26 april 2009

Nieuw kamertje voor Florian


Het kamertje van Florian is ook af sinds vandaag. Vorige week had mijn vader de 1e grondverf op de muren gedaan en afgelopen week heb ik dat afgemaakt. Vandaag hebben we via finn.no (noorse marktplaats) een bed voor Florian gekocht, want hij sliep nog steeds in een spijltjesbed en hij paste er bijna niet meer in. Al zijn strand accesoires uit Nederland van z'n babykamertje hadden we meegenomen en samen met de 2 kastjes die WJ gemaakt heeft heeft hij nu een superleuke strandkamer.




Filmpje van de kamer van Florian & daarna van Sanne


Verder hebben we een rustig weekje gehad, Florian is 4 korte dagen naar de kinderopvang geweest en Sanne is begonnen op haar nieuwe school. Ze vind het daar geweldig. Ze heeft al wat leuke vriendinnen en de activiteiten zijn anders en leuker dan op haar oude school. Vrijdag heeft ze voor het eerst ook samen met een vriendinnetje naar huis gelopen. Eigenlijk lopen alle kinderen vanaf een jaar of 6 zonder ouders naar en van school. De kinderen die in dezelfde wijk wonen zitten ook bij elkaar in de klas, dus kunnen ze vaak samen lopen.


Heleen, Sanne's Ned. juf van haar oude school is nog bij ons op visite geweest en had weer een stapel leesvoer voor mij mee uit Nederland: libelle, vriendin, prive enz. en ze had een kadootje mee voor ons nieuwe huis, dat was weer heel erg gezellig !!


We genieten van het voorjaar hier en als je op de link drukt zie je meer foto's


19 april 2009

Voorjaars weekendje...

We hebben hier genoten van het mooie weer afgelopen weekend. Vrijdag hebben we opa en oma weer op het vliegveld naar Nederland gezet, we missen ze nu al weer !!
Zaterdag en zondag hebben we genoten van het mooie weer in onze tuin. Onder de sneeuw kwam een prachtige zandbak tevoorschijn, Florian heeft er tijden in gespeeld. Verder scheuren ze om het huis met stepjes, fietsjes en rolschaatsen en wordt de trampoline weer flink gebruikt. Vandaag de banden van de auto gewisseld, de winterbanden kunnen weer voor een flink aantal maanden in de schuur.
Vandaag kwamen Arjan en Elin nog even langs en hebben we lekker pizza gehaald bij Sjøloften in Brevik.
Morgen begint Sanne eindelijk op haar nieuwe school, ze vind het wel heel spannend...ik ga morgen het oude huis een grote schoonmaakbeurt geven want aankomend weekend komen de ouders van Arjan daar voor 4 weken wonen.
Groeten uit een zonnig Stathelle.....Gina

17 april 2009

Bezoek van opa en oma uit Nederland


Het was feest hier bij ons, opa en oma van Asselt kwamen een weekje bij ons logeren !! Vooral Sanne had de dagen afgeteld dat mijn ouders zouden komen. Met de paasdagen zijn we op Brunstad geweest. Dinsdag hebben we geshopt in Skien, in het mooie overdekte winkelcentrum, onder het genot van een kopje koffie en een Noors gebakje hebben we alle winkels afgelopen. Woensdag ben ik met mijn vader en Sanne naar de Ikea in Oslo geweest. Opa ging Sanne helpen om haar kamertje gezellig te maken, want er stond alleen nog maar een bed en de muren waren wit geschilderd. Samen hebben we leuke meubels uitgezocht. Haar bureua staat voor het raam met zeezicht, extra plankjes voor al haar spullen en we we hebben een leuke kast gekocht. Vloerkleedjes, hangzak voor de knuffels en lampen. In 1 week tijd is haar kamertje omgetoverd in een leuke roze, blauwe meidenkamer !! Oma heeft gordijnen en kussens genaaid en zo is alles tot in de puntjes af. Sanne vind het helemaal geweldig !! Ook hebben we een mooi schilderij van Amsterdam gekocht bij de Ikea en die hangt nu in onze hal, toch een beetje Nederland in ons huis.
Wandelen bij Langesund
Vandaag heeft hij de 1e grondlaag op de kamer van Florian aangebracht en dat ga ik morgen afmaken zodat Florians kamertje ook snel klaar is. Hij krijgt een gewoon bed, hij slaapt nu nog in zo'n speiltjesbed, maar hij klimt er over heen, dus die heeft ook niet veel nut meer. Zijn kamertje wordt rood met zee als thema, dat had hij in Ned. ook al.
Trampoline opzetten

Oma heeft veel geknutseld met Sanne, ze heeft schilderles gehad, ze hebben getekend en van brooddeeg een schilderij gemaakt. We hebben hier in de buurt gewandeld en genoten van de zon in onze tuin. Opa heeft de trampoline opgezet zodat ze weer lekker kunnen springen !!

Sanne's kamertje

We zijn nog bij Arjan in het ziekenhuis op bezoek geweest, gelukkig is hij ondertussen weer ontslagen en is hij ook alweer bij ons op de koffie geweest samen met Elin. Verder hebben we een rustig weekje gehad, Florian is 3 dagen naar de barnahage geweest, zodat we overdag lekker konden klussen en hij lekker kon spelen.
Stukje Nederland in onze hal

We hebben dus genoten van het bezoek van opa en oma uit Nederland !! En ze hebben natuurlijk ons nieuwe huis kunnen bewonderen....jammer genoeg heb ik ze 2 uurtjes geleden weer op Torp afgezet, maar gelukkig staat hun volgende bezoek van 't zomer al weer gepland. Lieve pap en mam, bedankt voor de supergezellig week samen met jullie, we missen jullie nu alweer !!


Genieten van de zon in onze tuin

05 april 2009

Paasvakantie



Genieten in de tuin van het mooie weer en alle speelgoed die na anderhalf jaar weer uit de dozen tevoorschijn kwam !!

Sanne heeft 2 weekjes paasvakantie. Afgelopen vrijdag was haar laatste dag op haar oude school in Heistad. Hier in Noorwegen kun je eigenlijk niet kiezen op welke school je je kind wilt hebben, elke school is gekoppeld aan de plek waar je woont. Er zijn hier ook geen christelijke of openbare, montesori enz. scholen, er is 1 soort school en daar gaat je kind gewoon naar toe. Wel kun je kiezen voor een internationale school, maar dit is een priveschool waar je dan ook zelf voor betaald. In ieder geval heeft Sanne dus afscheid genomen en begint ze een week na de pasen op haar nieuwe school. Ze heeft er gelukkig heel veel zin in en kent al 1 meisje van de meisjesclub die bij haar in de klas komt.

Florian gaat maandag en dinsdag nog wel 2 korte dagen naar de kinderopvang. Daarna heeft hij ook een weekje vrij. Als ik hem er te lang af houd moet hij weer zo wennen als hij terugkomt....er komt nu een "team" van buitenaf de kinderopvang om hem een dagje te observeren en daarna gaan ze een plan maken hoe ze hem het beste kunnen helpen met zijn praatachterstand. Door de praatachterstand speelt hij nu veel alleen omdat hij niet kan communiseren met andere kinderen. Dit heeft natuurlijk ook te maken met de noorse taal, maar ook de nederlandse beheerst hij nog lang niet goed. Hij kan ons nu wel steeds meer duidelijk maken, maar dat is nog niet in zinnen maar in 1 of 2 woordjes, maar in het noors tegen kinderen op de kinderopvang is natuurlijk nog heel wat anders. We zijn benieuwd, het is in ieder geval geweldig hoeveel moeite en hoeveel mensen er bezig zijn om het hem naar z'n zin te maken daar en hoe ze zijn ontwikkeling in de gaten houden.

Gister en vandaag zijn we nog bezig om de laatste grote meubels uit ons oude huis te halen en uit de schuur die boven staat. Luc heeft gister met WJ de laatste meubels met de aanhanger naar ons huis gebracht. De sidetable is weer uit het plastic na anderhalf jaar en staat leuk in onze gang en ook nog meer verrassingen komen ons huis binnen.

Vandaag de laatste verflaag op de muur van Sanne en dan kunnen we haar kamertje ook weer inrichten. Donderdag komen mijn ouders voor een weekje bij ons. Vanuit ons huis kunnen we op en neer rijden om het weekend naar Brunstad te gaan. Vanaf begin januari hebben we geen druppel regen meer gehad hier bij ons, maar nu kijk ik voor het weer van de komende week en ja hoor.....als mijn ouders komen staat er regen voorspeld. Ze waren hier een keer eerder een weekend en toen hadden we van te voren ook weken geen regen gehad en net toen zij kwamen kwam het met bakken uit de hemel....hopelijk draaien de voorspellingen nog bij en kunnen ze de regen voor Nederland bewaren.

Vandaag schijnt in ieder geval het zonnetje hier weer in Stathelle en gaan we genieten van onze rommelzondag....nog wat dingen ophalen, verfen en dozen van Sanne uitpakken....en vanavond zijn we bij Arjan en Elin uitgenodigd om te komen eten, dus daar hoef ik niet aan te denken vandaag...heerlijk...