20 maart 2010

Mijn vader...

Mijn vriendinnen uit NL, Janan en Juud...

Mijn vader heeft gister te horen gekregen dat hij 1 april opgenomen gaat worden in het ziekenhuis in Amsterdam en vrijdag 2 april wordt hij geopereerd. Het wordt een zware operatie waar hij ook rekening moet houden met complicaties die daar vaak bij horen, maar hij heeft er zelf een goed gevoel over om die operatie te ondergaan, een alternatief is er ook niet echt, dus het is goed dat hij deze kans pakt.
Mijn moeder kan de periode dat mijn vader in het ziekenhuis ligt in een speciaal gasthuis wonen. Mijn broer Willem komt bij haar wonen, want hij werkt op dit moment in Amsterdam en dan is ze niet alleen. Heel spannend allemaal en heel moeilijk voor mij om dat op zo'n afstand mee te moeten maken. Maar de situatie is nu eenmaal zo. Het heeft ook niet zoveel zin om de dagen tijdens de operatie naar NL te komen, dus ik boek een reisje 3 weekjes erna samen met Sanne. Dan is mijn vader weer aanspreekbaar en is dan weer een beetje aan het opknappen van de operatie.

Florian..

Ondertussen is de sneeuw hier heel hard aan het smelten, we hebben gister zelfs ons eerste regenbuitje gehad sinds november. WJ heeft ons terras helemaal leeg geschept zodat de kids buiten weer kunnen steppen, fietsen en schommelen, want dat was de laatste maanden natuurlijk niet mogelijk.

Vorig weekend was een druk weekend. Woensdag kwam mijn schoonmoeder tot vrijdag. Vrijdag kwam Lianne en samen met haar ben ik naar Brunstad geweest en vanaf zondag zijn Janan en Judith bij mij geweest tot maandag......ik heb mega gezellige dagen gehad en ondertussen is WJ thuis geweest bij Sanne en Florian. Sanne heeft nog een nachtje gelogeerd bij haar juf Heleen, met haar is ze naar de bios geweest, naar de film, de kikker en de prins, eten bij de Mac en zaterdag mocht ze mee op de boot van Heleen en Per, daar hebben ze vissen gevangen, weer 1 groot feest voor Sanne....

Janan en Juud, fort Langesund

Dit weekend een rustig weekendje...zonder bezoek en zonder plannen....maar dat kan ook wel eens lekker zijn.

Sneeuwruimen in de tuin...Florian kan zo weer fietsen..


Maandag komt de accountant naar mijn werk, revisør heet dat op z'n Noors. Zij gaat de boekhouding van 2009 controleren en dat gaat heel wat verder dan de controle die ik gewend ben in NL. In NL was ik daar ook niet verantwoordelijk voor, ik hielp wel mee, maar het uiteindelijke werk werd door mijn collega gedaan. Hier in Noorwegen doe ik de boekhouding alleen en gelden er natuurlijk andere regels, dus is het wel heel spannend, maar volgens mij komt het wel goed, want het ziet er allemaal goed uit.



We gaan weer genieten hier van ons leventje in Noorwegen, het is heel dubbel momenteel, het leven hier is geweldig en ondertussen weet ik dat mijn vader ernstig ziek is en in NL is, dus ver bij mij vandaan, gelukkig heb ik veel contact met mijn ouders, broer en zussen.....

Gina

11 maart 2010

Voorjaarszonnetje...







Het is de afgelopen weken heerlijk weer geweest hier in Noorwegen...het voorjaarszonnetje schijnt elke dag en we kunnen lekker buiten zitten tussen de sneeuw. 's Nachts vriest het nog, maar overdag is het soms gewoon warm in het zonnetje. De afgelopen weekenden hebben we weer genoten van de sneeuw, we zijn 2x naar de skipiste in Siljan geweest en we hebben in de buurt sleetje gereden. Sanne heeft een grote iglo in de tuin gebouwd en Florian roetst met een bilslee van de berg sneeuw voor ons huis.

Sanne had een dagje vrij van haar school en mocht met Heleen mee een dagje naar haar oude school, daar heeft ze zo van genoten !! De dagen vliegen hier voorbij en voor dat we er erg in hebben is het alweer weekend.




Vanaf woensdag is de moeder van WJ bij ons en vrijdag komt Lianne weer naar Norge voor een weekendje....komend weekend zijn we op Brunstad en vanaf zondag komen Janan en Juud een nachtje bij ons slapen. Zo gaaf om al mijn NL vriendinnen weer te zien komend weekend !!


Ondertussen heeft mijn vader ook de uitslag van zijn punctie gekregen. Heftig nieuws, ze kwamen in Amsterdam en daar kregen ze te horen dat ze niets meer voor hem konden betekenen, hij had een erg agressieve vorm van nierkanker. Maar tijdens het gesprek vond de arts dat het beeld dat hij had van alle scans niet klopte met de man die tegenover hem zat. Mijn vader heeft nog geen pijn, hij voelt zich goed en hij is in goede conditie en toen stelde de arts toch nog voor om hem te laten opereren, dus dat heeft mijn vader nu ook besloten. Vandaag heeft hij een brief gekregen dat hij binnen nu en 14 dagen ingepland wordt voor een operatie in Amsterdam. Heel heftig allemaal, maar toch fijn dat ze nog iets kunnen doen ipv thuis afwachten wat er gaat gebeuren.

Als hij geopereerd wordt gaan Sanne en ik een dag of 14 daarna richting NL om hem weer op te zoeken, we missen ze erg en het is wel heftig om nu zo ver bij ze vandaan te wonen...af en toe zou ik zoooo graag even bij ze binnen komen, ze een dikke knuffel geven en even bij te praten. Maar dat kan natuurlijk niet. Gelukkig hebben we veel contact via de telefoon en mail. De afgelopen 6 weken zijn mijn 2 zussen een weekend bij mij geweest en komende vrijdag komt Lianne, dat was van te voren al zo gepland, maar het kwam nu wel heel erg goed uit, nu we het slechte nieuws van mijn vader hebben gehoord, extra fijn om je eigen zussen dan even om je heen te hebben.

Zo langzamerhand gaan we van de winter over in de lente, maar wij hopen dat we nog wel een paar keer op de ski's kunnen staan, zo genieten !!!!