29 december 2008

Kerst 2008


Helaas...geen witte kerst dit jaar, hoewel de wereld wel een beetje wit is om ons heen door de rijp aan de bomen. Het is flink koud geweest de laatste week en ze verwachten dat dat voorlopig nog wel even doorgaat. WJ is de dag voor kerst ziek geworden en lag op de bank met voorhoofdholte onsteking, ook ik voel me al 3 weken niet lekker....dus de kerst viel een beetje in duigen voor ons. Gelukkig hebben de kinderen er niet zoveel van gemerkt, want er lagen heel wat pakjes voor hun onder de boom. Van opa en oma uit Nederland, van Arjan en Elin en natuurlijk van ons. We zouden kerstavond ook gaan gourmetten, maar omdat we ons te ziek voelden gaan we dat met oud en nieuw even inhalen.....

Sanne en Florian hebben allebij klei gekregen, helemaal geweldig vinden ze dat. Florian kan tosti´s bakken en Sanne heeft een eigen ijssalon....Ook hebben ze leuke spelletjes gekregen, dvd´s en andere leuke dingen. Ik ben verwend met een mooie ring van WJ en wijn en drinkglazen van Arjan en Elin, WJ heeft de nieuwe cd van Marco Borsato gekregen.

2e Kerstdag waren we uitgenodigd bij Arjan en Elin en hebben we heerlijke kalkoen gegeten met nog veel meer lekkere dingen...een echt kerstdiner !! Florian was in een goede bui die avond, dus konden we volop genieten van het eten en de gezelligheid....Gelukkig voelden we ons ook weer wat beter te pas. Ook hebben we nog even lekker buiten gewandeld, het zonnetje scheen en het was lekker koud.

WJ heeft deze week vrij en ik moet vandaag en morgen nog werken. Sanne is lekker thuis bij hem en Florian is naar de barnehage, hij geniet van het spelen met de kinderen daar....



Nog even en dan vieren we hier oud en nieuw. Overdag gaan we naar Brunstad en ´s avonds komen Arjan en Elin bij ons gourmetten....en luiden we het nieuwe jaar hier in in het prachtige Noorwegen.

22 december 2008

HIEP HIEP HOERA....FLORIAN IS 3 JAAR !!!




Florian is vandaag 3 jaar geworden !!

Hij is vandaag naar de barnehage geweest, de noorse vlag hing voor hem uit en ze hebben liedjes voor hem gezongen, hij mocht op de mooie stoel zitten en verkleedkleren aan !! Hij had wel goed door dat hij jarig was vandaag. Samen met iemand van de barnahage heeft hij geoefend om 1, 2, 3 te zeggen op het noors en dat heeft hij ons thuis ook nog laten horen. Vanavond is hij verwend met kadootjes en ook Arjan kwam nog langs om kadootjes te brengen voor onder de kerstboom.

Nog 1 ochtendje naar de kinderopvang en dan ......kerst vieren !!

Oma en opa Olthuis, bedankt voor het mooie verrassingspakket voor Florian en voor Sanne. Florian vind het prachtig om naar de luistercd van Nijntje te luisteren en hij zingt de liedjes mee en Sanne was heel erg blij met de nederlandse leesboeken, want die had ze niet meer.

Opa en oma van Asselt, het kadootje van jullie ligt onder de boom en die krijgt hij met julaften van ons....alvast bedankt !!

14 december 2008

Gezellig december...

We genieten hier van december.

Dit weekend de kerstboom weer in huis gehaald en alle decoratie die daar natuurlijk ook weer bijhoort. Ons huis is nu een gezellig kersthuis geworden.

Woensdagavond was Sanne trol samen met al haar klasgenootjes en mochten wij hun trollentafel bewonderen en luisteren naar hun trollenverhaaltjes.



Vrijdagavond had ik samen met andere meiden een juletrefest op Grenland, een prachtige avond met veel mooie muziek, sketches en een lopend kerstbuffet, iedereen was ook prachtig gekleed in mooie kerstkleding, ook de bekende Noorse dans om de kerstboom ontbrak niet.

Vandaag kerstinkopen gedaan, want ipv kadootjes bij Sint doen we sinds we hier in Noorwegen wonen kadootjes op 24 december.

Alle kadootjes komen onder de kerstboom te liggen en het begint al een stapel te worden. Florian vind het nog wel even lastig dat hij nog niets uit mag pakken.....
Nog een weekje werken en dan hebben we lekker veel vrij.http://picasaweb.google.nl/GinaOlthuis/December#


07 december 2008

Sinterklaas in Noorwegen


Ja...5 december kwam Sinterklaas gelukkig ook weer in Noorwegen.
Samen met Arjan en Elin, Karel, Wenche en hun 2 kinderen hebben we een gezellig sinterklaasavondje gehad bij ons thuis. Van Ferry en Marijke hadden we een sporttas vol sintspullen en ook Arjan had chocoletters en Sinterklaas uit Nederland meegenomen.





Zaterdag mocht Sanne weer een dagje naar haar Nederlandse juf Heleen, daar heeft ze een trommel vol lekkere koekjes gebakken, spelletjes gedaan, de hond uitgelaten.....

Zaterdagavond zijn we naar een prachtig julekonsert geweest op Brunstad. Ons 1e avondje uit zonder kinderen sinds we hier in Noorwegen wonen !! Denise heeft opgepast, zij is samen met haar ouders en broertje in augustus naar Stathelle geemigreerd. Florian vond het gelukkig helemaal niet erg, hij vond het zelfs heel erg gezellig en ook Sanne heeft genoten van het spelen met Denise. Het was echt genieten om weer even met z´n tweetjes weg te zijn !!!
We kwamen om 2 uur ´s nachts thuis en om 6 uur ´s ochtends vond Florian dat het alweer ochtend was, dus maar 4 uurtjes slaap, maar dat was het zeker waard !!

Zondag hebben we de sleetjes achter in de auto geladen en zijn we in Heistad naar een mooie glijheuvel geweest. Genieten van de sneeuw die hier ligt !!
Florian vond het geweldig bij Sanne achterop de slee.
Het kacheltje staat weer lekker aan vanavond, want het is echt koud buiten, vandaag was het -7.
Klik op de link hieronder voor de foto´s van het afgelopen weekend !!

02 december 2008

Trots op onze dochter......

Ja, we zijn supertrots op onze dochter Sanne !!

Ik had maandag een gesprek op school en daar vertelden ze mij dat het zo goed ging met Sanne op school. Alle kinderen uit haar klas moesten een lees en schrijftest maken. We geloven het zelf nog niet, maar Sanne heeft geen 1 fout gemaakt in deze test en ze was de beste van de klas. Dit betekend de beste van 5o leerlingen....in Noors !!

Ook moest ze een stuk lezen, gemiddeld moeten kinderen uit deze klas tot 75 woorden per minuut kunnen lezen en Sanne haalde 171 woorden per minuut !! De leraren stonden ook versteld dat Sanne na 1 jaar in Noorwegen te hebben gewoond zo´n goed resultaat heeft.

Ze geniet ook van school en ze geniet van haar leventje hier in Noorwegen....


Sint verrassingsdoos van opa en oma


schoen zetten in Noorwegen.....

Sneeuw !! Er is vannacht een pak sneeuw gevallen en de hele dag heeft het doorgesneeuw....wat is de wereld weer mooi met zo´n laagje witte sneeuw !! Het betekend ook dat onze auto´s boven op de berg moeten staan, want het tractormannetje komt niet helemaal tot ons huis omdat hij het te stijl vind....dus ligt er een dikke laag sneeuw op de berg naar ons huis. Dus morgenochtend moet ik met de kinderen eerst een stuk op ons priveweggetje wandelen om bij de auto te komen, ja je moet er wat voor over hebben....

De kinderen hebben in ieder geval op school genoten van het buiten spelen in de sneeuw vandaag.

Van de week hebben de kinderen hun schoen gezet en sint was zo lief om zelfs bij ons in Noorwegen te komen om de schoentjes te vullen, bedankt Sint Ferry en Piet Marijke....en vandaag lag er een pakketje bij de post, ook opa en oma hadden voor sint en piet gespeeld en een doosje vol chocoladegeld, pepernoten, chocoladeletters, marsepijn en een kadootje voor Sanne en Florian verstuurd. Omdat we vrijdag sinterklaas hier vieren samen met anderen, mochten ze vandaag de doos openmaken en lekker snoepen, bedankt opa en oma !! Sommige Nederlandse tradities houden we hier nog wel in ere...zo gezellig om sinterklaas te vieren !!

Zondag was een leuke dag voor de kinderen op Grenland. Sanne en Florian hebben koeken versierd, er draaide 2 kinderfilms en er was een prachtig kerst toneelstuk. Er was een kinderkoor en nog veel meer....


Kerstfeest in Grenland..

We genieten hier van december in Noorwegen, ik denk dat dit wel de leukste en gezelligste maand van het jaar is....en nu ook maar hopen dat de sneeuw blijft liggen tot de kerst...witte kerst....!!
foto´s :