12 juli 2007

Huizenjacht

Vandaag zijn we op huizenjacht geweest.
Het valt nog niet mee om nu een geschikt huurhuis te vinden... alle noren hebben nu vakantie en er staat erg weinig leeg. Als je wat wilt kopen is er genoeg te krijgen...maar dat willen we nog even niet. Eerst even orienteren het komende jaar waar we precies willen wonen.

Ook zijn we vanmiddag bij mijn vroegere vriendin Ellen Braathen op visite geweest. Gesmuld van de echte noorse zoete chocoladetaart en gezellig weer bijgekletst. We hadden elkaar 12 jaar geleden voor het laatst gezien en de laatste tijd hadden we weer emailcontact, dus het was wel erg leuk om haar weer te zien en te spreken.

Het weer blijft een beetje wisselvallig hier in Noorwegen. Voor ons maakt dat niet zo heel veel uit, want we moeten deze vakantie toch gebruiken om veel uit te zoeken, maar de Noren hier balen er wel van....

Ook hebben we geprobeerd om ons "d-nummer"aan de vragen bij de plaatselijke nav, maar dat ging ook nog even niet door, we moeten daarvoor toch naar een ander kantoor, later deze week doen we een nieuwe poging.

Ik hoop weer snel wat van me te laten horen....groeten uit het mooie Noorwegen

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi!ø
Wij worden mede Kragerø bewoners en via het forum op Norsk kwam ik hier terecht en las over je D-nummer aanvraag.
Wij hebben bij de Kragerø Sparebank een rekening geopend en zij hebben voor ons beide de D-nummers aangevraagd. Ze waren erg behulpzaam en het ging erg snel.
Wellicht heb je hier wat aan...
Succes, Kees Becker

Anoniem zei

Hei hei,

Kan bevestigen wat Kees schreef, ook wij hebben ons D nummer aangevraagd bij de bank. Je kan allen nog geen pasjes aanvragen dan moet je wachten op je persoonsnummer wat je moet aanvragen als je je verblijfsvergunning hebt gekregen.(ong.2maanden)

Rob Blokzijl