19 januari 2011

Happy new year....

Lang, lang geleden dat ik iets op mijn blog heb geschreven. Het is nu ruim 3 jaar geleden dat we geemigreerd zijn en zo langzamerhand wordt het leven dat je hier leeft ook gewoon en valt er misschien toch minder te melden hier op het blog dan in het begin. Dat neemt niet weg dat dit voor mij wel een ideaal middel is om mijn fam. op de hoogte te houden van ons leventje hier ipv dat ik iedereen per stuk elke keer een mail moet sturen...dus we gaan gewoon verder, alleen komt er denk ik niet zo heel vaak een opdatering.

Florian 5 jaar

De 22 december werd Florian 5 jaar, zo leuk nu hij wat ouder wordt en gezellig meedraait met alles. Via marktplaats hadden we een nintendo ds gekocht en daar was hij super blij mee en z'n grote zus ook, want die hoefde eindelijk haar ds niet meer uit te lenen.
We verheugden ons enorm op de kerstvakantie. Alle 4 zouden we vrij zijn en ik had ook veel gewerkt in de weken voor kerst, dus was er ook wel even aan toe. Alleen werd ik ziek op 1e kerstdag en toen ik halverwege de week weer opgeknapt was, werd WJ ziek tot zaterdag. Dus uiteindelijk hadden we alleen de zondag om nog wat leuks te ondernemen samen, dat was wel heel erg saai.

Kerstavond hebben we nog gezellig met ons viertjes gevierd, er lagen heel wat kadootjes onder de kerstboom en we hebben samen gegourmet. Zoo gezellig !! 1. kerstdag waren wij uitgenodigd bij familie Frank Sandersen, hun zoontje zit bij Florian op de kinderopvang en zijn dikke vrienden. Dat was ook heel erg leuk, traditioneel noors gegeten, pinnekjøtt, kjøttkaker en als toetje riskrem, heel erg lekker allemaal, maar ondertussen was ik dus ziek aan het worden.
Florian trots met z'n nieuwe ski's

Ondertussen zitten we al weer een eind in januari en er ligt hier een dik pak sneeuw. Afgelopen zondag zijn we voor het eerst met z'n vieren op de alpineski's geweest. Florian had een set ski's gekregen met kerst en hij vond het geweldig !! WJ nam hem tussen z'n benen, dus hij hing nog erg aan WJ, maar nu heb ik van de week een soort tuigje gekocht, zodat hij zelf kan skien, maar dicht bij WJ moet blijven, omdat er een touw tussen hem en WJ zit. Dat gaan we het weekend misschien uitproberen en hopelijk krijgt hij het snel onder de knie en vind hij het net zo gaaf als ons !!
Sanne in Siljan op de ski's


De slaapbank en tv boven in de hal voor Sanne

Florian & Sanne schelen zoveel in leeftijd, 6 jaar, dat het wel lekker is dat Sanne haar eigen programma's kijkt zonder dat Florian meekijkt en het is voor haar leuk om een plek te hebben waar ze lekker met vriendinnen kan zitten.
Morgen is het hier weer feest, Sanne wordt alweer 11. Ze is hard aan het sparen voor een eigen laptop & hoopt dat we daar morgen ook in bijdragen....De tijd vliegt en wat wordt ze alweer groot !! Van de week hebben we een slaapbank op de kop getikt en hebben we gezorgd dat boven in de hal de tv aangesloten is. Nu heeft ze daar een gezellige plek en kan ze ongestoord tv kijken of Wii spelen.

Ondertussen ben ik megadruk op mijn werk met de jaarafsluiting. Ik werk 4 dagen per week en werk daarnaast nog iets van 5 uur vanuit huis, dat is wel heel luxe !! Er wordt op mijn werk nagedacht of ik wat meer uur mag krijgen, want ik heb zoveel werk erbij gekregen, dat ik dat niet meer red in 4 dagen. Die extra uren ga ik dan vanuit huis werken, af en toe een uurtje 's avonds of iets in het weekend, helemaal top !!

Sanne mocht een dagje mee naar mijn werk in haar vakantie....
We hebben ook weer iets leuks om naar uit te kijken, in de wintervakantie hebben we een huisje geboekt in Vrådal, een plaats met skipiste hier een kleine 2 uur vandaan. Ook WJ 's broer Adriaan heeft een huisje gehuurd met zijn gezin naast ons, ze hebben 3 kids, dus dat wordt wel gezellig !!

Deze week is in Apeldoorn de grafsteen van mijn vader geplaatst. Mijn moeder heeft foto's gestuurd en het is wel even heel naar dat ik er niet naar toe kan, zou graag zijn plek af en toe willen bezoeken, maar dat gaat niet. Denise legt er af en toe iets neer voor mij als zij erheen gaat. Het gemis blijft nog steeds ontzettend aanwezig....en af en toe nog steeds niet te bevatten...maar de tijd zal de wonden helen hoop ik dan maar. 

Verder genieten we enorm van ons leventje hier, van de winter en van elkaar !!
Florian sleeen voor ons huis

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi Gina,
Erg leuk om je blog te lezen. Wat gaaf dat jullie daar zo genieten. Ik kan me voorstellen, dat je je vader nog ontzettend mist. Dat zal misschien ook wel blijven. Fijn dat je in elk geval goede herinneringen aan hem hebt. Koester die maar extra, dan wordt het gemis misschien toch iets dragelijker. Geniet lekker van je kids en van de Noorse sneeuw.
Denk aan je.
Liefs, Judith WB.

Ram1955 zei

Zomaar op dit blog beland. Ik kom nog wel eens terug om de oudste verhalen te lezen.
Kom je ook eens bij mij kijken?
Fijn weekend.
Marja.

Jelly zei

Hoi Gina, Willem-Jan, Sanne en Floriaan,
Even jullie blog gelezen en bekeken. Erg leuk en herkenbaar. Zullen we binnenkort weer iets afspreken? Is alweer zo lang geleden. Groetjes van fam. Peters