16 mei 2008

Genieten van het mooie weer !!We hebben de afgelopen 2 weken genoten van het mooie weer. Lekker buiten eten, de kinderen speelden de hele dag buiten en ´s avonds nog lang in de tuin zitten !! WJ vist hier veel op onze steiger en Sanne vind het altijd leuk om bij hem te staan. Daarom had WJ voor Sanne ook een kinderwerphengel gekocht. Sanne was er helemaal blij mee !! Ze vind het geweldig om samen met WJ te vissen. Ze heeft al een paar keer beet gehad, maar helaas zwom het visje toch weer verder, ook heeft de afgelopen 5 dagen een megagrote boot naast ons aangemeerd en dat is ook niet echt bevorderlijk voor het vangen van vissen.

Aan de fjord waar wij wonen zijn er vooral veel steentjes langs de kust, aan de overkant hebben ze een prachtig zandstrand gemaakt en daar zijn we een middagje geweest. Ongeveer 10 minuutjes rijden en dan zitten we tegenover ons eigen huis op een prachtig strandje. Het blijft daar lang ondiep dus de kinderen konden daar heerlijk spelen.

Verder zijn we nog op bezoek geweest bij Arjan en Elin, heerlijk op de veranda ´s avonds een bakkie koffie drinken. We hebben echt het gevoel dat we vakantie hebben, maar dat is natuurlijk niet zo....maar het voelt wel goed !!

Morgen is het 17 mei, een belangrijke dag voor de Noren. Dat is een nationale feestdag en dan heeft iedereen ook vrij....helaas...het valt op zaterdag, dus dat schiet niet echt op. Sanne heeft al veel geoefend op school, alle kinderen lopen mee in een optocht met muziekkorpsen en vlaggen. De foto´s zullen nog wel volgen.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi daar,

Ik heb weer eens met verwondering deze blog gelezen en ik snap werkelijk niet wat jullie er aan vinden daar!

A. Heeeeeeeel veel Noren daar, veeeeeeel meer dan in Nederland.
B. Kluftje op en daarna weer kluftje af, heel slecht voor je kuiten.
C. Heeeeeeeeel veel water, das gewoon niet meer normaal zeg. Dat hebben wij in Giethoorn toch veel beter en kleinschaliger geregeld.
D. Overal van die wegwerp grilletjes te koop om van die worstjes op laten aanbranden! Geef mij maar de Mac.
E. Hele korte werkweken! Daar word je alleen maar lui van.
F. Garnalen PELLEN ! Pfffff die kopen wij gewoon bij de APPIE in een bakkie wel zo handig.
G. Heeeeeel zuivere lucht, nou dat bouwt je weerstand ook niet echt op!

Nou ja en zo kan ik nog wel even doorgaan, maar dat doe ik niet want ik word er helemaal neerslachtig en deprie van!

En trouwens nu zie ik ook nog dat mijn vroegere Duitse onderwijsseres daar ook woont, net nu ik dat trauma een beetje aan het verdringen ben.

Nou tot snel maar weer en afwiederschnitzel voor Tine!

Gr,

Gewoonjaloers.nl

De van Dijkjes zei

We hebben ook weer internet.
Dus we kunnen weer reageren.
Lekker he dat lente weer.
Ja 17 mei hebben wij ook meegevierd.
Erg leuk om het mee te maken.
Heel traditioneel alles.
Volgend jaar zal Denice ook wel mee doen met de optocht.

Groetjes Johannes, Nancy, Denice en Thirza
www.noorsavontuur.punt.nl

Tine zei

Vrolijke foto's weer Gina. En ik ben benieuwd naar jullie 17e mei ervaringen.

Aufwiederschnitzel terug, Gert-Jan. Ik wist niet dat ik trauma's aan oud-leerlingen had bezorgd. Jammer dan, maar je moet maar zo denken, van trauma's word je altijd sterker!
En wanneer verhuizen jullie naar Noorwegen??

Groeten
Tine