze weer snel opgeknapt. Gelukkig draait WJ deze week middagdiensten, zodat ik maar 1,5 uur vrij hoef te nemen vandaag. Morgen en woensdag heb ik een cursus over loon en dan moet hij wat later beginnen. Hier in Noorwegen krijg je per ouder 10 dagen vrij per jaar om voor je kind te zorgen als hij ziek is, dat is dus wel heel erg goed geregeld hier.

Sanne is misschien wel snel weer beter, maar ze moet ivm de mexicaanse griep een week thuisblijven...dus dan komt het wel goed uit dat het niet al je vakantiedagen kost....

Het is hier in Noorwegen ook hot nieuws elke dag....en er zijn verschrikkelijk veel mensen ziek, maar ook veel hebben de gewone griep. Iedereen in de risicogroepen worden nu ingeent en wij zijn over 1,5 week aan de beurt....wij hebben besloten om ons alle 4 in te enten. Hopelijk slaat de mexicaanse griep niet toe voor die tijd.....en hopelijk slaapt Sanne lekker vannacht, zodat wij ook weer bij kunnen slapen, want afgelopen nacht was maar een kort nachtje....

Liefs weer...Gina






























2 opmerkingen:

Karien zei

Leuk om je even te hebben gezien en gesproken! Wij zitten ook weer gewoon thuis, en hier is gelukkig nog niemand ziek...

Huize steen zei

Beterschap met het meisje !! En leuk om hier te lezen :-) Het is al heel lang een stille wens van mij om naar Noorwegen te vertrekken met het hele gezin :-)